Shutterstock_2172821715-810x500.jpg

Konzervatívny poslanec upozorňuje na Trudeauovo pohŕdanie poľnohospodárstvom po tom, ako vláda znížila financovanie programu 4-H

16
Kultúra života
  • Poľnohospodári sú životodarnou silou, ktorá udržiava ľudí nažive a poskytuje prosperitu.
  • Poslanec John Barlow obhajuje záujmy poľnohospodárov a kritizuje Trudeauovu vládu.
  • Financovanie programu 4-H bolo znížené, čo má negatívny vplyv na poľnohospodárov.
  • Trudeau a globalisti útočia na farmárov, snažia sa obmedziť používanie hnojív a zvýšiť uhlíkovú daň.

Pohovorte sa s každým, kto má aspoň trochu zdravého rozumu a logiky, a je pravdepodobné, že s vami bude súhlasiť, že poľnohospodári sú životodarnou silou, ktorá nielenže udržiava ľudí nažive vďaka potravinám, ktoré produkujú, ale tiež, dovolím si tvrdiť, nám umožňuje užívať si život, aby sme mohli vychovávať svoje rodiny s pevnou christoslovenskou morálkou v pokoji a prosperite.

Osobne poznám mnoho poľnohospodárov, ktorí tvrdo pracujú, aby vychovali rodiny - a obetujú všetko - len aby im vláda zobrala malé výnosy, ktoré mohli dosiahnuť, prostredníctvom tej či onej dane. Je to začarovaný kruh, ktorý vyvoláva otázku: Je niekto ochotný pomôcť? Stará sa niekto o poľnohospodárov? Osobne môžem potvrdiť, že áno, vo federálnej vláde sú niektorí poslanci, ktorým na farmároch nesmierne záleží.

Jedným z nich je konzervatívny poslanec John Barlow z Alberty Foothills. V minulosti som s ním priamo spolupracoval, keď ešte nebol v politike, ale keď bol redaktorom novín v malom meste. Môžem povedať, že už vtedy mu záležalo na farmároch, a keď sa stal poslancom, jeho obhajoba ich záujmov neprestala.

Barlow mal nedávno niekoľko vybraných slov na adresu federálnej vlády premiéra Justina Trudeaua a jeho bandy. Priamo obvinil Trudeauovu vládu’z nedávnych škrtov v programe 4-H ako pozitívny dôkaz, že sa nestará o farmárov a ich prínos pre Kanadu. Obvinil ich, že sa aktívne snažia zničiť ich spôsob života a nádeje budúcich farmárov.

Pre tých, ktorí nepoznajú 4-H, ide o dlhodobo fungujúcu, poľnohospodársky zameranú organizáciu, ktorá pomáha mládeži v komunitách “s príležitosťami uspieť prostredníctvom rozvoja zručností a vodcovských skúseností, pričom je vedená starostlivými dospelými.”

Mnoho detí, ktoré vyrastali v malých mestách alebo na farmách, veľmi dobre pozná prácu, ktorú 4-H vykonáva každý deň. V podstate ide o skupinu zameranú na komunitu so základnou štruktúrou, ktorá je priamo spojená s poľnohospodárstvom.

Takže je úplne logické, že Barlow bol dosť nahnevaný, keď prišlo k nedávnemu zníženiu federálneho financovania 4-H. V 111. roku fungovania programu 4-H Canada, ktorý pomáha vzdelávať Kanaďanov o tom, odkiaľ pochádzajú ich potraviny, federál Trudeau znížil jeho financovanie.

“Po deviatich rokoch vlády Trudeaua je jasné, že jemu a jeho liberálnej vláde nezáleží na našich poľnohospodároch a výrobcoch. Od ich trestajúcej uhlíkovej dane cez drakonický zákaz hnojív a regulačné zmeny až po facku našej mládeži v poľnohospodárstve, Trudeau pokračuje vo svojom deväť rokov trvajúcom útoku na našich poľnohospodárov a výrobcov,” Barlow uviedol vo vyhlásení, ktoré zverejnil 23. mája na sociálnych sieťach.

