Screen-Shot-2024-06-04-at-12.51.44-PM-810x500.png

Pápež František údajne povedal homosexuálovi vyhodenému zo seminára: "Pokračuj vo svojom povolaní

56
Kultúra smrti
  • Pápež František podporil homosexuálneho muža vo svojom povolaní.
  • Katolícka cirkev učí, že homosexuálne aktivity sú hriešne a neusporiadané.
  • František porušil katolícke učenie tým, že potvrdil homosexuálovi jeho snahu prijať svätenie.
  • Vatikán zakazuje prijatie mužov s homosexuálnymi sklonmi do seminárov a kňazstva.

Pápež František údajne povedal mužovi, ktorý bol prepustený zo seminára za to, že je praktizujúci homosexuál, aby pokračoval vo svojom povolaní.”

Podľa talianskych novín Il Messaggero 22-ročný Lorenzo Michele Noè Caruso dostal od Františka list ako odpoveď na e-mail, ktorý Caruso poslal pontifikovi v súvislosti s tým, že pápež údajne’použil vulgárny výraz “frociaggine” (“f-gotry”) v súvislosti s homosexuálmi v seminároch.

Čítajte: Vatikán vydal vyhlásenie, v ktorom sa ospravedlňuje za to, že pápež František použil ‘homofóbny’ výraz

“Ďakujem veľmi pekne za Váš e-mail,” napísal pápež František v rukou písanom liste, ktorý bol naskenovaný a pripojený k e-mailu, ako informuje Il Messagero. “Zarazil ma jeden Váš výraz: ‘Toxický a voliteľný klerikalizmus’: a je to pravda! Viete, že klerikalizmus je mor?" ”

“Ježiš volá každého, každého,” pokračuje list. “Niektorí ľudia považujú Cirkev za colnicu, a to je zlé. Cirkev musí byť otvorená pre každého. Brat, pokračuj vo svojom povolaní.”

V údajnej odpovedi František potvrdil homosexuálovi jeho snahu prijať svätenie, čím výslovne porušil katolícke učenie a zároveň ho nevyzval k pokániu a čistote.

Katolícka cirkev neomylne učí, že každá homosexuálna aktivita je ťažko hriešna.

Katechizmus Katolíckej cirkvi  (2357) učí, že “homosexuálne skutky sú vnútorne neusporiadané” a “odporujú prirodzenému zákonu.”Katechizmus veľmi jasne hovorí, že homosexuálne aktivity nemožno nikdy schvaľovať, a opakuje, že “(h)omosexuálne osoby sú povolané k čistote,” a dodáva, že homosexuálne sklony sú “objektívne neusporiadané.”

Cirkev tiež zakazuje, aby muži s homosexuálnymi sklonmi boli prijatí do seminára alebo do svätenia, ako to vyhlasuje inštrukcia Kongregácie pre katolícku výchovu z roku 2005, ktorú schválil pápež Benedikt XVI. Inštrukcia dodáva, že “poruchy sexuálnej povahy,” ako napríklad sodomitské sklony, “sú nezlučiteľné s kňazstvom.” Vatikán potvrdil tento zákaz v roku 2016.

Caruso povedal Il Messaggero , že František’ “krásnou odpoveďou… jasne ukázal, kto je skutočný pápež, nie je tým, za koho ho vydávali.”

“Tento list mi dáva nádej, teraz seminár zostáva snom, ktorý nie je odložený,” dodal.

Mladý muž povedal, že bol zo seminára prepustený, keď sa zistila jeho “sexualita”.

Podľa Carusa list, ktorý dostal od Františka, ho “povzbudil” a ďalších tzv. homosexuálnych katolíkov.”

V liste Františkovi Caruso vyjadril presvedčenie, že prebiehajúca synoda zvráti katolícku doktrínu, “bude bodom obratu” a zabezpečí, že “všetky prejavy [budú vnímané ako] Boží’plán pre našu Cirkev.”

Požiadal o revíziu cirkevného’zákazu vstupu mužov s homosexuálnymi sklonmi do seminárov, pretože “mnohí mladí ľudia sa cítia stratení v Cirkvi, ktorá sa často zdá byť zviazaná s toxickým a voliteľným klerikalizmom,” povedal, “kde si len niektorí zaslúžia byť prijatí a kde sú iní vylúčení ako falošní kresťania,” akoby odriekanie od ťažkého hriechu nebolo potrebné na to, aby sme boli kresťanmi.

Podľa Il Messagero Innocenzo Pontolillo, predseda známej talianskej pro-LGBT skupiny “La Tenda di Gionata,” pochválil Františkov’list ako “ústretový, inkluzívny,” a “naozaj krásny.”

Tento prípad nie je prvý, keď sa objavili správy o tom, že pápež František potvrdzuje pro-LGBT skupiny alebo jednotlivcov v ich hriešnych praktikách a ideológiách. Otvorene homosexuálny kňaz páter James Alison povedal, že pontifik potvrdil jeho homosexualitu v súkromnom telefonáte v roku 2017. V roku 2023 pápež údajne povedal skupinám LGBT aktivistov, vrátane New Ways Ministry, aby “pokračovali” vo svojich aktivitách počas súkromného stretnutia vo Vatikáne.

Pápež má tiež rozsiahle záznamy o podpore heretických, pro-LGBT duchovných, ako sú Kardinál Robert McElroy zo San Diega a kňazi aktivisti LGBT ako Pr. James Martin, SJ. Kardinál Jean-Claude Hollerich, SJ, z Luxemburgu, ktorého František vymenoval za generálneho relátora svojej synody o synodalite, má povedal že podľa neho je cirkevné učenie o hriešnosti homosexuálnych skutkov “falošné.”

V decembri František schválil heterodoxný dokument Fiducia Supplicans, ktorého autorom je kardinál Victor Fernández, vedúci Dikastéria pre náuku viery. Keďže schvaľuje “požehnanie” homosexuálnych “párov,” vyvolal odsúdenie biskupov z celého sveta, vrátane kardinála Gerharda Mülera, kardinála Roberta Saraha a väčšiny afrických biskupov.

ČÍTAJ:

Pápež František napísal predslov k pro-LGBT o. Františkovi. James Martin’najnovšej knihe

Realita ‘homosexuálnych’ seminárov a čo’sa skrýva za poznámkou pápeža Františka’ ‘buzerantstvo’

Čo si majú katolíci myslieť o poznámke pápeža Františka’ o homosexuáloch v seminároch?"