Image-2-810x500.jpeg

Historicky prvý: Quebecu sa 1. júna uskutoční prvý Pochod za život

11
Kultúra života
  • Pochod za život v Quebecu je historicky prvým podujatím v provincii.
  • Podujatie sa zaoberá vážnymi problémami ako potraty a eutanázia.
  • Organizátori očakávajú stovky pro-life demonštrantov z celej provincie.
  • Míting sa začne o 11.00 h pri Tournyho fontáne a skončí o 16.00 h.

V sobotu 1. júna sa v meste Quebec uskutoční historicky prvý Pochod za život v provincii.

Toto podujatie sa pripojí k pochodom za život organizovaným po celom svete, vrátane pochodu v Ottawe, ktorý bol založený pred 27 rokmi a na ktorom sa 9. mája zišli tisíce demonštrantov na parlamentnom kopci, a pochodu vo Washingtone,

Pochod za život v Quebecu má byť slávnostným, rodinným podujatím, ktoré sa zároveň zaoberá vážnymi problémami s ďalekosiahlymi dôsledkami pre quebeckú spoločnosť: útokmi na ľudský život, ako sú potraty a eutanázia, často označované eufemizmami “dobrovoľné prerušenie tehotenstva” a “lekárska pomoc pri umieraní”.

“Je najvyšší čas, aby mal Quebec svoj vlastný Pochod za život,” povedal Georges Buscemi, prezident organizácie Quebec Life Coalition, ktorá stojí za týmto podujatím. “Spoločnosť, ktorá chce prejaviť solidaritu s marginalizovanými a zraniteľnými, nemôže naďalej ignorovať nenarodené deti, ktoré sú terčom potratov a ktoré sú najzraniteľnejšími a najignorovanejšími ľuďmi, akí existujú.”

Organizátori očakávajú stovky pro-life demonštrantov z celej provincie.

Odpovedané:Kanaďania nesmú zabúdať na starších a zraniteľných ľudí, ktorých ohrozuje štátom podporovaná eutanázia

Míting sa začne o 11.00 h pri Tournyho fontáne oproti Národnému zhromaždeniu Quebecu. Hudobná zábava bude predchádzať prejavom, ktoré sa začnú na poludnie a skončia o 13.00 h, keď sa začne pochod ulicami Quebecu. Pochod sa ukončí pri Národnom zhromaždení, kde sa o 15.00 hod. budú prezentovať svedectvá žien a mužov, ktorých sa dotýka problematika potratov. Každoročné podujatie sa skončí o 16.00 h.

Doktor Paul Saba, lekár z Hôspital Saint-Joseph v Lachine, vystúpi s príhovorom, v ktorom sa podelí o skúsenosti ľudí, ktorí odmietli potrat. “Je príliš veľa žiadať, aby sme urobili všetko pre záchranu životov detí a všetkých tých, ktorí trpia, kým sa ich život prirodzene neskončí?”

Na podujatí sa zúčastnia aj zástupcovia rôznych organizácií z rôznych komunít — ale s rovnakým cieľom - brániť ľudský život od počatia až po prirodzenú smrť —.

Viac informácií o Pochode za život v Quebecu nájdete na www.marchepourlavie.quebec a www.cqv.qc.ca.

ČÍTAJTE: Kanadská pro-liferka Linda Gibbons bude prepustená z väzenia po minulotýždňovom’zatknutí