shutterstock_2269583283-e1717685219734-810x500.jpg

Správa WEF vyzýva vlády, aby v záujme splnenia parížskych klimatických cieľov presadzovali falošné mäsové výrobky

53
Kultúra smrti
  • Globalisti z WEF podporujú falošné mäso a alternatívne bielkoviny.
  • Vlády a korporácie musia spolupracovať na manipulácii ľudského správania.
  • Vlády musia investovať do alternatívnych bielkovín pre udržateľné potravinové systémy.
  • WEF podporuje transformáciu potravinového systému a kontrolu nad potravinami a energiou.

Nevolení globalisti zo Svetového ekonomického fóra (WEF) vyzývajú vlády, aby v rámci koordinovaného úsilia o zmenu správania spotrebiteľov podporovali falošné mäso a iné alternatívne bielkoviny.

V bielej knihe s názvom “Vytvorenie živého ekosystému inovácií v oblasti potravín: Autori tvrdia, že snaha o vytvorenie alternatívnych bielkovín si vyžaduje globálne úsilie vlád a korporácií, ktoré budú spolupracovať na manipulácii ľudského správania:

Vládne vedenie je potrebné na vývoj a podporu alternatívnych bielkovín a riešenie jednej z najväčších globálnych výziev tejto éry.

ČÍTAJTE: Šéf OSN prirovnáva ľudí, ktorí prispievajú k ‘zmene klímy’ k meteoru, ktorý údajne vyhubil dinosaury

Podľa správy si dosiahnutie všeobecne dostupných bielkovín bude vyžadovať viacero prechodných ciest:

Čo’je dôvodom snahy o zmenu správania spotrebiteľov smerom k falošnému mäsu a iným alternatívnym bielkovinám?

Veda je jasná: pre vlády a iné subjekty vrátane poľnohospodárov, súkromného sektora a spotrebiteľov bude nemožné splniť svoje záväzky vyplývajúce z Parížskej dohody a dekarbonizovať globálne hospodárstvo bez investícií do udržateľných ciest diverzifikácie bielkovín a celkového potravinového systému.

“Štáty na celom svete si začínajú uvedomovať výhody uprednostňovania alternatívnych bielkovín na splnenie svojich cieľov v oblasti klímy, biodiverzity, potravinovej bezpečnosti a verejného zdravia,” tvrdí sa v správe.

Však vzhľadom na “high-tech povahu” alternatívnych bielkovín a ich “vysoké kapitálové výdavky (CAPEX) a dlhšie lehoty návratnosti investícií” autori tvrdia, že “môžu predstavovať investičné výzvy pre niektoré časti súkromného sektora.”

Tu chcú nevolení globalisti, aby vlády zasiahli a motivovali, nútili, upravovali alebo inak manipulovali s ľudským správaním, “v rámci súčasných rámcov, ” ako sú tie, ktoré nám dali uzávery COVID a očkovacie pasy.

“V rámci súčasných rámcov môžu vlády vytvoriť jasné, podporné, pružné a účinné regulačné postupy na zabezpečenie bezpečných a transparentných ciest, ktoré vzbudia dôveru spotrebiteľov aj priemyselných subjektov, čím sa podporí silný trh s alternatívnymi bielkovinami v rámci posunu k potravinovým systémom, ktoré sú udržateľnejšie, bezpečnejšie a spravodlivejšie,” tvrdia autori.

Na druhej strane, Taliansko už zakázalo laboratórne pestované mäso a Wired informuje že “štáty sa stavajú do radu, aby zakázali laboratórne vypestované mäso,”pričom legislatíva bola navrhnutá na Floride, v Alabame, Arizone, Kentucky a Tennessee.

Vlády musia zvážiť investície do výskumu s otvoreným prístupom a vytvorenie stimulov pre súkromný sektor, aby sa naplno využili hospodárske a spoločenské výhody rastlinného a kultivovaného mäsa a aby sa tieto možnosti sprístupnili všetkým.

Čítajte: Biden hovorí, že Trump ‘si nezaslúži byť prezidentom bez ohľadu na to, či’kandidujem’

V najnovšej správe WEF chýba akákoľvek zmienka o využívaní hmyzu ako alternatívnej bielkoviny, čo je niečo, čo nevolení globalisti už prosadzujú už roky.

V aktuálnej správe sa uvádza, že alternatívne bielkoviny pozostávajú z mäsa na rastlinnej báze, pestovaného mäsa a fermentovaných produktov.

