texas-810x500.jpg

Associated Press útočí na klub MLB Texas Rangers za to, že stále odmieta usporiadať zápas "Pride Night

10
Neutral
  • Tím Texas Rangers kritizovaný za neusporiadanie Noci hrdosti.
  • Článok cituje pro-LGBT aktivistov a fanúšikov tímu.
  • Rangers odolávajú tlaku LGBT skupín a médií.
  • Iné tímy MLB už usporiadali Noc hrdosti, Rangers nie.

Asociácia Associated Press uverejnila článok, v ktorom kritizuje bejzbalovú ligu Texas Rangers za to, že nikdy neusporiadala Noc hrdosti.” Tím bude hostiť tohtoročný All-Star Game na svojom ihrisku Globe Life Field za 1 miliardu dolárov budúci mesiac 16. júla. 

Esej s rozsahom 1 250 slov, ktorá bola uverejnená tento pondelok, prevzali mnohé čítané médiá vrátane NBC, ABC, MSN.com a niekoľkých texaských pobočiek. 

Článok cituje dvoch pro-LGBT aktivistov, ktorí pracujú v oblasti Dallas-Fort Worth, Rafaela McDonnella a Deejaya Johannessena. Uvádzajú sa v ňom aj vyjadrenia niekoľkých fanúšikov tímu. 

V eseji sa síce konštatuje, že klub “vyslal svojich zamestnancov, aby dobrovoľne pracovali na programoch organizácie, ktorá“ podporuje homosexuálne “manželstvá” a transgenderizmus, ale zároveň sa naznačuje, že neurobil dosť pre to, aby preukázal svoj záväzok k “inklúzii.”

“Rangers oslavujú mexické dedičstvo počas zápasu v júni a počas sezóny majú aj večery venované iným etnickým skupinám spolu so skautmi, prvými respondentmi, učiteľmi a armádou. Tím oceňuje univerzity z oblasti Dallas-Fort Worth a z celého štátu,” píše sa v ňom. “Tieto oslavy robia absenciu ešte markantnejšou, povedal Johannessen.” 

LifeSite opakovane upozorňoval na skutočnosť, že Rangers, ktorí vyhrali Svetovú sériu v roku 2023, ešte neusporiadali “Noc hrdosti.”Ostatných 29 tímov ligy tak už urobilo, pričom prvým bol v roku 2001 tím Chicago Cubs. 

Liberálny prispievateľ Fan Nation, ktorý vlastní Sports Illustrated, v júni 2023 vyslovil názor, že “v Texase’nie je hrdosť” po tom, čo franšíza odmietolvlani pristúpiť na iniciatívu.  

Vlastní ho bývalý americký prezident a bývalý člen predstavenstva klubu. prezidentom Georgeom W. Bushom v rokoch 1988 až 1994, Rangers vytrvalo odolávali tlaku LGBT skupín a nepriateľských médií, aby usporiadali “zápas hrdosti”. Zároveň sa opakovane prikláňa k tomuto hnutiu aj inými spôsobmi. 

Až v roku 2003 pozvala na svoj štadión homosexuálnych športovcov, ktorí sa sami identifikovali, čo vtedy vyvolalo obrovský odpor. V roku 2020 spoločnosť Fox News informovala, že prevádzkový riaditeľ Neil Leibman uviedol, že miestna pro-LGBT skupina mu pomohla urobiť organizáciu “inkluzívnejšou v náborových postupoch.” 

Dňa 21. októbra 2021 — takzvaný “Spirit Day” — účet Rangers’ na sociálnych sieťach tweetoval podporu “inklúzie.” Tento deň vytvoril v roku 2010 kanadský tínedžer, aby upozornil na “šikanovanie” takzvanej “LGBTQ+ mládeže.” 

V roku 2022 boli Rangers platinovým sponzorom “Gay Softball World Series,” ktorá sa konala v Dallase. Približne 900 hráčov v dúhovom oblečení z tohto turnaja sa zúčastnilo na zápase na štadióne tímu’ 

Čo viac, 15. júla 2023 Rangers hostili Pegasus Slowpitch Softball Association, pro-homosexuálnu organizáciu, na denný zápas proti Cleveland Guardians. 

Vlani komisár MLB Rob Manfred nariadil tímom aby nenosili dresy s dúhovou tematikou počas žiadnych “pride” zápasov, ktoré sa konajú podľa uváženia majiteľov tímov. Piati hráči tímu Tampa Bay Rays odvážne odmietli nosiť dresy s dúhovou tematikou počas svojho tímu’“Pride Night.” Za svoje hrdinstvo boli označení “bigotmi” prebudenou komentátorkou ESPN Sarah Spain. 

V tom istom mesiaci bol z tímu vyradený nadhadzovač Toronto Blue Jays Anthony Basspo tom, ako kritizoval spoločnosti Bud Light a Target, ktoré si získali pozornosť tlače za presadzovanie genderovej ideológie. Redaktor National Review Rich Lowry nazval Bassa MLB’s prvý “mučeník” na “ortodoxiu LGBTQ2S+.” 

V minulej sezóne dostal klub Los Angeles Dodgers aj blowbackod katolíkov za to, že pred svojím “Pride Night” zápasom uctil bohorúhačskú skupinu ťahavých “mníšok” s názvom “Sestry večného odpustku”. Približne 5 0000 ľudí sa zúčastnilo na protestnom zhromaždení pred štadiónom Dodger Stadium. 

K jednému z najviac pro-LGBT klubov v MLB patria San Francisco Giants, Tampa Bay Rays, New York Mets a Chicago Cubs. 

Začiatkom júna Rangers aktualizovali banner na svojej webovej stránke, na ktorom namiesto pro-LGBT “Pride Month” správy stálo “Straight up Texas”.  

App informovala, že väčšinový vlastník Rangers Ray C. Davis daroval od roku 2013 viac ako 500 000 USD texaskému’republikánskemu guvernérovi Greggovi Abbotovi.