George-Pell-810x500.jpg

Blízky "dôverník" tvrdí, že kardinál Pell mal zlomený nos, keď Vatikán poslal jeho telo do Austrálie

192
Kultúra smrti
  • Kardinál Pell bol po smrti zneuctený a s telom zaobchádzali hrubo.
  • Andrew Bolt tvrdí, že Pell bol nevinný a jeho smrť je zahalená tajomstvom.
  • Pell bol bez topánok, s rozbitým nosom a jeho telo bolo zaobchádzané neúctivo.
  • Pell odhalil korupciu vo Vatikáne, čo mohlo spôsobiť nepriateľstvo a neúctu voči nemu.

 Blízky dôverník kardinála Georgea Pella potvrdil, že zosnulému kardinálovi bol po príchode jeho tela z Vatikánu do Austrálie zlomený nos a s jeho telom sa zaobchádzalo s hrubou neúctou.

V relácii Sky News Australia zo 4. júla sa moderátor Andrew Bolt vyjadril k poslednej urážke veľkého a nevinného muža," povedal kardinál George Pell. Bolt povedal, že “sľúbil, že neprezradí, čo viem, aby ušetril smútiacu Pellovu rodinu, ” ale že po nedávnych komentároch bývalého generálneho audítora Vatikánu Libera Miloneho pre The Australian - a po overení si informácií u Pellovho brata Davida - sa môže podeliť o “väčšinu” svojich informácií.

A “Pellov dôverník pri otváraní rakvy” po tom, ako Vatikán poslal Pellovo”telo na pohreb do Austrálie, údajne zistil, že s Pellom sa zaobchádzalo “hrubo neúctivo”, povedal Bolt.

“Možno to bola len nekompetentnosť, ale niektorí Pellovi’najbližší spolupracovníci mi povedali, že majú podozrenie, že niektorí vo Vatikáne Pellovi neodpustili, že odhalil korupciu,” pokračoval Bolt.

Pellov’brat David 3. júla povedal Boltovi, že “balzamovanie…bolo spackané, alebo zabugované.”

“Telo musel očistiť pohrebný ústav v Sydney –Pell’mal tiež zlomený nos. Pell bol aj bez topánok,”Bolt povedal, že sa mu David Pell zveril.

Bolt pokračoval:

V skutočnosti mi’bolo povedané, že nebol’len bez topánok – všetky jeho šaty boli jednoducho len tak hodené do rakvy… Vatikán by sa mal teraz hlboko, hlboko hanbiť, že s jeho telom zaobchádzal tak nešetrne.

Pell zomrel 10. januára 2023 po tom, čo údajne utrpel zástavu srdca po “rutinnej operácii výmeny bedrového kĺbu,” operácii, ktorá bola sama o sebe úspešná. 

PREČÍTAJTE: Kd. George Pell zomrel vo veku 81 rokov v Ríme 

Ako poznamenal vatikanista veterán Edward Pentin v čase Pellovho úmrtia, operácia bedrového kĺbu prebehla dobre a kardinál bol “v dobrej nálade, rozprával sa s nemocničným personálom” po operácii, než podľahol údajnej zástave srdca.

Smrť kardinála”bola obrovským šokom pre jeho blízkych priateľov i pre celú Cirkev. Niektorí z jeho dôverníkov, vrátane kardinála Raymonda Burka, naňho naliehali, aby sa na operáciu vrátil do Austrálie, namiesto toho, aby zákrok podstúpil v Ríme – čo Burke viackrát spomenul v nasledujúcich rozhovoroch. Pell sa však rozhodol zostať v Ríme a podstúpiť operáciu v nemocnici Salvator Mundi, odvolávajúc sa na svoju kardinálsku’povinnosť byť prítomný vo Vatikáne. 

Bolt dodal, že zaobchádzanie s Pellovým’telom naznačuje, že jeho nepriatelia vo Vatikáne sú stále na slobode.

“Pell mi raz povedal, že sa vo Vatikáne necíti’bezpečne, pretože prenasleduje zlodejov,” Bolt vyrozprával.  “Dokumenty ukryl v Londýne a Sydney. To, čo sa s ním stalo po jeho smrti, vo mne vyvoláva podozrenie, že mal pravdu."

Komentáre moderátora Sky News’prišli vo svetle interview poskytnutého denníku The Australian 2. júla, v ktorom Libero Milone odhalil svoje obavy z okolností Pellovej náhlej smrti. 

Milone pracoval spolu s Pellom na reforme vatikánskych financií a pre The Australian povedal, že kardinálova smrť je “zahalená tajomstvom.”

Milone  prijatý ako prvý generálny audítor Vatikánu v roku 2015  uviedol, že pri vzdávaní úcty zosnulému kardinálovi v Ríme dal sľub, že  sa dopátra pravdy.”

Od prvého uverejnenia tejto správy portálom LifeSite Milone tomuto korešpondentovi objasnil, že táto fráza sa týkala zistenia príčiny Miloneho’nútenej rezignácie v roku 2017 a že ju nemyslel v súvislosti s vyšetrovaním Pellovej’smrti. Iný zdroj blízky zosnulému kardinálovi Pellovi tomuto korešpondentovi naznačil, že The Australian zosumarizoval špekulácie z iných zdrojov a pripísal ich Milonemu.

The Australian napísal, že požiadal nemocnicu “o komentár k tvrdeniam vysokopostavených zdrojov, že vnútorné priemyselné kamery nefungovali 10. januára minulého roka a okolo tohto dňa a že v ten večer, keď kardinál zomrel, nebol v službe žiadny lekár.”LifeSite poslal vlastné otázky vedeniu nemocnice a hlavným lekárom, aby sa vyjadrili k takýmto správam, a tiež sa opýtal na podrobnosti o Pellovej’záverečnej pitve. Ani The Australian ani LifeSite nedostali odpoveď. 

