tmp_1717441025464-810x500.jpg

"Veľká nespravodlivosť": Paulette Harlow a ďalší zástancovia života reagujú na jej odsúdenie v prípade FACE Act v DC

15
Kultúra života
  • Podpísať modlitebný sľub za deväť pro-life záchranárov.
  • Pro-life záchranári sú odsúdení podľa zákona FACE.
  • Pro-liferi sú neprávom vykreslení ako násilníci.
  • Boj za život je Božia vôľa a záchrana nenarodených detí je dôležitá.

Podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchrancov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.

Životopisec Doug Mainwaring sa rozprával s pro-life záchrankyňou Paulette Harlowovou krátko po jej piatkovom odsúdení v rámci Washingtonu, D.C., Zákona o slobodnom prístupe ku klinickým vstupom (FACE).

Podľa Harlowovej, “v celom prípade došlo k veľkej nespravodlivosti.” Pre ňu bolo najhoršie, že zúčastnení pro-liferi boli vykreslení ako násilníci. Tvrdila, že zástancovia života by nikdy neboli násilní, pretože sa im násilie hnusí, najmä “konečné násilie,” ktorým je trhanie detí končatinu od končatiny v maternici.

Tvrdenie o násilí pochádzalo od zamestnancov kliniky, kde “D.C. Deviatka” zinscenovala svoju tradičnú záchranu života. Harlowová rozprávala, že zdravotná sestra zo zariadenia povedala, že “ju hodila do kresla,” pričom sudkyňa v tomto prípade, okresná sudkyňa USA Colleen Kollar-Kotellyová, verila personálu. Video, ktoré údajne zachytáva záchranu, je podľa nej nepresné, pretože bolo zachytené s dvojitou expozíciou, a tak vyzerá, akoby sa všetky udalosti odohrali naraz.

Popisuje záchranu v Washington Surgi-Clinic, ktorá sa odohrala v októbri 2020, Harlow vysvetlila, že spolu s Joan Andrews Bellovou vošli, pričom za nimi stála Harlow’ova sestra Jean, keď vyšla “nabitá zdravotná sestra a udrela ma [a Bellovú] do ramena.”Keď ju udreli do ramena, pokračovala Harlowová, povedala Bellovej, aby “si ľahla na zem, ” v obave, že si poraní oči a tvár.

“Je to”veľmi ťažké, keď hovoríte pravdu a opozícia klame,” povedala Harlowová. “Jednoducho uverili ľuďom, ktorí klamali, a to’je nešťastné, pretože nie je práve o tom, že sa klame ženám pri potratoch?"” pokračovala s tým, že ľudia z potratového priemyslu budú tvrdiť, že dieťa v maternici je len “kvapka tkaniva.”

Keď ženy hovoria, že sa boja, že prídu o bývanie a podobne, práve to im”musia zabezpečiť zástancovia života. Dodala, že nazývať potraty “zdravotnou starostlivosťou” je “absurdné”, pretože nikdy nevidíme príklad zdravotnej starostlivosti, pri ktorej by jeden človek zomrel, keď sa mu poskytuje starostlivosť.

Harlowová medzitým verí, že Boh ju povolal k pro-life aktivizmu a že k pro-life aktivizmu tak či onak povoláva všetkých, ktorí v neho veria. Harlowová, hovoriac za seba, povedala Mainwaringovi, že sa s manželom dohodli, že budú robiť pro-life aktivizmus, keď sa vzali. V skutočnosti sa obaja zoznámili pri aktivitách za život v Bostone.

“V našej krajine prebieha občianska vojna proti deťom a budúcim občanom USA,” povedala. “Sú to ľudia, ktorí sú stvorení na Boží obraz a podobu. On ich stvoril. Nemáme ’žiadne právo do toho zasahovať.”

Manžel Harlow’John povedal Mainwaringovi, že jeho manželka je jeho “hrdinka.”

