MicrosoftTeams-image-1-810x500.jpg

Melinda Gatesová darovala 1 miliardu dolárov aktivistom za potraty a feministkám

29
Kultúra smrti
  • Bill a Melinda Gatesovci podporujú potratový priemysel a investujú desiatky miliónov dolárov.
  • Melinda sa od Billa oddeľuje a zameriava sa na práva žien a dievčat.
  • Gates Foundation poskytuje obrovské finančné prostriedky potratovým organizáciám.
  • Melinda Gatesová sa snaží posilniť potratový priemysel a boj proti právam nenarodených detí.

Bill a Melinda Gatesovci sú už dlho vášnivými zástancami potratového priemyslu, ktorí vynakladajú desiatky miliónov na iniciatívy zamerané na to, aby sa na svet dostalo menej detí. Bill vo veľkom prispieval Medzinárodnému plánovanému rodičovstvu; financoval novinárov, aby písali pro-potratové články; odsudzoval pro-life politiku; a raz v rozhovore s Billom Moyersom oslavoval, ako “globálne zdravotné” iniciatívy vedú ľudí k rozhodnutiu, že “nepotrebujú mať toľko detí.”

Téma je pre Billa medzigeneračná; keď sa ho Moyers opýtal, odkiaľ pochádza jeho vášeň, Gates odpovedal: “Môj otec bol šéfom plánovaného rodičovstva.”

Nadácia Billa a Melindy Gatesovcov v súčasnosti prechádza sériou seizmických otrasov po tom, čo sa slávny pár rozišiel kvôli Billovým’sériovým cudzoložstvám; Melinda teraz odstupuje z funkcie spolupredsedníčky organizácie, ktorá zmení svoj názov na Gates Foundation. Melinda, nominálna katolíčka, sa bude rozbiehať na vlastnú päsť a svoje peniaze bude vlievať na ciele, ktoré sú pre ňu dôležité.

13. mája na X oznámila, že jej prioritou bude zamerať sa na “ženy a dievčatá v USA a na celom svete” – Hillary Clintonová reagovala: “Melinda, to je také vzrušujúce.”

Čítajte: 89 000 detí bolo zachránených pred potratom od konca Roeovej: správa

Keď Hillary Clintonová zistí niečo vzrušujúce, môžete si byť istí, že je to zlá správa pre zraniteľných. Generálny riaditeľ Mark Suzman písal list zamestnancom Gatesovej nadácie, v ktorom uviedol, že Melinda sa chce zamerať na otázky žien’: “po niekoľkých ťažkých rokoch, keď sledovala, ako sa práva žien’v USA a na celom svete zmenšujú, chce túto ďalšiu kapitolu využiť na to, aby sa zamerala práve na zmenu tejto trajektórie.”Skrátka, do potratových vojen sa chystá vrhnúť značné bohatstvo – dotácia Gatesovej nadácie bola k minulému roku viac ako 75 miliárd dolárov. 

Ako Forbes uvádzal 1. júna: “Ekonomická moc je sociálna moc je politická moc. V tomto ohľade má [Melinda] French Gates obrovskú moc a s laserovým zameraním na formovanie budúcnosti práv žien’sú dôsledky hlboké. Vo svojom vyhlásení French Gatesová jasne uviedla, kam sa zameriava, keď vyhlásila: ‘Toto je kritický okamih pre ženy a dievčatá v USA a na celom svete—a tie, ktoré bojujú za ochranu a presadzovanie rovnosti, naliehavo potrebujú podporu.’Vskutku, práva žien’sa nachádzajú v neistej situácii, ktorá sa pravdepodobne bude odrážať ešte celé desaťročia.”

Čítajte: Myslíte si, že nenarodené deti sú len ‘zhluky buniek’? Tieto videá vás prinútia zamyslieť sa ešte raz

Forbes označil potraty za jednu z kľúčových otázok, na ktoré sa Melinda French Gatesová zameria, pričom poznamenal, že nedávno písalav denníku New York Times, že “moja ročná vnučka môže vyrastať s menšími právami, ako som mala ja.”V závislosti od toho, v ktorom štáte sa nachádzala, by jej vnučka mala viac práv, keby bola ešte v maternici, ale potratoví aktivisti veria, že magický pôrodný kanál udeľuje ľudskosť a ľudské práva." Melinda – a ďalší potratoví aktivisti – dúfajú, že majetok Gatesovcov nakloní misky váh v prospech potratového priemyslu. Ako uviedol Forbes:

Záväzok vo výške 1 miliardy dolárov zahŕňa granty, ktoré poskytne nadácia Pivotal Philanthropies, pričom 200 miliónov dolárov pôjde do USA. organizácie na ochranu práv žien’—vrátane Centra pre reprodukčné práva, vzdelávacieho fondu MomsRising a National Women’s Law Center—so známym dôrazom na reprodukčnú slobodu žien’sic]. Ďalších 240 miliónov dolárov dostane 12 globálnych lídrov—medzi ktorých patrí bývalá novozélandská premiérka Jacinda Ardern, oceňovaná filmárka Ava DuVernay, sedemnásobná zlatá olympijská medailistka Allyson Felix, liberijská mierová aktivistka Leymah Gbowee a afganská pedagogička Shabana Basij-Rasikh—ktorí každý z nich nasmeruje svoj vlastný fond vo výške 20 miliónov dolárov“na charitatívne organizácie, ktoré podľa nich vykonávajú naliehavú, vplyvnú a inovatívnu prácu na zlepšenie zdravia a blahobytu žien“v USA.USA a na celom svete.”Okrem toho French Gates oznámil, že 250 miliónov dolárov bude udelených prostredníctvom otvorenej výzvy pre organizácie zdola, ktoré sú často nedostatočne podporované veľkými darcami, ktorá sa začne na jeseň.

To je obrovská infúzia peňazí do potratových vojen – Centrum pre reprodukčné práva je jednou z najmocnejších potratových organizácií v Spojených štátoch. Ako obdivne poznamenal Forbes, ide o “odvážny, ambiciózny krok French Gatesovej… Je to’hra, ktorá jej uvoľňuje ruky, aby mohla sústrediť všetko svoje úsilie tam, kde je to najviac potrebné: na prevzatie moci späť nielen pre seba, ale pre všetky ženy.” S blížiacimi sa referendami o potratoch po celých Spojených štátoch a s obrovským náskokom pro-life organizácií sa Melinda Gatesová chystá zabezpečiť, že boj za životy nenarodených detí bude ešte viac bojom Dávida a Goliáša.

RELATED

Zpráva podrobne opisuje miliardy dolárov, ktoré Warren Buffett poskytol potratovým skupinám na celom svete

Skupina Melindy Gates’s ‘plánovaním rodiny’ má silné väzby na potraty, transgenderizmus

Ron DeSantis bojuje proti radikálnemu propotratovému dodatku na Floride’