“Program 4-H je neuveriteľným pilierom v rámci nášho neuveriteľného poľnohospodárstva a agropotravinárskeho priemyslu, ktorý podporuje silu a udržateľnosť modernej kanadskej produkcie potravín a má odkaz pre rozvoj budúcich lídrov nielen v poľnohospodárstve, ale aj v podnikaní a komunite,” povedal.

Barlow poznamenal, že 4-H zohráva “významnú úlohu v živote 17 000 mladých ľudí a takmer 7 000 dobrovoľných lídrov, poskytuje pozitívny rozvoj mládeže a rozvíja dôležité životné zručnosti, ako je verejné vystupovanie, vodcovstvo, zodpovednosť a tvrdá práca.”

Tvrdil, že Trudeauovi nezáleží na ťažkej práci, ktorú 4-H vykonáva, a povedal, že “aktivistická liberálna vláda, ” znížením finančných prostriedkov pre túto skupinu ukazuje, že jej nezáleží na podpore ďalšej generácie kanadských’farmárov, z ktorých veľká väčšina je proti jeho represívnej uhlíkovej dani.

“Naši poľnohospodári produkujú najkvalitnejšie potraviny na najvyššej úrovni udržateľnosti a hospodárenia,” povedal Barlow a dodal, že konzervatívna vláda “oseká Trudeauovu’uhlíkovú daň, zvráti liberálne škrty v prospech 4-H Canada a ukončí jeho útoky na našich poľnohospodárov, ktorí hrdo živia nás a svet.”

Škrty vo financovaní 4-H, ktorá je nezávislou neziskovou organizáciou, uskutočnila agentúra Agriculture and Agri-Food Canada a nakoniec ich začiatkom roka uskutočnil minister poľnohospodárstva Trudeau’. V dôsledku toho musela 4-H znížiť počet svojich zamestnancov o sedem, čo bude mať negatívny vplyv na jej programy hovorí dočasný generálny riaditeľ Hugh Maynard.

“Znížené financovanie AAFC spolu s ďalšími faktormi znamenalo, že 4-H Canada musela iniciovať organizačný reset, aby zabezpečila kapacity na pokračovanie ponuky prvotriednych programov vedenia mládeže, ktorými sme známi,” povedal Maynard.

Trudeau a globalisti’ vojna proti farmárom

Vyzerá to tak, že neprejde týždeň, aby nejaký vysokopostavený elitársky poslanec z Toronta alebo iná prebudená celebrita či mediálna osobnosť, o ktorú sa stavím, že nikdy nevkročila na farmu, nevyslovil nejakú unáhlenú poznámku o tom, ako farmári znečisťujú pôdu.

Barlow nie je jediný, kto volá na Trudeauových federálov. Robia to aj niektoré priemyselné skupiny.

Nedávno som písal o tom, ako Grain Farmers of Ontario uviedli, že Trudeau ide priamo po farmároch prostredníctvom “stratégie očierňovania” pod zámienkou “klimatických zmien” a že nedávna správa generálneho audítora dokazuje, že je to pravda.

Predseda Grain Farmers of Ontario Jeff Harrison nedávno uviedol že požiadavka Trudeauovej vlády na poľnohospodárov, aby znížili emisie, nie je realistická a že kanadským poľnohospodárom spôsobuje len ďalšie problémy.

“Vykresľovaním tejto klimatickej situácie ako viny poľnohospodárstva sa očierňujú poľnohospodári,” povedal Harrison s tým, že je to“stratégia očierňovania”, keď sa vina pripisuje poľnohospodárom.

Ak ide o kanadských’poľnohospodárov, už teraz sú pod tlakom zvýšených nákladov na pohonné hmoty, nehovoriac o všetkých základných tovaroch a položkách potrebných na chod farmy, a to vďaka vysokej inflácii, ktorá je sčasti spôsobená nadmernými výdavkami federálnej vlády.

Viac znepokojujúci je zvýšený tlak na poľnohospodárov, aby obmedzili používanie hnojív, a tým čelili nižším výnosom, pričom nedávne štúdie poukazujú na extrémne zvýšené samovražedné myšlienky medzi poľnohospodármi.

