image-2-810x500.png

Kanada nahrádza zdravotnícky personál, ktorý odmietol očkovanie COVID, zahraničnými pracovníkmi

22
Neutral
  • Kanada privádza rekordný počet zahraničných zdravotníckych pracovníkov.
  • Neočkovaný personál má v mnohých provinciách zákaz pracovať.
  • Vláda premiéra Trudeaua preferuje zahraničných pracovníkov pred kanadskými zamestnancami.
  • Nedostatok zdravotníckeho personálu v Kanade spôsobuje krízu v zdravotníctve.

Kanada privádza rekordný počet zahraničných zdravotníckych pracovníkov, zatiaľ čo neočkovaný personál má v mnohých provinciách naďalej zákaz pracovať.

Podľa informácií, ktoré 25. júna získala spravodajská stanica CBC News, vláda premiéra Justina Trudeaua’povolila v roku 2023 vstup 4 336 dočasným zdravotníckym pracovníkom do Kanady, keďže nemocnice majú stále nedostatok personálu v súvislosti s pokračujúcimi povinnosťami očkovania proti COVID-19.

“Je“nerozumné, že niektoré provincie stále blokujú prácu neočkovaných zdravotných sestier,” povedala pre LifeSiteNews pod podmienkou anonymity zdravotná sestra z Ontária.

“Ale ešte viac šokujúce je, že kanadská vláda radšej privedie zahraničných pracovníkov, ako by upustila od povinnosti očkovania kanadských zamestnancov, najmä keď je teraz toľko dôkazov, že očkovanie COVID nie je účinné pri prevencii prenosu,” pokračovala.

Podľa vládnych údajov počet zahraničných zdravotníckych pracovníkov prudko stúpol zo 447 v roku 2018 na 4 336 v roku 2023. Zdravotnícki pracovníci teraz tvoria približne dve percentá z celkového počtu dočasných zahraničných pracovných miest, ktoré boli schválené v roku 2023.

V roku 2023 Trudeauova vláda schválila 2 514 zahraničných zdravotných sestier, sanitárov a pracovníkov v službách pre pacientov, ktorí budú pracovať v Kanade, v porovnaní so 16 v roku 2018.

Podobne sú zahraničnými pracovníkmi nahrádzané aj kanadské zdravotné sestry a lekári. V roku 2023 bolo schválených 612 pozícií pre zdravotné sestry pre zahraničných pracovníkov v porovnaní so 65 pozíciami v roku 2018.

V roku 2023 bolo navyše schválených 216 pozícií pre rodinných lekárov v porovnaní so 72 pozíciami v roku 2018.

V Kanade musia nemocnice najprv preukázať, že v Kanade už nie je nikto, kto by mohol danú pozíciu obsadiť, a až potom sú oprávnené požiadať o zahraničného pracovníka.

To však u mnohých vyvoláva otázku, ako mohla Kanada v rokoch 2018 až 2023 prísť o toľko zdravotníckeho personálu, že musela priviesť takmer 10-násobný počet zahraničných pracovníkov.

Kde sú kanadskí zdravotnícki pracovníci?"

Nedávno zverejnená správa Health Canada odhalila že nedostatok 90 000 lekárov, zdravotných sestier a ďalších zdravotníckych pracovníkov v prvej línii spôsobil v Kanade “krízu zdravotníckych pracovníkov”.

Podobne sa v posledných rokoch dramaticky zvýšili čakacie doby na poskytnutie zdravotnej starostlivosti vo väčšine provincií, pričom národný priemer je teraz 27,7 týždňa.

Kým však v nemocniciach stále chýba dostatok personálu, mnohé provincie stále odmietajú povoliť návrat neočkovaných zamestnancov do práce.

Obzvlášť provincia Ontario bola kritizovaná za to, že zhoršuje nedostatok zdravotníckych pracovníkov tým, že ukladá povinnosť očkovania proti COVID ako podmienku prijatia do zamestnania.

Podľa nedávneho zverejnených údajov, bude Ontário do roku 2032 potrebovať ďalších 33 200 zdravotných sestier a 50 853 osobných pomocných pracovníkov, aby sa zaplnil nedostatok zdravotníckych pracovníkov – údaje, ktoré vláda Douga Forda požiadala komisára pre informácie a súkromie, aby utajil.

Ak oficiálny počet zdravotných sestier a ďalších pracovníkov, ktorí boli zbavení svojich povinností pre odmietnutie experimentálnych injekcií, zostáva neistý, Raphael Gomez, riaditeľ Centra pre priemyselné vzťahy a ľudské vzťahy na Torontskej univerzite, povedal pre CTV News , že až 10 percent zdravotných sestier v provincii buď odišlo, alebo v dôsledku mandátu odišlo do predčasného dôchodku.

Podobne sa nedávno vyjadril aj najvyšší súd Britskej Kolumbie rozhodol, že zdravotníckym pracovníkom môže byť naďalej nariadené podávanie experimentálnych injekcií COVID ako podmienka zamestnania, čo znamená, že stovky zdravotníckych pracovníkov stále nemôžu pracovať, pretože nemocnice majú stále nedostatok personálu.

Napriek nedávnemu rozhodnutiu sa stovky zdravotníckych pracovníkov v Britskej Kolumbii ďalej súdia s provinčnou zdravotníckou pracovníčkou Dr. Bonnie Henryovou kvôli mandátu, ktorý im bráni pracovať.

Tí, ktorí sa odvážia vysloviť proti nebezpečenstvám vakcíny COVID, sú však potrestaní ešte prísnejšie ako tí, ktorí očkovanie potichu odmietli.

V apríli LifeSiteNews informoval, že kanadská zdravotná sestra Kristen Nagleová bola uznaná vinnou z porušenia pravidiel COVID v Ontáriu’za účasť na zhromaždení proti uzamknutiu a za vyslovenie sa proti mandátu COVID.

Kým jej pokuta bola masívne znížená, stále jej bola uložená dvojročná podmienka, ktorá jej má podľa jej slov zabrániť “vystupovať alebo ísť proti opatreniam v oblasti verejného zdravia.”

Podobne sa nedávno vyjadril aj ontarijský protislobodomurár Dr. Mark Trozzi, ktorý plánuje sa odvolať proti odobratiu lekárskej licencie za to, že kritizoval mainstreamový príbeh okolo “pandémie COVID-19” a s ňou súvisiacich vakcín.