Screenshot-2024-06-18-at-11.34.00-AM-810x500.png

Katolícka nemocnica čelí žalobe za odmietnutie eutanázie 34-ročnej Kanaďanky

17
Kultúra smrti
  • Kanadskí zákonodarcovia majú zastaviť rozširovanie asistovanej samovraždy.
  • Eutanázna lobby chce, aby všetky zdravotnícke zariadenia poskytovali eutanáziu.
  • Zákon 11 v Québecu núti domy paliatívnej starostlivosti poskytovať eutanáziu.
  • Arcidiecéza Montréal bojuje proti núteniu poskytovať eutanáziu v paliatívnom centre.

Pošlite kanadským zákonodarcom naliehavú správu, v ktorej ich vyzývate, aby zastavili rozširovanie asistovanej samovraždy

Jedným z hlavných cieľov eutanazijnej loby je prinútiť všetky kanadské zdravotnícke zariadenia, aby poskytovali (MAiD) eutanáziu.

V júni 2023 Národné zhromaždenie Québec schválilo zákon č. 11, Zákon o zmene a doplnení zákona rešpektujúceho starostlivosť na konci života. Jedno z ustanovení zákona 11 vytvorilo povinnosť pre všetky domy paliatívnej starostlivosti poskytovať MAID, dokonca aj pre nábožensky prepojené inštitúcie.

v decembri 2023 písal som, že Univerzita sv. Raphael Palliative Care Home and Day Centre, ktoré podpísalo dohodu s montrealskou arcidiecézou a québeckou vládou zaručujúcu, že St Raphael’s bude poskytovať starostlivosť na konci života, ale nebude poskytovať eutanáziu, bolo quebeckou vládou nútené poskytovať eutanáziu.

6. februára 2024 Uviedol som, že arcidiecéza Montréal začala súdny proces, aby zabránila québeckej vláde nútiť Centrum paliatívnej starostlivosti svätého Rafaela poskytovať eutanáziu (MAiD).

V pondelok 17. júna 2024; Dying with Dignity a rodina Sam O’Neillovej, ktorej nebola poskytnutá eutanázia v nemocnici svätého Pavla’vo Vancouveri, ale bola prevezená do iného zariadenia, aby zomrela eutanáziou, podali žalobu na Chartu, v ktorej tvrdia, že jej práva boli popreté, keď bola prevezená z nemocnice svätého Pavla’na eutanáziu.