Jordan-Peterson-Jan-2024-810x500.jpg

Jordan Peterson kritizuje zákon o online škodách ako "najautoritárskejší zákon, aký si možno predstaviť

18
Kultúra smrti
  • Jordan Peterson varuje pred Trudeauovým zákonom o online škodách.
  • Zákon umožní zatknutie na základe podozrenia z nenávisti.
  • Zákon C-63 môže viesť k vysokým pokutám a odňatiu slobody.
  • Trudeauove zákony o internete sú kontroverzné a ovplyvňujú slobodu prejavu.

Jordan Peterson, jeden z najvýznamnejších a najznámejších kanadských psychológov zameraných proti prebudeniu, varoval, že dystopický zákon o online škodách premiéra Justina Trudeaua vytvorí cestu, ktorá umožní, aby sa "orwellovský myšlienkový zločin" stal v krajine normou.

“Kanaďania zobuďte sa, do pekla, ”napísal Peterson minulý štvrtok na X v odpovedi na príspevok Trudeaua’ministra spravodlivosti a generálneho prokurátora Arifa Viraniho o jeho Online Harms Act.

“Toto je váš federálny generálny prokurátor, ktorý doslova zverejňuje skutočnosť, že chce udeliť novému orgánu právomoc zatknúť vás na základe podozrenia, že by ste niekedy mohli spáchať (nedefinovateľný) “zločin z nenávisti. Toto nie je len ten najautoritárskejší zákon, aký bol kedy v západnej demokracii zamýšľaný, ale skutočne ten najautoritárskejší zákon, aký si možno predstaviť.”

Virani vysielal 31. mája na X, “Musíme definovať nenávisť v trestnom zákonníku. Potrebujeme prísne tresty za násilné činy z nenávisti. Potrebujeme možnosť zastaviť predpokladaný trestný čin z nenávisti. Zákon o online škodách toto všetko spĺňa. Konzervatívci sa musia pridať. Teraz.

Peterson poznamenal, že to, čo Virani presadzuje, aby kanadskí zákonodarcovia prijali prostredníctvom zákona Online Harms Act, sa rovná “nielen orwellovskému ‘Thought Crime’, ale samotnej možnosti myšlienkového zločinu.”

“A vyslovuje potrebu takejto legislatívy, ako keby každý, kto je proti, bol zlý,” dodal.

Peterson vyzval lídra Konzervatívnej strany Pierra Poilievra, aby “vzal na vedomie” Viraniho”slová.

Zákon o škodách na internete, alebo Zákon C-63, bude zameraný proti prejavom na internete so spätnou platnosťou, ak sa stane zákonom. Zákon, ak bude prijatý, by mohol viesť k vysokým pokutám a dokonca aj k odňatiu slobody za nejasne definované priestupky proti “nenávistným prejavom na internete”.

Návrh zákona C-63 predložil Virani v dolnej snemovni vo februári a okamžite bol odsúdený ústavnými expertmi ako problematický.

Nedávno, ako informoval LifeSiteNews, počas vôbec prvého podujatia Rumble’zameraného na slobodu prejavu naživo vystúpili rečníci vrátane Donalda Trumpa Jr. kritizovali Trudeauov’zákon Online Harms.

Ako reportoval nedávno LifeSiteNews, miliardár a technologický magnát Elon Musk poznamenal, že je “šialené”, že Trudeauova vláda’navrhovaný “zákon Online Harms” by sa v prípade, že sa stane zákonom, zameral na internetové prejavy so spätnou platnosťou.

Návrh zákona požaduje vytvorenie Komisie pre digitálnu bezpečnosť, ombudsmana pre digitálnu bezpečnosť a Úradu pre digitálnu bezpečnosť, ktorých úlohou bude dohliadať na internetový obsah vrátane už nezákonného internetového obsahu, ako je napríklad materiál zneužívajúci deti.

Návrh zákona sa však snaží aj o dohľad nad “nenávistnými” prejavmi na internete so širokými definíciami, prísnymi trestami a pochybnou taktikou.

Podrobnosti novej legislatívy na reguláciu internetu ukazujú, že návrh zákona by mohol viesť k tomu, že viac ľudí bude doživotne väznených za “zločiny z nenávisti” alebo pokutovaných 50 000 dolármi a uväznených za príspevky, ktoré vláda definuje ako “nenávistné prejavy” na základe pohlavia, rasy alebo iných kategórií.

Ak bude návrh zákona schválený, upraví existujúce zákony a zmení a doplní trestný zákonník, ako aj kanadský zákon o ľudských právach, čím sa podľa liberálov zameria na niektoré prípady odstraňovania internetového obsahu, najmä tie, ktoré sa týkajú sexuálneho zneužívania detí a pornografie.

Návrh zákona sa však snaží aj o policajné “nenávistné” prejavy na internete so širokými definíciami, prísnymi trestami a pochybnou taktikou.

Krem návrhu zákona C-63 sa stali zákonmi aj ďalšie zákony Trudeauovej vlády, ktoré majú vplyv na internet, ako napríklad návrh zákona C-11, známy ako Zákon o online vysielaní.

LifeSiteNews nedávno informoval, že implementácia zákona C-11, ktorý by nariadil reguláciu online platforiem, ako sú YouTube a Netflix, aby sa zabezpečilo, že spĺňajú vládne požiadavky, bola odložená na koniec roka 2025.

Trudeauov’ďalší zákon o cenzúre internetu, zákon o&nbsp "online spravodajstve", bol schválený Senátom v júni 2023.

Ak by sa zákon C-63 stal zákonom, existuje možnosť, že by mohol byť zrušený, ako aj všetky ostatné Trudeauove zákony týkajúce sa internetu.

Nedávne výskumy verejnej mienky ukazujú že škandálmi sužovaná federálna vláda poslala liberálov do prepadliska, ktorému nie je vidieť konca. Podľa nedávnej správy LifeSiteNews reportáže by podľa prieskumov verejnej mienky v dnešných federálnych voľbách konzervatívci pod vedením Poilievra, ktorý sľúbil, že zruší všetky Trudeauove&nbspzákony o cenzúre internetu, získali v Dolnej snemovni väčšinu nad Trudeauovými liberálmi.