Shutterstock_1889190736-810x500.jpg

Môžu americké orgány legálne páchať podvody? Federálny zákon to naznačuje

12
Kultúra smrti

Môžu ľudské bytosti určiť, či iné ľudské bytosti predstierajú, hrajú alebo inak nie sú vo svojom konaní úprimné? Ak je táto otázka nepríjemná, je to preto, že odpoveď je zrejmá. Niektoré ľudské bytosti sú určite schopné identifikovať konanie alebo predstieranie iných.

Ale ak by FBI, miestna polícia alebo iní vládni zamestnanci uviedli do praxe podvod, falošnú vlajku alebo inak sfalšovanú udalosť, boli by pozorovatelia schopní identifikovať konanie alebo predstieranie?

Hypoteticky povedané, ak by sa udalosť podvodného trestného činu dostala na niekoľko týždňov do celoštátnych správ a obsahovala by videozáznamy údajne náhodne urobené účastníkmi udalosti, boli by niektoré ľudské bytosti schopné identifikovať, či aspoň niektorí z účastníkov udalosti predstierali alebo konali?

Je pravdepodobné, že niektorí by rozpoznali zjavné falzifikáty. Mohlo by však byť ťažké určiť, ktoré vládne subjekty sa na tom podieľali, a herectvo niektorých účinkujúcich by mohlo byť ľahšie odhaliteľné ako herectvo iných. (V tomto článku by sa pojmy “falošná vlajka” “lest” a “podvod” mali chápať ako vzájomne zameniteľné .)

Tieto otázky sú dôležité, pretože na verejnosti sa vyskytlo prinajmenšom niekoľko udalostí, na ktorých sa podieľal značný počet štátnych zamestnancov a ktoré vyzerali ako podvody. Zdanie nie je vždy klamlivé; niekedy sú veci také, ako sa zdajú byť.

Väčšinu udalostí (niektoré nie veľmi nedávne), ktoré sa zdali byť aspoň čiastočne hoaxmi, nemožno konkrétne uviesť; jedna z týchto udalostí, ktorá sa podobala na hoax, však zahŕňala reakcie niekoľkých vládnych zamestnancov’ na údajne smrteľnú pandémiu COVID-19. Najmä v počiatočnej fáze, ale aj počas nej, pôsobili viaceré prejavy niektorých vládnych zamestnancov dojmom, akoby boli “vyrobené pre televíziu.”

Prezident Trump najprv udalosť označil za hoax; jeho vyhlásenie malo mať väčšiu váhu, keďže bol určite informovaný o utajovaných informáciách americkej vlády a metódach presadzovania práva. “Hoaxy,” ako bude o chvíľu vysvetlené, sú zrejme opísané v americkom federálnom práve ako legálne metódy pre “vyšetrovaciu, ochrannú alebo spravodajskú činnosť orgánu presadzovania práva Spojených štátov, štátu alebo politického útvaru štátu, alebo spravodajskej agentúry Spojených štátov.”

Dňa 6. januára 2021 došlo aj k takzvanej “vzbure,” alebo “povstaniu,” v Kapitole USA. Boli tam nevysvetliteľné nonšalantné reakcie prinajmenšom niektorých zúčastnených uniformovaných vládnych zamestnancov, akoby očakávali, čo sa bude diať, a len “prechádzali krokmi” a robili, čo im bolo povedané. V niektorých ohľadoch udalosť pripomínala tréning, cvičenie alebo niečo podobné. Tí, ktorí hrávali americký futbal alebo basketbal, by mohli naznačiť, že udalosti zo 6. januára vyzerali ako tréning deň pred “prechádzkou”, kde sa herné činnosti nacvičujú v pomalom tempe, určite bez stopercentného úsilia.

Niektorí z tých, ktorí spomínané udalosti pozorne sledovali, si takéto zdanlivé predstieranie uvedomujú. Okrem toho sa po údajnom povstaní/vzbure v roku 2021 ukázalo, že na vzbure bol neznámy počet obyčajných FBI “platených informátorov”. Takíto ľudia by tak či onak predstierali; preto by sa dalo povedať, že na vzbure v Kapitole sa konalo konanie/predstieranie. Koľko z toho bolo skutočne hranie, je významná otázka, na ktorú by sa dalo odpovedať, keby vládni zamestnanci odhalili svoje tajomstvá.

