story1_9_5_24-810x500.jpg

Federálny súd sa postavil na stranu DeSantisa a rozhodol, že Florida môže presadzovať zákaz "zmeny pohlavia" pre deti

10
Kultúra smrti

Trojčlenný senát amerického odvolacieho súdu pre 11. obvod zrušil rozhodnutie sudcu, ktorý zablokoval floridský zákon zakazujúci zákroky zmeny pohlavia u neplnoletých osôb, a umožnil tak jeho uplatňovanie, kým bude prebiehať právny spor o jeho ústavnosť.

V júni demokratmi menovaný americký okresný sudca Robert Hinkle zrušil zákon SB 254, floridský’zákaz transgenderových liekov a operácií pre neplnoleté osoby prijatý v roku 2023, a vyhlásil, že ide o “protiústavný” zákaz “riadnej liečby” neplnoletých osôb so zmenou pohlavia. Kancelária republikánskeho guvernéra Rona DeSantisa rozhodnutie rýchlo odsúdila a potvrdila, že sa odvolá.

Čítajte: Transgenderové hormóny sú spojené s ‘podstatne’vyšším rizikom infarktu, mŕtvice: štúdia

O niekoľko dní neskôr DeSantis dvakrát vyhlásil, že “mrzačiť maloletých je nesprávne. Je nesprávne vykonať ‘zmenu pohlavia’ na 16-ročnom dieťati. Nesmiete si’dať urobiť tetovanie, ale nejako si môžete nechať odrezať svoje prirodzenie? Predpovedal, že zákon SB 254 bude obnovený, pričom sa odvolával na 11. obvod, ktorý potvrdil “takmer identický” zákon z Alabamy, a varoval, že “ak hovoríte, že by sme nemali’brániť zákon], hovoríte, že každý liberálny sudca by mal mať možnosť vetovať politiku štátu Florida, pretože zakaždým sa obracajú na tých istých sudcov, takmer vždy prehrávame a potom takmer vždy vyhráme v odvolacom konaní.”

Posledný pondelok, ako sa predpokladalo, sa senát 11. obvodu postavil na stranu štátu, Hlas Floridy’ informuje, pričom rozhodol, že urobili “silný dôkaz, že pravdepodobne uspejú v merite veci.”

Súd nižšej inštancie “pravdepodobne nesprávne uplatnil domnienku, že zákonodarca konal v dobrej viere, keď dospel k záveru, že ustanovenia o zákaze a regulácii, ako aj vykonávacie predpisy, boli založené na zjavnej diskriminácii transrodových neplnoletých a dospelých osôb,” rozhodli sudcovia. Ďalej súhlasili s tým, že existujú “oprávnené obavy” o náležitú zdravotnú starostlivosť, ktoré majú zákon motivovať.

“Kancelárii”sa nariaďuje, aby stanovila zrýchlený harmonogram podávania správ a zaradila toto odvolanie do najbližšieho dostupného kalendára ústnych pojednávaní,” uzavrel rozsudok.

“Florida bude vždy stáť na strane zdravého rozumu,” reagoval DeSantis na víťazstvo. “Nechajte deti byť deťmi.”

A významné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdzovanie” zámeny pohlaví nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa vykonáva u citlivých detí, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti na to, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch život meniacich, fyzicky transformujúcich a často nezvratných chirurgických a chemických postupov.

Štúdie zistili, že viac ako 80 % detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samy vyrastú a že “prechod” postupy, vrátane “chirurgickej zmeny”, nedokážu vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám — a dokonca ju ešte zhoršujú, a to aj tým, že posilňujú ich zmätenosť a zanedbávajú skutočné základné príčiny ich duševných ťažkostí.

Mnoho často ignorovaných “detransitioners,” jednotlivci, ktorí sa pokúšali žiť pod inou “rodovou identitou” predtým, než prijali svoje pohlavie, svedčia o fyzickej a psychickej ujme spôsobenej posilňovaním zámeny pohlavia, ako aj o zaujatosti a nedbanlivosti zdravotníckych zariadení v tejto oblasti, z ktorých mnohé pristupujú k svojej profesii aktivisticky a prípady začínajú s vopred určeným záverom v prospech “prechodu.”