Však WEF’s Biela kniha o alternatívnych proteínoch zverejnená v januári 2019 uvádza, že alternatívne proteíny zahŕňajú “čisto rastlinné‑alternatívy, výrobky na báze hmyzu a iné nové zdroje bielkovín, ako aj použitie špičkových‑biotechnológií na vývoj kultivovaného mäsa [zvýraznenie pridané].”

Takže sa zdá, že WEF sa snaží dištancovať od “budete jesť zoe bugs” posmeškov, ktoré sa mu v poslednom čase dostávajú:

Alternatívne bielkoviny sú poľnohospodárske inovácie, ktoré menia pravidlá hry a ktoré môžu s náležitou úrovňou podpory pomôcť pri podpore planetárneho a verejného zdravia.

Oficiálny príbeh, ktorý má obyvateľstvu vnucovať falošné potraviny, je taký, že pomôže riešiť problémy v oblasti klimatických zmien, potravinovej bezpečnosti a zdravia planéty.

Najnovšia správa uvádza, že “[vzhľadom na] stupňujúce sa výzvy, ktoré predstavujú klimatické zmeny a potreba zabezpečiť potravinovú bezpečnosť, sa štáty vyzývajú, aby podnikli spoločné úsilie na vyzdvihnutie alternatívnych bielkovín ako riešenia.”

Ale to, o čo v skutočnosti ide v agende alternatívnych bielkovín, je zničenie nezávislých poľnohospodárov, zabratie ich pôdy a kontrola nad tým, čo môžu ľudia jesť.

Kontrola potravín, kontrola ľudí.

To isté sa dá povedať o peniazoch a energii a nevolení globalisti sa ich určite snažia všetky kontrolovať prostredníctvom individuálnych sledovačov uhlíkovej stopy,  digitálnych mien centrálnych bánkalternative proteins:

Krajiny, ktoré sa strategicky prispôsobujú vyvíjajúcim sa globálnym potravinovým systémom a diverzifikujú svoje potravinové hodnotové reťazce, môžu profitovať z pozitívnych vplyvov integrácie alternatívnych proteínov do svojich národných politík.

Čítajte: WHO prijíma neplatné zdravotné predpisy, ktoré treba odmietnuť

V správe WEF sa zároveň uvádza, že prípadný prechod na alternatívne bielkoviny by v skutočnosti pomohol poľnohospodárom:

V čoraz väčšej miere sa uznáva, že napriek tomu, že toto odvetvie je v plienkach, alternatívne bielkoviny – mäso vyrobené z rastlín, vypestované zo živočíšnych buniek alebo mäso získané fermentáciou – majú transformačný potenciál, najmä pre poľnohospodárov, ktorí môžu profitovať z prechodu na prosperujúce hospodárstvo založené na alternatívnych bielkovinách a viesť ho.

Naozaj práve povedali, že mäso sa vyrába z rastlín?

A ako je možné, že poľnohospodári môžu profitovať z výroby falošných potravín vypestovaných v laboratóriách?

Podľa autorov “Prognózy naznačujú značný prebytok vedľajších poľnohospodárskych tokov, najmä z kukurice, sóje, pšenice, cukrovej trstiny, jačmeňa, ryže, repky a paradajok. Ich využitie na alternatívnu výrobu bielkovín predstavuje významnú príležitosť na zvýšenie udržateľnosti a cirkulárnosti v rámci potravinového dodávateľského reťazca, optimalizáciu využívania zdrojov a vytvorenie odolnejšieho poľnohospodárskeho sektora.”

Inými slovami, poľnohospodári budú nútení, motivovaní alebo inak manipulovaní, aby pestovali len to, čo sa im povie, aby sa ich plodiny mohli použiť na výrobu falošných potravín.

A zároveň “Rastlinné a kultivované mäso si vyžaduje malý zlomok pôdy a spôsobuje oveľa menej emisií ako priemyselný chov zvierat. Uvoľnená pôda sa môže znovu využiť na zachovanie biodiverzity, zalesňovanie a ekologickejšie a regeneračnejšie metódy chovu zvierat.”

Čítajte: Taliansky’parlament zakazuje umelé potraviny získané zo živočíšnych ‘buniek’

Zámerom je zmenšiť plochu potrebnú na pestovanie skutočných potravín, aby sa uvoľnilo miesto pre falošné potraviny, ktoré možno synteticky vyrobiť s “oveľa menšími emisiami.”

Politika klimatických zmien sa zmenila na politiku verejného a planetárneho zdravia a nevolené globalistické riešenia sú vždy rovnaké: spojiť korporácie a štát s cieľom monitorovať, manipulovať a kontrolovať ľudské správanie.

Prevzaté so súhlasom z The Sociable.