Mimochodom, hoci sa prieskumy dajú ľahko sfalšovať a nie vždy sa na ne dá’spoľahnúť, jeden prieskum ukázal, že značný počet ľudí sa domnieva, že zamestnanci americkej vlády vyprovokovali údajnú vzburu. Tí, ktorí sa podieľali na údajných nepokojoch, však boli zrejme väčšinou (ak nie úplne) v civilnom oblečení. Ak je teda prieskum presný, zdá sa, že niektorí Američania sa domnievajú, že zamestnanci americkej vlády sa na celoštátne propagovanom podujatí správali a predstierali, aby vyprovokovali ostatných.

Inými slovami, uvedené príklady naznačujú jednak to, že zamestnanci vlády sa správajú a/alebo predstierajú pri verejných udalostiach, a jednak to, že niektorí Američania si aspoň myslia, že mohli takéto správanie identifikovať. Príkladov by sa dalo uviesť viac, ale tí, ktorí pozorne sledujú aktuálne dianie, si ich už pravdepodobne uvedomujú.

Čítajte: ‘Zlovestná’ štúdia naznačuje, že asistovaná samovražda ušetrí kanadskému zdravotnému systému 136 miliónov dolárov

Zákon povoľuje podvody FBI a polície

O nebezpečenstve takýchto podvodov, “false flags,” alebo rusov, treba povedať niekoľko vecí. Najprv je však potrebné diskutovať o federálnom zákone USA, ktorý zrejme umožňuje FBI, miestnym orgánom činným v trestnom konaní, spravodajskej komunite a ďalším subjektom páchať hoaxy.

A Federálny zákon USA zakazuje hoaxy a falšovanie informácií pre mnohých Američanov a potom zrejme oslobodzuje orgány činné v trestnom konaní od tohto zákona. V zákone, ktorý bol prijatý v roku 2004 a pôvodne sa nazýval “Zákon o zastavení teroristických a vojenských hoaxov z roku 2004,” sa uvádza, že

ktokoľvek sa dopustí akéhokoľvek konania s úmyslom oznámiť nepravdivú alebo zavádzajúcu informáciu za okolností, keď sa takejto informácii dá rozumne veriť a keď takáto informácia naznačuje, že sa uskutočnila, uskutočňuje alebo uskutoční činnosť, ktorá by predstavovala porušenie kapitoly 2, 10, 11B, 39, 40, 44, 111 alebo 113B tejto hlavy, oddielu 236 zákona o atómovej energii z roku 1954 (42 U.S.C. 2284) alebo oddielu 46502, druhej vety oddielu 46504, oddielu 46505 písm. b) bodu 3 alebo písm. c), oddielu 46506, ak ide o vraždu alebo pokus o vraždu, alebo oddielu 60123 písm. b) hlavy 49

budú potrestané rôznymi spôsobmi. Zákon potom stanovuje výnimku pre orgány činné v trestnom konaní a spravodajské služby. Táto výnimka je nasledovná:

(d) Činnosti orgánov činných v trestnom konaní.—

Tento oddiel nezakazuje žiadnu zákonne povolenú vyšetrovaciu, ochrannú alebo spravodajskú činnosť orgánu presadzovania práva Spojených štátov, štátu alebo politického útvaru štátu alebo spravodajskej agentúry Spojených štátov.

Vláda USA jasne napísala, že takéto znenie znamená, že zákon proti podvodom sa nevzťahuje na FBI, políciu a mnohých ďalších štátnych zamestnancov. Jeden z najjasnejších príkladov sa nachádza v vypočutí Kongresu USA podvýboru pre dohľad a vyšetrovanie.

Konkrétne informácie o vypočutí v Kongrese sú irelevantné a mohli by čitateľa len zmiasť. Podstatné je, že právnici FBI opisujú jazyk rovnaký ako vyššie uvedený ako “výnimka na presadzovanie práva.” To naznačuje, že takéto zákony sa nevzťahujú na FBI, políciu a iné subjekty, ako sú tajní vyšetrovatelia a tajná polícia.

