National-March-for-Life-810x500.jpg

Kanadskí zástancovia života na 27. pochode za život sľubujú, že "nikdy nezabudnú" na nenarodené deti

8
Kultúra života
  • Kresťania sa zhromaždia v Ottawe na pochode za život.
  • Nenarodené deti majú právo na život od počatia.
  • Boj za spravodlivosť pre nenarodené deti neustáva.
  • Protiživotné priority vlády sú kritizované na tlačovej konferencii.

Poznámka redaktora: Pete Baklinski, bývalý riaditeľ redakcie LifeSiteNews, je riaditeľom pre komunikáciu organizácie Campaign Life Coalition. Dnes ráno, 8. mája 2024, Pete na tlačovej konferencii o zajtrajšom Kanadskom národnom pochode za život v Ottawe predniesol nasledujúci príhovor.

Zajtra prídu do Ottawy tisíce Kanaďanov, aby sa zhromaždili na Parliament Hill. Potom budú pochodovať ulicami mesta. Niektorí sa budú modliť. Niektorí budú skandovať heslá.

Prečo prišli? Prečo sa zhromaždia a pochodujú na námestí?

Prišli, aby sa postavili na miesto nenarodených detí, ktoré sa nemôžu zhromaždiť a nemôžu pochodovať. A nejde len o jedno nenarodené dieťa, ale o viac ako štyri milióny, ktorých životy tragicky vyhasli od roku 1969, keď boli v Kanade prvýkrát povolené potraty.

Keď mnohí ľudia počujú slovo potrat, myslia na “práva žien’” “právo na voľbu” a “reprodukčnú slobodu”, ale mnohí zabúdajú na dieťa, ktoré je za potratom.

Od momentu počatia je tento nový život plne ľudský, rovnako ľudský ako vy alebo ja. Je neopakovateľným a úplne jedinečným členom ľudskej rodiny, ktorý vznikol, aby bol milovaný a aby miloval. Ako plnohodnotný člen ľudskej rodiny je každý obdarený neodňateľnými právami, z ktorých prvé a najdôležitejšie je právo na život.

Aborcia zbavuje nenarodené deti práva na život, a preto rok čo rok prichádzajú tisíce Kanaďanov do sídla moci našej krajiny, tu v Ottawe, aby žiadali spravodlivosť pre nenarodené deti. A neprestávame prichádzať. Nikdy sa nevzdáme. Budeme bojovať ďalej a nikdy sa nevzdáme, kým zákony tejto krajiny nebudú chrániť nenarodené deti od prvého okamihu ich existencie.

ČÍTAJTE: Pro-life reklama sa objaví na autobusoch po tom, čo skupina zvíťazila v právnom spore s mestom Ontario

Téma tohtoročného’27. Národného pochodu za život je “Nikdy na teba nezabudnem.”Skutočne, kým budú v tejto našej veľkej krajine žiť dobrí muži a ženy, ktorí si ctia, že táto krajina, ako uvádza naša Charta, bola založená na uznaní “Nadradenosti Boha”, ktorí si vážia každý ľudský život, pretože je stvorený na Boží obraz, a ktorí kráčajú po ceste spravodlivosti”, títo dobrí muži a ženy si budú ctiť a pripomínať nenarodené deti zabité potratom ako obete najväčšieho zo všetkých holokaustov.

Na tieto obete sa nikdy nesmie zabudnúť. Boli to naši bratia, naše sestry, naši susedia [a] naši spoluobčania na tejto pozemskej ceste do budúceho života. Na ich životoch záležalo. Zabudnúť na nich by znamenalo, že sme zabudli na seba, na to, čo znamená žiť, čo znamená byť človekom.

Takže sa zhromažďujeme a pochodujeme, spomíname na obete potratov, pretože my v hnutí za život pokračujeme v boji za deň, keď budú nenarodení milovaní, cenení a chránení od okamihu počatia. Na dnešnej tlačovej konferencii’sa ku mne pripojí niekoľko mojich kolegov, ktorí budú hovoriť o protiživotných prioritách a politikách premiéra Trudeaua a koaličnej vlády liberálov a NDP, ktoré Kanadu pripravujú o budúcnosť.

Čítajte: Liberáli priznávajú, že neexistujú dôkazy o tom, že ‘transgender’ Kanaďania páchajú samovraždy vo vyššej miere

Prvá vystúpi Josie Luetke, riaditeľka oddelenia pre vzdelávanie & Advocacy, ktorá bude hovoriť o miliónoch, ktoré táto vláda naliala do zvýšenia dostupnosti interrupcií.

Jack Fonseca, riaditeľ politických operácií, bude hovoriť o cenzúre pro-life prejavov na verejnom priestranstve.

Georges Buscemi, prezident Quebec Life Coalition, bude hovoriť o raketovo rastúcom počte úmrtí na eutanáziu, najmä v Quebecu.

Ruth Robert, atlantická koordinátorka, bude hovoriť o dobrej novinkezatvorenia potratovej továrne “Clinic 554” v New Brunswicku.

Na zajtrajšom Národnom pochode za život vystúpia okrem iných aj bývalá riaditeľka kliniky Plánovaného rodičovstva Abby Johnsonová a spoluzakladateľ 40 dní za život Shawn Carney spolu s vedúcimi predstaviteľmi hnutia za život a náboženskými predstaviteľmi.

Schod na Parlamentnom vrchu sa začne o 12:30. Pochod

začne o 13:30. Po skončení pochodu sa účastníci vrátia na kopec, kde bude nasledovať živá hudba a svedectvá žien z osvetovej kampane Silent No More, ktoré ľutujú svoj potrat. Program na kopci sa skončí o 15:30.

Dekujeme.