Zaiste, toto mlčanie okolo podrobností Pellovej smrti je do istej miery trendom. Pentin uvádzal že podobné otázky položil nemocnici “pred niekoľkými mesiacmi ale nedostal žiadnu odpoveď. 

Ako zdôraznil The Australian, “okolo Svätej stolice sa už mesiace šíria fámy, že Pellovo&nbsptelesné pozostatky zostali po pitve v&nbspneporiadku a neboli riadne oblečené, čo vyvoláva ďalšie obavy o&nbspjeho posledné hodiny.”

The Australian tiež informoval, že obočie vyvolalo aj to, že Pell’ova rakva bola počas jeho pohrebu zatvorená, a nie otvorená.

Milone má za sebou prvý deň na vatikánskom odvolacom súde, kde napadol januárový rozsudok proti nemu v rámci prebiehajúceho právneho boja, ktorý svedčí o tom, že bol v roku 2017 nespravodlivo prepustený.

Pella vymenoval pápež František za prvého prefekta novozriadeného Sekretariátu pre hospodárstvo vo februári 2014. Rýchlo sa pustil do zavádzania reforiem finančného systému vo Vatikáne a podľa talianskeho novinára Gianluigiho Nuzziho  ako sa uvádza v knihe Henryho Sira Diktátor pápež  Pell vo februári 2015 oznámil, že našiel  1,4 miliardy eur ktoré neboli zaúčtované v súvahách Vatikánu.

Milone spolu so svojím nedávno zosnulým námestníkom Ferruciom Paniccom pracovali po boku Pella na reforme vatikánskych financií, a to na výslovné želanie pápeža Františka. 

Austrálsky kardinál si vyšetrovaním nenašiel vo Vatikáne priateľov a podľa rozšírených správ si vyslúžil odpor kľúčových pracovníkov vrátane bývalého čísla dva na Štátnom sekretariáte, kardinála Angela Becciu. V decembri bol Becciu odsúdený Vatikánom na 5 a pol roka väzenia za finančné trestné činy; vo väzení si zatiaľ neodsedel žiadny trest. 

Takýto odpor voči Pellovým&nbspreformám sa dokonca spája s falošnými obvineniami zo sexuálneho zneužívania vznesenými voči Pellovi  opäť so správami o zapojení Becciua za ktoré bol Pell v rodnej Austrálii uväznený na viac ako 400 dní, než bol v roku 2020 jednomyseľne oslobodený.

Spolu s Pellom sa Milone bol zrejme “čoraz účinnejší” pri vyšetrovaní vatikánskych financií a “priblížil sa príliš blízko k odhaleniu nebezpečných vecí.”

Milone a Panicco boli v roku 2017 náhle prepustení a v predchádzajúcom roku $9.25 miliónov eur proti vatikánskemu Štátnemu sekretariátu tvrdili, že ich kardinál Becciu v júni 2017 neprávom obvinil zo špionáže a sprenevery: obvinenia, ktoré podľa nich vyplynuli z ich auditu vatikánskych financií, ktorý odhalil rozsiahlu korupciu v hierarchii Svätej stolice.

Milone neustále trvá na tom že Becciu’obvinenia voči nemu a Paniccovi sú absolútne nepravdivé. 

Tiež dôsledne tvrdil, že obvinenia sú výsledkom jeho auditu, ktorý odhalil nepríjemnú finančnú korupciu, ako napríklad neslávne známy obchod s londýnskym bytom ktorý stál Vatikán stovky miliónov eur, investície do farmaceutických spoločností, ktoré produkovali abortifacienty a antikoncepciu v rozpore s morálnou doktrínou Cirkvi’spreneveru vysokopostavených kardinálov a úradníkov a pranie špinavých peňazí, ktoré vykonával Štátny sekretariát a Vatikánska banka.

“Vyhrážali sa mi zatknutím,” Milone povedal o svojej vynútenej rezignácii. “Šéf Gendarmerie [vatikánskej polície] ma zastrašoval, aby ma prinútil podpísať rezignačný list, ktorý pripravili už niekoľko týždňov vopred.”

Zaujímavou časovou zhodou, len niekoľko dní po tom, čo Milone zverejnil svoje odhalenia o náhlom odchode z Vatikánu, bolo oznámené, že Pell bude čeliť obvineniam z obvinení z historického sexuálneho zneužívania v jeho rodnej Austrálii. 

Čítajte: Pápež František čelí vyšetrovaniu OSN kvôli údajným nezákonným odpočúvaniam v škandále s defraudáciou

Milone’zložité súdne prípady zatiaľ nedopadli dobre. V januári – ako reportoval LifeSite – vatikánsky súd rozhodol v jeho neprospech, proti čomu sa teraz odvoláva. Jeho odvolanie sa začalo 3. júla, pričom vatikánski’právnici tvrdia, že na prepustení Miloneho a Pannicca’sa nepodieľal nikto, kto by konal v mene Štátneho sekretariátu. 

Na tlačovom brífingu v júni pred odvolacím pojednávaním Milone vyhlásil, že “uplynulo sedem rokov bez akýchkoľvek hmatateľných výsledkov a keď sme podali našu právnu žiadosť, ocitli sme sa pred gumovou stenou.”Bývalý generálny audítor má v úmysle predložiť svoj prípad Haagu, ak to bude potrebné, vyslovil sa nedávno, že hľadanie spravodlivosti je v najlepšom záujme všetkých zúčastnených.

Táto správa bola aktualizovaná o vysvetlenie a komentár Libera Miloneho.