Štúdia z roku 2022 z Univerzity v Guelphu v Ontáriu’zistila, že takmer tretina poľnohospodárov mala “za posledných 12 mesiacov myšlienky na samovraždu.”Tieto čísla sú viac ako dvakrát vyššie ako u celkovej populácie Kanady.

Organizácia Spojených národov vyhlásila vojnu dusíku a tvrdí, že jeho používanie sa musí spomaliť, pretože je “jedným z najdôležitejších problémov znečistenia, ktorým čelí človek.”

Dusík, ktorý sa nachádza v hnojivách, tvorí približne 70 percent zemského vzduchu a je nevyhnutný pre rastliny.

Útok na poľnohospodárov dáva zmysel, keď si uvedomíme, že súčasné environmentálne ciele Trudeauovej vlády sú v súlade s cieľmi Organizácie Spojených národov  Agenda 2030 pre udržateľný rozvoj, ktoré zahŕňajú postupné vyradenie uhoľných elektrární, zníženie používania hnojív a obmedzenie využívania zemného plynu v nasledujúcich desaťročiach.

Zníženie a prípadné odstránenie používania takzvaných “fosílnych palív” a prechod na nespoľahlivú “zelenú” energiu bol tlačený Svetovým hospodárskym fórom (WEF)  globalizačnou skupinou, ktorá stojí za socialistickou “agendou Veľkého resetu v ktorej Trudeau a niektorí členovia jeho kabinetu sú zapojení.

K ich stresu prispieva aj to, že 1. apríla sa kanadská’daň z uhlíka, ktorú Trudeauova vláda zaviedla v roku 2019, zvýšila zo 65 na 85 dolárov za tonu vzdor tomu, že sedem z desiatich provinčných premiérov vyjadrilo námietky voči tomuto zvýšeniu a 70 percent Kanaďanov sa vyjadrilo proti nemu.

Trudeau zostal neoblomný, že nebude pozastavovať zvyšovanie.

Svoju uhlíkovú daň prezentoval ako najlepší spôsob zníženia tzv. Daň však zvýšila dodatočné finančné zaťaženie domácností napriek stovkám dolárov zliav na rodinu.

Aby Trudeau’dosiahol cieľ čistej nuly do roku 2050, musela by sa daň z uhlíka vyšplhať na 350 dolárov za tonu.

Aký je teda konečný výsledok? Prečo Trudeau ide po farmároch? Myslím, že vás nechám so slovami od doktora Josepha Mercola.

Ako nedávno poznamenal, poľnohospodári na celom svete čelia zvýšenému tlaku vlád a záujmových skupín napojených na globalistické organizácie, ako je Svetové ekonomické fórum, aby znížili používanie hnojív. Povedal, že globálny tlak na to, aby sa poľnohospodári zbavili “svojej pôdy, je poháňaný mimovládnymi organizáciami, ktoré sú financované predovšetkým vládou, čo z nich robí predĺžené ruky vlády.”

“Skutočnú agendu však možno vystopovať až k Rímskemu klubu, think-tanku, ktorý sa stotožnil s neomaltuziánstvom – myšlienkou, že príliš veľká populácia zdecimuje zdroje – a mal v úmysle realizovať globálnu depopulačnú agendu,” napísal Mercola.

“Keď budú farmári vytlačení, globalisti navrhujú že konzumácia chrobákov ochráni planétu tým, že sa odstráni potreba chovu hospodárskych zvierat, zníži sa využívanie poľnohospodárskej pôdy a ochráni sa životné prostredie. Organizácia OSN pre výživu a poľnohospodárstvo tiež podporuje konzumáciu hmyzu a potravín na báze hmyzu, a dynamika s cieľom dostať poľnohospodárov z ich pôdy naďalej naberá na sile.”

Barlow si je vedomý, možno nie priamo, ale intuitívne, že Trudeau’ova konečná hra, pokiaľ ide o farmárov, viac-menej odráža to, čo pozoroval Mercola. Som’rád, že v Ottawe sú aspoň nejaké rozumné hlavy, a vo voľbách v roku 2025 tu’dúfam, že Barlow bude súčasťou vlády, ktorá pomôže obnoviť financovanie 4-H.