Shutterstock_1495374161-810x500.jpg

Mesto Alberta začalo petíciu za odstránenie dúhových priechodov a vlajok "Pride" z obecného majetku

20
Kultúra života
  • Mesto Barrhead v Alberta odmieta LGBT agendu dúhových vlajok a priechodov.
  • Petícia žiada odstránenie dúhových symbolov z verejného majetku a zachovanie neutrality.
  • Organizátori tvrdia, že verejné priestory by mali byť neutrálny a bez politických symbolov.
  • Podobné petície proti LGBT symbolom sa objavili aj v iných malých mestách v Kanade.

Mesto v provincii Alberta sa bráni proti LGBT agende petíciou za odstránenie dúhových vlajok a priechodov pre chodcov.

Tento mesiac obyvatelia mesta Barrhead v provincii Alberta spustili petíciu za odstránenie všetkých dúhových priechodov pre chodcov a vlajok LGBT a vlajok Pride” z obecného majetku, podobne ako to bolo začiatkom tohto roka v neďalekom meste Westlock.

“Naším cieľom je vytvoriť zákon o neutralite, ktorý zachová verejné priestory verejné a neutrálne,” povedal organizátor Ard Doornbos v rozhovore pre The Epoch Times. “Priechody by mali zostať priechodmi pre chodcov jednoducho tak, ako sú popísané v usmerneniach dopravnej príručky v Alberte.”

Petícia požaduje, aby miestna samospráva neuprednostňovala žiadnu zo strán, ale zostala neutrálna tým, že by vyvesovala len vlajky, ktoré sa týkajú federálnej, provinčnej alebo mestskej vlády.

Mesto začalo maľovať dúhové priechody pre chodcov pred niekoľkými rokmi, ale Doornbos prezradil: “Je’veľa náznakov, ktoré ľudí potierajú a vytvárajú rozkol. To’je zbytočné.”

Podľa Doornbosa musí petíciu podpísať 10 percent obyvateľov mesta’alebo približne 460 obyvateľov, aby mohla byť predložená mestskej rade. Skupina bude zbierať podpisy počas celého júna.

“Práve sme boli presvedčení, že je to správna vec, ktorú treba urobiť v prospech mesta a dokonca aj samotných členov rady,” povedal Doornbos.

“Dostali sme niekoľko e-mailov od obyvateľov, ľudí, ktorí sú za to, ľudí, ktorí sú znepokojení naším prístupom, ľudí, ktorým sa to vôbec nepáči,” prezradil. “Takže je to”zatiaľ trochu zmiešaná reakcia.”

Iniciatívu oslavujú mnohí obyvatelia Alberta, ktorí sa na sociálnych sieťach vyjadrili na podporu malého mesta.

“Obyvatelia mesta Barrhead v Alberte nasledujú príklad svojich susedov v neďalekom Westlocku a spustili petíciu za odstránenie dúhových prechodov a vlajok Pride z obecného majetku,” kandidát Ľudovej’strany Kanady (PPC) Paul Mitchell napísal na X, predtým známom ako Twitter.

“Cue the rabid outrage from the cry-bully, woke-mafia,” dodal.

“Aký iný zmysel majú v tomto bode dejín tieto krížovky, než vytvárať ďalšie rozdelenie a nepriateľstvo?”Ďalšia otázka.

Barrhead nie je vo svojom odpore voči LGBT davu osamotený. Vo februári Westlock, neďaleké mestečko s približne 4 800 obyvateľmi, odhlasovalo v prospech nariadenia, ktoré zakazuje vyvesovanie nevládnych vlajok na obecných stožiaroch a maľovanie priechodov pre chodcov akýmkoľvek iným vzorom ako obvyklými bielymi pruhmi.

Podobne aj Emo, malé mestečko v Ontáriu, odmietol ustúpiť požiadavkám LGBT aktivistov a teraz bude musieť predstúpiť pred tribunál pre ľudské práva za to, že odmietol návrh na vyhlásenie júna 2020 za “mesiac hrdosti” a vyvesenie vlajky LGBT “Pride