Shutterstock_1663848868-810x500.jpg

Katolíci pre katolíkov spúšťajú iniciatívu za slúženie omší za Donalda Trumpa

13
Neutral
  • Advokačná skupina vyzýva laikov na obetovanie omší za Trumpa.
  • Skupina získala popularitu vďaka významným podporovateľom a organizovaným podujatiam.
  • Katolíci pre katolíkov organizujú omše a modlitebné zhromaždenia na podporu Trumpa.
  • Skupina reaguje na kritiku a zdôrazňuje dôležitosť modlitieb a nesmie sa zabúdať na hriechy.

Advokačná skupina Katolíci pre katolíkov vyzýva laikov, aby požiadali svojho kňaza o obetovanie omše za republikánskeho prezidentského kandidáta Donalda Trumpa. 

Spoločnosť Katolíci pre katolíkov, ktorá vznikla v roku 2022, získala na popularite vďaka úsiliu výkonného riaditeľa Johna Yepa, ktorý pochádza z Arizony. Pomohol ju propagovať aj bývalý Trumpov poradca Michael Flynn.  

Skupina, ktorú podporil emeritný biskup Joseph Strickland a ďalší významní katolíci, zorganizovala vlani pred štadiónom Dodgers v Los Angeles masové modlitebné zhromaždenie pre 5 000 ľudí na protest proti podpore tímu protikatolíckeho súboru drag “nuns.Na podujatí vystúpil spoluzakladateľ LifeSite John-Henry Westen. 


Katolíci pre katolíkov v marci zorganizovali aj večeruv Trumpovom’sídle Mar-a-Lago. Trumpov dôverník Roger Stone, ktorého dom v roku 2019 prehľadala FBI, povedal, že po tom, ako pohrozil žalobou svojej arcidiecéze po tom, ako vyjadril nesúhlas s nosením masky a dodržiavaním požiadaviek na spoločenský odstup, mu oznámili, že už nie je v kostole vítaný.  

Katolíci pre katolíkov, ktorá je organizáciou 501(c)(4), v rámci svojho politického úsilia vyzýva laikov v celých USA, aby za Trumpa a Ameriku obetovali spolu 2 024 omší. Skupina žiada veriacich, aby sa obrátili na svojho miestneho farára s prosbou o odslúženie omše za neho a aby potom odoslali údaje na jej webovú stránku 

Webová stránka Catholics for Catholics tiež umožňuje používateľom poslať pohľadnicu s osobným odkazom Trumpovi za príspevok 10 dolárov. 

Disidentský plátok National Catholic Reporter uverejnil článok, ktorého zámerom bolo hodiť na iniciatívu studenú vodu. Jezuitský duchovný Thomas Reese, ktorý sa zúčastnilna brunchi v Bielom dome s pro-potratovým Joeom Bidenom v marci na Deň svätého Patrika’sa sťažoval, že “prostituuje Eucharistiu na politické účely.” 


Reese, ktorý má 78 rokov, v minulosti vyjadril podporu homosexuálnym duchovným, manželských kňazov a ženské diakonky. Taktiež propagoval video, ktoré naznačovalo, že Biden, ktorý dohliadal na niekoľko homosexuálnych “manželstiev,” bol vybraný Bohom na funkciu prezidenta. 

Katolíci pre katolíkov odpovedalina Reportér písomnosťou, že “všetci potrebujeme modlitby, najmä v ťažkých časoch.”Skupina dodala, že “nesmieme zabúdať, že Donald Trump okrem toho, že je politik, je aj muž, manžel, otec,”a zároveň poznamenala, že ani Trump, ani Biden by nemali prijímať sväté prijímanie — Trump preto, že nie je katolík, Biden preto, že jeho podpora potratov ho stavia do “zjavného ťažkého hriechu.” 


K dátumu uverejnenia tohto článku’bolo údajne od 19. júna, kedy sa program spustil, obetovaných niečo viac ako 90 omší. Prvá svätá omša sa konala na nedávno skončenom “Ľudovom’zhromaždení”, ktoré organizoval Turning Point USA v Detroite. LifeSite nezistil totožnosť kňaza, ktorý na podujatí slúžil omšu. 

Počas kľúčového prejavu na konferencii Faith &; Freedom Coalition’“2024 Road to Majority” v sobotu vo Washingtone, D.C., Trump povedal, že katolíci sú “prenasledovaní” Bidenom. Predtým vyhlásil, že Biden “ide násilne a kruto po katolíkoch” tým, že “posiela tajných špiónov” do katolíckych kostolov a posiela “zásahové jednotky na zatýkanie pro-life aktivistov.” LifeSite informoval o Bidenovej administratíve’o zbrojení FBI a ministerstva spravodlivosti proti katolíkom.