Shutterstock_700520440-810x500.jpg

Floridská polícia zatkla 18-ročného mladíka, ktorý údajne vypaľoval na pouličnej maľbe "hrdosti" LGBT

14
Neutral
  • Christian Maier z Floridy zatknutý za poškodenie dúhovej maľby v St. Petersburgu.
  • Maier bol prepustený po zaplatení kaucie a priznal sa k trestným činom.
  • Podobné protestné činy sa dejú aj v iných častiach USA.
  • St. Petersburg má pro-LGBT politiky a podporuje komunitu LGBTQ+ rôznymi spôsobmi.

Polícia v St. Petersburgu zatkla 1. júla 18-ročného muža z Floridy za to, že v máji na svojom vozidle urobil výpalky, ktoré zanechali stopy po šmyku na dúhovej maľbe “Pride”.

Podľa orgánov činných v trestnom konaní bol Christian Maier zachytený na videu, ako 22. mája o 2:40 ráno poškodil pouličnú maľbu podporujúcu LGBT.Na priechode pre chodcov došlo k podobnému protestnému činu len päť dní predtým 17. mája o 9:30. Polícia tvrdí, že tieto dva incidenty spolu nesúvisia.

Maier bol prepustený z väznice v okrese Pinellas po zložení kaucie vo výške 5 500 dolárov. Priznal sa k dvom obvineniam z trestného činu ublíženia na zdraví a pretekania na ulici. Obvinenie z trestného činu poškodzovania cudzej veci bolo pôvodne priestupkom, ale neskôr bolo posúdené ako trestný čin, pretože škoda presiahla 1 000 dolárov. Maier zatiaľ nebol obvinený z trestného činu z nenávisti.

Akty protestov, aký uskutočnil Maier, sa v Spojených štátoch zrejme stávajú bežným javom. Ako v júni informoval portál LifeSite, trom dospievajúcim chlapcom v meste Spokane v štáte Washington môže hroziť až päť rokov väzenia a pokuta až do výšky 10 000 dolárov za to, že svojimi skútrami urobili šmyk na pouličnej nástennej maľbe vo farbách dúhy. Od októbra 2023 boli na nástennej maľbe vykonané tri ďalšie vandalské činy, všetky nesúvisiace.

Tak isto Tampa Bay Times informoval, že 19-ročný muž bol zatknutý za údajné zničil v marci dúhovú “Pride” nástennú maľbu v Delray Beach.

V Petrohrade sa uplatňuje jedna z najviac pro-LGBT politík v Spojených štátoch. Podľa jeho webovej stránky si mesto od roku 2014 vyslúžilo “perfektné skóre na Indexe rovnosti obcí (MEI) organizácie Human Rights Campaign, ktorý skúma zákony, politiky a služby obcí a hodnotí ich na základe ich inkluzívnosti pre LGBTQ+ ľudí, ktorí v nich žijú a pracujú.”

Mesto sa tiež chváli tým, že má informácie pre návštevníkov LGBTQ+, Metro Inclusive Health LGBTQ+ Welcome Center a najväčšiu oslavu Pride na Floride. Navyše, mesto si 31. marca pripomína “Deň viditeľnosti transrodových osôb” a 20. novembra “Pamätný deň transrodových osôb.” Policajné oddelenie, ako aj kancelária starostu” majú “LGBT+ liaison” pozíciu, ktorá sa špecializuje na vybavovanie sťažností osôb z petrohradskej komunity, ktoré sú zmätené ohľadom svojho pohlavia a domnievajú sa, že ich to oprávňuje mať osobnú horúcu linku na miestne úrady.