Trump-2-810x500.jpg

Trump hovorí, že v prípade znovuzvolenia dostane uväznených zástancov života ako Paulette Harlow "z gulagu

7
Kultúra života
  • Donald Trump sľúbil pomoc pre zástancom života a kresťanom.
  • Trump chce preskúmať prípady politických väzňov nespravodlivo uväznených Bidenovým režimom.
  • Podporuje výnimky pre potraty, ale aj boj proti protikresťanským útokom.
  • Trump podporuje odvážnych Američanov, ktorí sú prenasledovaní za svoju vieru.

Donald Trump tento víkend povedal skupine evanjelikov, že v prípade svojho znovuzvolenia má v úmysle prísť na pomoc zástancom života a kresťanom, ktorých Bidenovo ministerstvo spravodlivosti uvrhlo do väzenia. 

“Rýchlo preskúmame prípady všetkých politických väzňov, ktorí sú nespravodlivo obeťami Bidenovho režimu … aby sme ich mohli dostať z gulagu späť k ich rodinám, kam patria,” povedal bývalý prezident. 

Trump vo svojom vystúpení upriamil konkrétnu pozornosť na prípad Paulette “Paula” Harlowovej, s ktorou reportér portálu LifeSite Doug Mainwaring predtým robil rozhovor 

Harlowová, ktorá má 75 rokov a trpí mnohými oslabujúcimi zdravotnými problémami, bola odsúdená na 24 mesiacov väzenia za blokovanie prístupu do zariadenia na vykonávanie neskorých potratov v hlavnom meste krajiny. V novembri 2023 bola uznaná vinnouna základe obvinení z “konšpirácie proti právam” a porušenia zákona FACE za jej účasť na pokojnej záchrannej akcii za život uskutočnenej na známom centre pre neskoré potraty v októbri 2020. 

Čítajte: Pro-life záchranárka Paulette Harlow odsúdená na 24 mesiacov v prípade DC FACE Act

Mainwaringovi povedala, že “s celým prípadom sa stala veľká nespravodlivosť” a že “v našej krajine prebieha občianska vojna proti deťom a budúcim občanom USA.” 

V sobotu Trump vo svojom vystúpení povedal Paule, ktorú nazval “dobrou ženou”, aby “vydržala”, pretože “my’vás odtiaľ dostaneme.” 

“Paula je jednou z mnohých pokojných zástancov života, ktorých Joe Biden zhromaždil — niekedy aj so zásahovými jednotkami — a uvrhol ich do väzenia,” povedal. “Toto je jednoducho šialené. Okamžite sa o to postaráme. Prvý deň. Ale nazvime’týchto odvážnych Američanov tak, ako naozaj sú. Sú to prenasledovaní kresťania. To’sú."” 

Počas svojho viac ako hodinového prejavu sa Trump dotkol známych tém kampane. Hoci poznamenal, že katolíci sú “prenasledovaní” Biden, povedal tiež, že má v úmysle vytvoriť pracovnú skupinu, ktorá bude bojovať proti protikresťanským útokom, pretože “radikálna ľavica vždy pôjde po náboženských veriacich,” pretože “vedia, že naša vernosť nie je voči nim” naša vernosť je voči našej krajine a naša vernosť je voči nášmu Stvoriteľovi.” 

Dalej poznamenal, že podporuje výnimky pre potraty a že politici musia “ísť so svojím srdcom”, keď ide o túto otázku, ale že musia byť aj “zvolení”, čím naznačil, že aj oni by mali za určitých okolností podporovať vraždy nenarodených detí.  

Harlow je jedným zo známych “D. Nine”, ku ktorej patria ďalší veteráni a obhajcovia života Heather Idoni, Lauren Handy, Will Goodman, John Hinshaw, Rosemary “Herb” Geraghty, Joan Andrews Bell, Jonathan Darnel a Jean Marshall. Všetci boli súdení za porušenie zákona FACE vo Washingtone za ich spoločné úsilie brániť nenarodený život. LifeSite o ich súdnom procese a odsúdení, medzi ktorými bol Idoni ohromujúcim spôsobom odsúdenýdo domáceho väzenia napriek tomu, že počas väznenia utrpel mŕtvicu.