abortion-1-810x500.jpg

Málo republikánov hovorí pravdu: Potrat je ohavnosť, pretože zabíja deti

9
Kultúra života
  • Pro-life aktivisti zadržiavaní vo väzbe za účasť na záchrane nenarodených detí.
  • Republikáni mali v minulosti vlažný prístup k otázke potratov.
  • Reaganove roky priniesli zlyhania v oblasti menovania sudcov a politiky pro-life.
  • Republikáni sa nezjednotili za potrebný dodatok o ľudskom živote.

Poznámka redaktora: John Hinshaw je spolu s ďalšími šiestimi pro-life aktivistami zadržiavaný vo federálnej väzbe v Alexandria Detention Center v Alexandrii, Virgínia, za účasť na tradičnej pro-life záchrane nenarodených detí v potratovom centre vo Washingtone.C. Hrozí im potenciálne 11 rokov väzenia, keďže čakajú na májový rozsudok, ktorý vynesie pro-potratová sudkyňa Colleen Kollar-Kotellyová na základe obvinení z porušenia zákona FACE a “konšpirácie proti právam.Ako mladý pro-lifer v polovici 70. rokov som sa spolu s mladým pro-life priateľom zúčastnil na stretnutí konzervatívnych republikánov a keď sme tam boli, môj priateľ sa ma spýtal: “Aký’je rozdiel medzi nami a týmito ľuďmi?Odpovedal som, že tí, ktorých som poznal na tomto stretnutí, boli za život alebo aspoň proti Roe v. Wade, ale pre nich bola otázka života na desiatom mieste na ich zozname priorít, zatiaľ čo na našom zozname bola na prvom mieste.

No, nezabúdajte, že to bolo v čase studenej vojny a ekonomika USA bola v rozklade, pričom oboje zabezpečovalo zvolenie Ronalda Reagana o niekoľko rokov. Ale ja som k svojej odpovedi dodal: “Je’len otázkou času, kedy si títo konzervatívni republikáni na svoj šok uvedomia, že potraty sú u ich liberálnych demokratických nepriateľov otázkou č. 1.”

Čítajte: Väznení pro-lifers vyzývajú Trumpa, aby vydal úplné milosti, prepustil úradníkov FBI zapojených do ‘prenasledovania’

Trvalo to dlho, ale republikáni teraz vidia pravdu. Roky, počas ktorých republikáni okliešťovali svoje pro-life iniciatívy, nepriniesli porovnateľný posun u demokratov’v oblasti potratov. Dokonca ani republikánske zameranie na infanticídu a potraty pri čiastočnom pôrode neprinieslo demokratom hlasy na ich stranu.

Od čias Roeovej republikáni neustále prejavovali vlažný prístup k otázke pro-life, vždy sa snažili o nejaké polovičaté opatrenie, ktoré priamo nespochybňovalo potratový režim. Odmietali tiež viesť dialóg s pro-lifermi, ktorí by im pomohli sformulovať predpoklady, ktoré by boli politicky udržateľné aj v modrých štátoch.

Republikánske prikývnutie hnutiu za život sa zvyčajne uskutočnilo stretnutím s katolíckymi biskupmi. Keďže katolícki biskupi USA sú pravdepodobne politicky najnaivnejšou časťou amerického elektorátu, toto prikývnutie bolo pre našu vec bezcenným gestom. Vždy, keď sa diskutovalo o prípade Roe v. Wade, títo konzervatívni republikáni dávali jasne najavo, že ich postoj proti rozhodnutiu Najvyššieho súdu je založený na nešťastnom, nepodloženom legalizme, ktorý je základom tohto rozhodnutia.

Kým právna “argumentácia” v prípade Roe bola mladistvá, ich ukotvenie “práva na potrat” v “penumbrách” malo konzervatívnym republikánom napovedať, že ide o niečo hrozivejšie a strašnejšie. Tvrdiť, ako to robia konzervatívni republikáni, že problémom Roe bolo jeho papierové právne “zdôvodnenie”, je ako lamentovať nad všetkými honosnými artefaktmi, nábytkom a lustrami, ktoré išli ku dnu spolu s Titanikom. V oboch prípadoch bola tragédiou obrovská strata ľudských životov.

Aborcia je odporná, pretože zabíja deti. Koľko republikánskych politikov ste už počuli vyhlásiť tento jednoduchý vedecký fakt? Určite nie dosť.

