DeSantis-1-810x500.jpg

DeSantis prisľúbil, že sa odvolá proti rozhodnutiu demokratického sudcu o zákaze "zmeny pohlavia" pre deti

10
Kultúra života
  • Gubernátor DeSantis sa odvoláva proti zrušeniu zákazu transgenderových liekov a operácií neplnoletým.
  • Zákon zakazuje deštruktívne transgenderové operácie a experimentálne lieky pre osoby mladšie ako 18 rokov.
  • Sudca Hinkle tvrdí, že zákroky neznamenajú sterilizáciu, napriek ich skutočným dôsledkom na telo.
  • ACPeds vyzýva lekárske združenia k zastaveniu propagácie blokátorov puberty a hormónov na kríženie pohlavia.

Gubernátor štátu Florida Ron DeSantis prisľúbil, že sa odvolá proti rozhodnutiu federálneho sudcu, ktorý zrušil zákaz chemického a chirurgického mrzačenia a sterilizácie neplnoletých osôb, ktoré trpia zámenou pohlavia.

V utorok sa americká vláda rozhodla, že sa odvolá proti rozhodnutiu federálneho sudcu. Clintonom menovaný okresný sudca Robert Hinkle zrušil SB 254, floridský zákaz transgenderových liekov a operácií pre neplnoleté osoby.

SB 254 schválil floridský zákonodarný zbor, podpísal ho DeSantis a do platnosti vstúpil v máji 2023. Zavedenie a prijatie zákona nasledovalo po požiadavke floridského generálneho chirurga Dr. Josepha Ladapa a ministerstva zdravotníctva, ktorí v roku 2022 požiadali štátne rady pre medicínu a osteopatickú medicínu, aby prijali zákaz blokátorov puberty a krížových hormónov pre neplnoleté osoby.

Zákon výslovne zakazuje deštruktívne transgenderové operácie a experimentálne lieky vrátane blokátorov puberty a hormónov na kríženie pohlaví pre osoby mladšie ako 18 rokov. Lekárom zatknutým za porušenie zákona tým, že “spáchali alebo sa pokúsili, nabádali alebo sa spolčili na spáchanie špecifikovaných porušení súvisiacich s predpisovaním alebo postupmi na zmenu pohlavia pre pacienta mladšieho ako 18 rokov”, by bola pozastavená licencia. A floridské neplnoleté osoby, ktoré podstúpili mrzačiace zákroky, by mali možnosť žalovať o náhradu škody.

“Florida je hrdá na to, že je lídrom v obrane našich detí,” DeSantis uviedol v tlačovej správe, keď vlani podpísal zákon. “V čase, keď sa svet zbláznil, Florida predstavuje útočisko zdravého rozumu a citadelu normálnosti.”

Popierajúc realitu toho, čo blokátory puberty, hormóny na kríženie pohlavia a “transformačné” operácie v skutočnosti spôsobujú ľudskému telu a ich dôsledky na plodnosť a reprodukčný systém, sudca Hinkle akoby tvrdil, že tieto postupy nesterilizujú ani nekastrujú, a tvrdil, že neplnoleté osoby so zmeneným pohlavím neboli “kastrované ani zámerne sterilizované na Floride ani inde.”

Podávanie blokátorov pohlavného dospievania je však známou metódou lekárskej sterilizácie a používalo sa aj na chemickú kastráciu páchateľov trestných činov sexuálneho charakteru. Medzi “transgender” chirurgické zákroky pre chlapcov patrí eufemisticky nazývaná “operácia dna”, ktorá spočíva práve v kastrácii mužských pohlavných orgánov a v pokuse o “konštrukciu” syntetických pohlavných orgánov, aby vyzerali ako opačné pohlavie. Pri všetkých takýchto zákrokoch sa prirodzené, zdravé reprodukčné orgány ľudského tela odrezávajú a nahrádzajú sa zmrzačenými “rekonštrukciami”, ktoré nie sú pohlavne funkčné – a to prostredníctvom zákrokov, ktoré sa nedajú vrátiť späť.

V júni 2023 Hinkle vydal zákazna vykonanie SB 254. Ten istý pro-LGBT sudca v roku 2015 vydal rozhodnutie, ktorým legalizoval homosexuálne “manželstvá” v rámci súdneho fiat.

Vo vyhlásení k tohtotýždňovému’rozhodnutiu DeSantisov tlačový tajomník Jeremy Redfern uviedol, že vláda sa odvolá, a zdôraznil, že DeSantis bude naďalej bojovať za ochranu detí pred mrzačením a sterilizáciou páchanou v mene “rodovej ideológie.”

“Prostredníctvom svojich volených zástupcov obyvatelia Floridy konali s cieľom chrániť deti v tomto štáte a súd sa mýlil, keď ich vôľu zrušil,” povedal. “Nesúhlasíme s chybnými rozhodnutiami súdu”o zákone, o faktoch a o vede. Ako sme’videli tu na Floride, v Spojenom kráľovstve a v celej Európe, neexistujú žiadne kvalitné dôkazy na podporu chemického a fyzického mrzačenia detí. Tieto zákroky spôsobujú deťom trvalé poškodenie, ktoré mení ich život, a história sa bude na tento výstrelok pozerať s hrôzou. Pod vedením guvernéra Rona DeSantisa bude Florida naďalej bojovať za to, aby deti neboli chemicky ani fyzicky mrzačené v mene radikálnej New Age ‘gender ideológie.’”

Na tlačovej konferencii 6. júna vo Washingtone, D.C., Americká kolégium pediatrov (ACPeds) oznámilazmenu Doctors Protecting Children Declaration, ktorá vyzýva etablované lekárske združenia, aby “nasledovali vedu a svojich európskych odborných kolegov a okamžite zastavili propagáciu sociálnej afirmácie, blokátorov puberty, hormónov na kríženie pohlavia a operácií pre deti a dospievajúcich, ktorí prežívajú úzkosť zo svojho biologického pohlavia” a vrátiť sa k “identifikácii a riešeniu základných psychologických komorbidít a neurodiverzity, ktoré často predurčujú a sprevádzajú rodovú dysfóriu.”

ČÍTAJTE: Americká akadémia pediatrov stojí na čele koalície požadujúcej ‘okamžité’ ukončenie zmeny pohlavia u detí

Celé vyhlásenie, ktoré je dostupné na Webová stránka Lekári chrániaci deti,kde môžu svoje podpisy pridať lekári, akademici, detranzitisti aj znepokojení občania, obšírne opisuje stav lekárskych poznatkov v tejto oblasti a reakciu lekárskeho establišmentu, vrátane nedávneho Cass Review, ktorá podnietila britskú Národnú zdravotnú službu, aby prestala predpisovať blokátory puberty deťom mladším ako 16 rokov, a leaked WPATH Filesodhaľujúce “gender-affirming” lekárov, ktorí v súkromí priznávajú, že vedeli, že hormóny na kríženie pohlaví sú oveľa nebezpečnejšie, než dávali najavo.

LifeSiteNews kontaktoval kanceláriu guvernéra Rona DeSantisa’ so žiadosťou o ďalšie vyjadrenie, ale pred zverejnením sa neozval.