labour-leader-810x500.jpg

Dokonca aj radikálny líder britskej Labouristickej strany pripúšťa realitu biologického pohlavia

16
Neutral
  • Toryovci čelia možnému historickému prepadu v britskej politike.
  • Nová reformná strana Nigela Faragea rastie, Labouristická strana je favoritom.
  • Labouristický líder Keir Starmer priznal biologické rozdiely medzi mužmi a ženami.
  • Tony Blair a Keir Starmer súhlasia s biologickými faktami, aj napriek podpore LGBT hnutia.

Ak sa prieskumy nemýlia - a ja mám podozrenie, že áno - britská strana Toryovcov sa chystá na historický prepad, ktorý by ju mohol zredukovať len na hŕstku kresiel. Zdá sa, že britská verejnosť po dvanástich rokoch a piatich úplne zabudnuteľných premiéroch túži po krvi. Nová britská reformná strana Nigela Faragea’prudko rastie a zdá sa, že labouristická strana’Keira Starmera je pripravená na drvivé víťazstvo. 

Môže sa to zdať ako maličkosť, ale stojí za zmienku, že napriek radikálnemu progresivizmu Labouristickej strany je odpor voči rodovej ideológii v Británii taký účinný, že dokonca aj Starmer teraz pripustil, že biológia je v skutočnosti skutočná vec. Tento nedávny titulok z denníka The Independent poukazuje na to, akou šialenou sa stala naša kultúra, aj na striebornú (triesku?) podšívku zdravého rozumu, ktorá sa možno vracia do debaty: 

Blair má pravdu, že žena má vagínu a muž penis, tvrdí Starmer 

Titulok je rovnako veľkolepý: “Líder labouristov pritvrdil svoj postoj k biologickému pohlaviu.”Čudujem sa, ako to všetko redaktori a autori titulkov zvládli bez toho, aby sa bezmocne nerozplynuli v chichote, alebo či niektorý novinársky veterán nehľadel s vytreštenými očami na to, aké veci sa kedysi ctihodné publikácie znižujú k tomu, aby o nich písali. Ale tak či onak, je, žiaľ, príznačné, že muž, ktorý sa pravdepodobne stane budúcim britským ’premiérom, v skutočnosti uznáva, že ženy majú vagíny a muži majú penisy. 

Predtým Independent slávnostne poznamenal: “Sir Keir” už “predtým povedal, že ’99.9 % žien’ nemá penis.” Odvtedy dospel k zreniu, že žiadne ženy ho nemajú, čo je tvrdenie, ktoré hlboko urazilo hŕstku pomýlených mužov v šatách, ktorí sú si celkom istí, že sú ženy, bez ohľadu na penisy. Samozrejme, ani bývalý labouristický premiér, ani ten budúci nie sú proti operáciám na zmenu pohlavia – len’boli nútení priznať očividné. 

Bývalý premiér Tony Blair sa k tomu vyjadril v nedávnom rozhovore pre časopis Holyrood, pričom poznamenal: Nechápem, ako sa politika dostala do tohto bahna. Čo je to žena? Nuž, pre mňa nie je’veľmi ťažké na to odpovedať. Určite som z tej školy, ktorá hovorí, že biologicky je žena s vagínou a muž s penisom. Môžeme to povedať celkom jasne.”  

Blair pokračoval: “Ide o to, že ak si ľudia chcú zmeniť pohlavie a povedať si, ‘OK, možno som sa biologicky narodil ako muž, ale chcem sa zmeniť na ženu’, je to úplne v poriadku a ľudia by na to mali mať právo. A nepochybne existujú ľudia, ktorí sa skutočne cítia byť v nesprávnom tele. Viem to, v priebehu rokov som sa s tým stretol. Myslím, že som bol prvým poslancom, ktorý sa stretol s transrodovými ľuďmi. Takže to úplne chápem.” 

Očividne je tu Blair trochu neúprimný. Ako mimoriadne talentovaný a veľmi úlisný politik dobre vie, “ako sa politika dostala do tohto bahna”: pretože hnutie LGBT fakticky zachytilo celú ľavicu politického spektra, ako aj veľkú časť pravice a požadovalo, aby sa ich premisy implementovali do zákona a aby sa spoločnosť reštrukturalizovala podľa ich požiadaviek.  

Ale odhliadnuc od toho, Starmerovi sa očividne uľavilo, keď sa sir Tony vyjadril. “Áno, Tony má v tomto pravdu, vyjadril to veľmi dobre,” povedal novinárom. “Videl som to v správach, nie som si celkom istý, kedy to povedal, ale v tomto s ním súhlasím." ”Predtým Starmer vyhlásil, že labouristická poslankyňa Rosie Duffieldová – žena – nemá “pravdu” za to, že povedala, že “len ženy majú krčok maternice, ” ale keď to povedal Tony Blair, “zjavne to vystihol veľmi dobre.”  

Samozrejme, bola to práve vláda Tonyho Blaira’ktorá v roku 2004 prijala zákon o uznaní pohlavia, ktorý právne priznáva transrodovým osobám právo zmeniť si “právne pohlavie.” Blair prijal premisy, odmieta závery. Tak to v súčasnosti robí aj Starmer. Možno sa to nezdá veľa, ale v Spojenom kráľovstve v roku 2024 to’nie je nič.