Čítajte: Pro-life rescuers are very-effective in-saving-veses despite-the-risk-of-jail: here’s why

“Ona’je naozaj presvedčená, a ja tiež, čo sa týka záchrany nenarodených detí a všetkého, čo môžeme urobiť, aby sme pomohli,” povedal. “Všetci’sú Božie’vzácne deti a my to vieme od momentu počatia.”

“Život je Božia’voľba, takže to’je jediná voľba, ktorú máme,” uzavrela Paulette Harlowová.

Mainwaring sa stihol porozprávať aj s pro-life aktivistom Michaelom Newom, ktorý povedal, že je “zarmútený” a “sklamaný” rozsudkom. Poukázal na Harlowovej vek a zdravotný stav, pričom zdôraznil, že 75-ročná žena trpí vyčerpávajúcou cukrovkou, Hashimotovou’chorobou a bolesťami chrbta, kvôli ktorým potrebuje invalidný vozík. Vynesenie rozsudku bolo “nespravodlivé a trestné,” povedal New a dodal, že bolo nespravodlivé, že obžaloba snažila sa počas procesu odoprieť Harlowovi možnosť zúčastňovať sa na omši, keď bol v domácom väzení, pričom Kollar-Kotelly sa postavil na ich stranu.

“Myslím si, že je to jednoducho neprimerané a je to’smutné, nespravodlivé a dúfam, že bude mať lepší výsledok pri nejakom odvolaní,” povedal New Mainwaring. New bol však “trochu povzbudený”, že Kollar-Kotellyová vyniesla tresty nižšie, ako sa odporúča vo väčšine prípadov, a povedal, že k takýmto prípadom by sa malo pristupovať ako k prípadom nedovoleného vniknutia na cudzí pozemok.

New na záver svojho vystúpenia vyzval ľudí, aby našli informácie o tom, ako napísať záchranárom na Stránka Garland 9, pričom dodal, že korešpondencia a modlitby sú cenné a že ľudia by mali na záchrancov myslieť a modliť sa za nich a zároveň dúfať v lepší výsledok odvolania.

Mainwaring sa rozprával aj s pro-life aktivistkou Laurou Giesovou, ktorá predtým strávila čas vo väzení za svoju prácu.

Na margo toho, že “listy znamenajú veľa” pre uväznených, hovoriac z vlastnej skúsenosti, Giesová povedala, že podľa nej je pravdepodobne “najsilnejšou” vecou vo väzení za pravdu a pro-life prácu to, že ostatní väzni vidia, že tam nepatríte.

Väčšina žien vo väzniciach, pokračovala Giesová, podstúpila potrat, a pretože vidia svedectvo pro-life aktivistov uväznených za ich prácu, väčšina ostatných väzňov s nimi diskutuje o ich potratoch. Povedala, že povedať väzňom, že Boh ich miluje a že môžu nájsť nádej a uzdravenie v Kristovi, nie je možné, ak pro-liferi nepôjdu do väzenia.

Giesová tiež Mainwaringovi porozprávala o tom, ako sa jej podarilo presvedčiť spoluväzenkyňu, aby nešla na potrat, keď si odpykávala trest vo väzení v Michigane.

“Interakcia vo väzení je intenzívna,” vysvetlila.

“Keď ste”kresťan vo väzení kvôli evanjeliu a pravde a ostatní väzni to na vás vidia. A z rozhovorov s niekoľkými našimi v súčasnosti uväznenými pro-lifermi… viem, že všetci majú príbehy o intenzívnych následných rozhovoroch s ľuďmi vo väzení, vďaka ktorým je to všetko tak trochu, je to’obeta, je to’pokánie, ale stojí to za to.”

LifeSiteNews’ rozsiahle spravodajstvo o procesoch v rámci D.C. Face Act nájdete tu.

podpíšte modlitebný sľub za deväť pro-life záchranárov, ktorým hrozí desať rokov väzenia.