Portugal-March-for-Life-2024-2-810x500.jpg

Na Pochod za život v Portugalsku 2024 prišli tisíce ľudí

15
Kultúra života
  • Portugalský Pochod za život sa konal v 12 mestách.
  • Podporuje posvätnosť všetkých ľudských životov, najmä najzraniteľnejších.
  • Legalizované potraty v Portugalsku do 10. týždňa tehotenstva od roku 2007.
  • Pochod za život je iniciatívou občianskej spoločnosti s podporou rôznych skupín.

Minulý mesiac sa ľudia v 12 portugalských mestách zúčastnili na národnom Pochode za život 2024.

6. apríla 2024 prešli tisíce Portugalcov ulicami miest Aveiro, Beja, Braga, Coimbra, Évora, Faro, Funchal, Guarda, Lamego, Lisabon, Porto a Viseu, aby svedčili o posvätnosti všetkých ľudských životov, ale najmä životov tých najzraniteľnejších: potenciálnych obetí potratov a eutanázie.

Z portugalského Pochodu za život 2024. Fotografie zverejnila na Facebooku Caminhada Pela Vida.

Portugalsko’12. ročník Pochodu za život propagovala Portugalská federácia za život a informovali o ňom viaceré portugalské médiá. Podľa organizácie 40 dní za život boli v Portugalsku v roku 2007 na základe referenda legalizované potraty do 10. týždňa tehotenstva. 40 dní za život tiež uvádza, že táto barbarská praktika je legálna do 16. týždňa, ak bolo dieťa počaté v dôsledku znásilnenia, a do 24. týždňa “v prípade deformácie alebo rizika smrti.

V roku 2007 bol na základe referenda legalizovaný potrat do 10. týždňa tehotenstva. Odvtedy nedošlo k žiadnym zmenám v zákone.

Potrat je legálny na požiadanie do 10. týždňa, do 16. týždňa v prípade znásilnenia a do 24. týždňa v prípade deformácie alebo rizika smrti.

Portugalská federácia za život vysvetlila, že “Pochod za život je iniciatívou občianskej spoločnosti, ktorú reprezentuje Platforma pochodov za život, podporovaná Portugalskou federáciou za život, ktorá vyjadruje náboženskú, politickú a sociálnu rozmanitosť.”

Čítajte: 50 000 ľudí sa pripojilo k poľskému Pochodu za život uprostred tlaku vlády’na zrušenie zákazu interrupcií

PFL informovala, že “Katolíci, evanjelici a pravoslávni, poslanci parlamentu, univerzitní profesori, podnikatelia, lekári, právnici, mladí ľudia z celej krajiny sa zúčastnili #caminhadapelavida24′ [Pochodu za život].”Poznamenali tiež, že Pochod za život podporili biskupi z”vory, Gardy, Lisabonu a Porta.

Trinásty Pochod za život v Portugalsku”sa uskutoční 29. marca 2025 o 15:00.

PREHLIADNITE SI: 2024 National March for Life | Canada