image0-rotated-1-810x500.jpeg

Výstava "Kristus je kráľ" zostáva na elitnej Northwestern University niekoľko dní

15
Kultúra života
  • Sponzorujte billboardy s posolstvom "Kristus je kráľ" na univerzitách.
  • College Republicans na Northwestern University maľovali Skalu s kresťanským posolstvom.
  • Liberálny kampus s ľavicovým aktivizmom neodpovedal na propagáciu kresťanských hodnôt.
  • Dôležitosť obhajovania kresťanskej viery na liberálnych univerzitných kampusoch a symbolické akcie.

Pomôžte sponzorovať billboardy Kristus je kráľ po celej Amerike:

Na Northwestern University, elitnej škole v Evanstone v štáte Illinois, zostal asi dva týždne visieť displej s nápisom “Kristus je kráľ”.

Členovia Northwestern University College Republicans 6. júna namaľovali touto frázou konkrétnu skalu v areáli univerzity. Skupina to urobila ako protiváhu pro-LGBT posolstvám - niekto skalu namaľoval na “Trans Day of Visibility” na tohtoročnú Veľkonočnú nedeľu, ale žiadna z náboženských organizácií sa nechcela brániť, povedal študent pre LifeSiteNews.

The Rock” je tradičným miestom, kde študenti Northwesternu zdieľajú posolstvá. College Republicans ho využili na propagáciu kresťanských hodnôt – a podľa Gabriela Bayera, študenta druhého ročníka na vysokej škole, sa stretli s minimálnou odozvou.

Pozitívna odozva je o to prekvapujúcejšia, že Northwestern je ohniskom krajne ľavicového aktivizmu propalestínskych študentov. Northwestern je navyše liberálny kampus v liberálnom meste Evanston, severne od Chicaga. Skala bola odvtedy premaľovaná nepolitickým odkazom, ktorý všetkým želá pekné leto.

Čítajte: Candace Owensová odvážne vyhlasuje ‘Kristus je kráľ’ pod agresívnymi otázkami Piersa Morgana

Bolo “trochu prekvapujúce,” že napríklad oficiálne katolícke a moslimské skupiny nechceli maľovať na Skalu, povedal Bayer pre LifeSiteNews počas telefonického rozhovoru.

“To bolo určite trochu frustrujúce vidieť, ” povedal Bayer. Študenti si jednoducho “zvykli” na “sekulárny” svetonázor, ktorý je na akademickej pôde prominentný. Študentská samospráva sa predtým pokúsila zmraziť financovanie College Republicans za to, že hostili Jamesa Lindsayho, komentátora, ktorý kritizuje rodovú ideológiu a vokálnosť vo vysokom školstve.

Republikáni z College neboli “spokojní” s nereakciou kresťanských skupín, povedal Bayer.

“Musíme bojovať proti myšlienke, že’jednoducho nebudeme robiť nič, keď ľudia šíria svoju vlastnú ideológiu… a skutočne ideológia, ktorú sa snažíme presadzovať, je, že ‘ak chceme zachrániť túto krajinu, musí to byť prostredníctvom návratu ku kresťanstvu, návratu ku kresťanstvu v spoločnosti,"” povedal.

Kredit: Gabriel Bayer
Kredit: Gabriel Bayer

Je pravoslávny. Jeho brat Agustin, ktorý vedie skupinu, je katolík.

Bayer videl v tom, že správa zostala tak dlho na internete, akt “Božej prozreteľnosti”. Skalu totiž mali na druhý deň premaľovať maturanti, ktorí maturujú v júni.

“Nakoniec to bolo zrušené, takže tam mohla byť len necelý deň… ale tá akcia, ktorá ju mala premaľovať, sa zrušila,” povedal.

“Dokonca aj absolventi a ich rodiny chodili na Skalu a fotili sa s ňou,” povedal Bayer.

Počas maľovania sa vyskytla jedna “negatívna reakcia”, keď sa niekto sťažoval, že republikáni by sa mali zamerať len na ekonomické otázky. Niekoľko členov nechcelo maľovať Skalu, ale väčšina skupiny to urobila.

Republikáni dostali aj pozitívne reakcie.

Čítajte: Tu’je to, čo Katolícka cirkev skutočne učí o ‘Kristus je kráľ’

“Nemôžem’uveriť, že ste to dokázali na Northwesternu, ” povedal jeden človek College Republicans.

“Dáva mi to aj nádej, že môžem skutočne vyjadriť svoj názor, že môžem mať svoju vieru na verejnosti, namiesto toho, aby som mlčal, pretože nechcem stratiť svojich priateľov,”povedal Bayer a tlmočil ďalšie názory ľudí, ktorí videli The Rock.

Bayer na záver vyslovil myšlienku o dôležitosti obhajovania kresťanskej viery, najmä na liberálnych univerzitných kampusoch.

“Myslím si, že existuje silný spodný prúd nesúhlasu,” povedal. Ľudia, ktorí chcú “návrat k zdravému rozumu”, sú tam.

“Veci ako [maľovanie Skaly]… aj keď sú len symbolické… sú začiatkom boja proti hlavnému prúdu, proti tomu, čo nám”hovoria, proti prúdu, ukazujú, že môžete mať niečo iné, dokonca aj na univerzitných kampusoch.”

“Môžete to zmeniť, krok za krokom.”

Pomôžte sponzorovať billboardy Kristus je kráľ po celej Amerike: Fond na podporu života