Neochota republikánov vysloviť túto jednoduchú pravdu pomohla obísť problém a napriek početným ubezpečeniam týchto konzervatívnych republikánov trvalo 50 ROKOV(!), kým sa zbavili najzbytočnejšieho právneho rozhodnutia v histórii Najvyššieho súdu. Republikáni sa nikdy nezjednotili za potrebný (stále) dodatok o ľudskom živote, ale dali nám Hydeov dodatok na zastavenie financovania potratov. To zachránilo niekoľko životov – ale opäť polovičaté opatrenie.

ČÍTAJTE: Vyhlásený pro-lifer: Republikánska slabosť v otázke potratov nie je ničím novým

Reaganove roky priniesli viac toho istého na fronte pro-life. Reagan síce učinil zadosť pro-life Dr. Bernardovi Nathansonovi a jeho historickému filmu Tichý výkrik, ale jeho administratíva mala prioritu len #10 pro-liferov.

V kľúčovej oblasti menovania sudcov bol Reagan katastrofou. Dal nám síce Antonina Scaliu a povýšil Williama Rehnquista na predsedu najvyššieho súdu, ale dal nám aj obrovské zlyhania. V 80. rokoch sa médiá rozhodli, že krajina potrebuje sudkyne, a tak republikáni poslušne siahli po republikánskych právničkách a mnohé z nich našli na nerozoznanie od demokratických právničiek. Za prvú ženu na Najvyššom súde USA si Reagan vybral Sandru Day O’Connorovú z Arizony.

Akokoľvek bol výber O’Connorovej zlý, nebolo to najhoršie Reaganovo rozhodnutie v tejto veci. To prišlo, keď Reagan určil mladého konzervatívneho právnika z Washingtonu, D.C., o ktorom mali republikáni dobré mienky, aby preveroval jeho výber sudcov, najmä pre Najvyšší súd. Týmto právnikom bol istý Kenneth Starr, ktorý neskôr spackal Clintonovo vyšetrovanie, zneuctil Baylorovu univerzitu a sprostredkoval ministerstvu spravodlivosti výhodnú dohodu pre Jeffreyho Epsteina.

V čase, keď Reagan uvažoval o Sandre O’Connorovej a Starr ju preveroval, viceprezident organizácie National Right to Life pochádzal z Arizony a O’Connorovú poznal. A vyvolávala poplach. Napriek tomu Starr nikdy nevypočul viceprezidentku Národnej pravice na život. Opäť konzervatívni republikáni, ktorí sa ani na chvíľu nezamysleli nad hnutím za život.

ČÍTAJTE: Trump hovorí, že Arizona zašla ‘príliš ďaleko’ pri oživovaní takmer úplného zákazu potratov, bude ‘napravená’

O’Connorovej dali priepustku, Reagan ju vymenoval a celá krajina trpela jej nevhodným umiestnením. Reagan by potom opustil Roberta Borka a dal nám vysoké ego a trpasličí právny um Anthonyho Kennedyho, ktorý len nedávno prestal škodiť krajine.

Na konci Reaganových rokov povstali zástancovia života a obdarovali Ameriku najväčším hnutím občianskej neposlušnosti v našich dejinách: Martin Luther King’s hnutia za občianske práva v pomere sedem ku jednej. Mnohí pripisovali horlivosť zástancov života’ neúspechu Reaganových rokov, ktoré nepriniesli merateľné zisky pre deti.

ČÍTAJTE: Väznený pro-lifer odsudzuje praktiky IVF, vyzýva republikánov, aby bránili posvätnosť všetkého nenarodeného života

Predtým, ako sa presunieme od Reaganových rokov, však musíme poznamenať ďalšie Reaganovo/Starrovo zlyhanie, ktoré si vtedy málokto všimol. Ďalšia republikánka, ktorú Reaganova/Starrova spolupráca vymenovala do nižšej federálnej sudcovskej stolice, bola následne povýšená na Federálny okresný súd Clintonovcami, ktorí NIKDY nepovýšili sudcu, ktorý by nepodporoval Roe v. Wade, a teraz panovačne sedí nad fiktívnym súdnym procesom a väznením záchrancov života: Sudkyňa Colleen Kollar-Kotelly.

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o súdnych procesoch v rámci D.C. Face Act nájdete tu.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchranárov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.

PODPISY

Chcete poslať listy solidarity uväzneným pro-life hrdinom? Tu’je návod, ako

Sudca navrhuje, že trinásty dodatok, ktorý ukončil otroctvo, môže obsahovať ‘právo’ na potrat