Právnici FBI navrhujú konkrétny jazyk pre výnimku na presadzovanie práva, keď píšu:

“znenie, ktoré navrhujeme [právnici FBI a/alebo vlády USA], je nasledovné:

‘Nepoužiteľnosť pre orgány presadzovania práva –

Žiadne ustanovenie tohto návrhu zákona sa nesmie vykladať tak, že zakazuje akúkoľvek zákonne povolenú vyšetrovaciu, ochrannú alebo spravodajskú činnosť orgánu presadzovania práva Spojených štátov, štátu alebo politického útvaru štátu alebo spravodajskej agentúry Spojených štátov.’” (strany 1159 - 1160, zvýraznenie pridané)

Znenie požadované právnikmi vlády USA je takmer identické so znením použitým v už uvedenom zákone. Inými slovami, federálny zákon USA, ktorý zakazuje hoaxy a šírenie nepravdivých alebo zavádzajúcich informácií, sa pravdepodobne nevzťahuje na orgány činné v trestnom konaní alebo spravodajské služby federálnych, štátnych alebo miestnych vlád.

Dodatočne ministerstvo spravodlivosti popisujezákonne povolenú” vyšetrovaciu, ochrannú alebo spravodajskú činnosť takto: “Pojem ‘zákonne povolená’ označuje funkcie schválené v súlade s pravidlami a postupmi agentúry’.”

Tí, ktorí čítali predchádzajúce články podobné tomuto, navyše vedia, že ministerstvo spravodlivosti má pre FBI pravidlá a postupy známe ako “Smernice generálneho prokurátora o tajných operáciách Federálneho úradu pre vyšetrovanie’” Tieto pravidlá a postupy zjavne umožňujú FBI páchať násilie, tajne sa miešať do operácií federálnej, štátnej alebo miestnej vlády a používať

nepravdivé vyhlásenia osoby zúčastňujúcej sa na tajnej operácii o činnosti alebo účasti akejkoľvek tretej osoby bez jej vedomia alebo súhlasu. (Strana 8)

“Nepravdivé vyhlásenia…týkajúce sa činnosti…akejkoľvek tretej osoby bez vedomia alebo súhlasu tejto osoby”by sa mohli vykladať ako “hoax” a/alebo “falošné vlajky.” “Vyhlásenia” zahŕňajú skôr konanie/predstieranie než len oznamovanie slov. Preto sa zdá, že FBI sa “zákonne splnomocnila” na páchanie hoaxov.

Zamestnanci americkej vlády podporovali zabíjanie nevinných ľudí

Vzhľadom k tomu, že FBI a iné vládne subjekty väčšinu svojich informácií utajujú, je ťažké zistiť, koľko verejných udalostí v Amerike bolo sfalšovaných alebo “nepravdivých vyhlásení.”Myslenie tajných policajných subjektov, ako sú tí, ktorí plánujú a realizujú tajné operácie FBI, však možno rozoznať z tajných dokumentov americkej vlády, ktoré boli odtajnené po 40 rokoch. V 60. rokoch 20. storočia CIA a ministerstvo obrany plánovali operáciu známu ako “Operácia Northwoods.” V apríli/máji 2001 ju ABC News zhrnuli takto:

Začiatkom 60. rokov 20. storočia americkí’vojenskí velitelia údajne vypracovali plány na zabíjanie nevinných ľudí a páchanie teroristických činov v amerických mestách s cieľom vytvoriť podporu verejnosti pre vojnu proti Kube.

Plány s kódovým názvom Operácia Northwoods údajne zahŕňali možné vraždy kubánskych émigrantovépotopenie člnov s kubánskymi utečencami na otvorenom mori, únosy lietadiel, vyhodenie americkej lode do vzduchu a dokonca aj organizovanie násilného terorizmu v amerických mestách.

Plány boli vypracované ako spôsob, ako oklamať americkú verejnosť a medzinárodné spoločenstvo, aby podporili vojnu s cieľom zosadiť vtedajšieho nového vodcu Kuby, komunistu Fidela Castra.

Najvyšší americkí vojenskí predstavitelia dokonca uvažovali o spôsobení obetí v americkej armáde, keď napísali: “Mohli by sme vyhodiť do vzduchu americkú loď v zálive Guantánamo a obviniť Kubu,” a “zoznamy obetí v amerických novinách by vyvolali užitočnú vlnu národného rozhorčenia.”

[…]

Plány mali písomný súhlas všetkých náčelníkov štábov a v marci 1962 boli predložené prezidentovi Kennedymu’ministrovi obrany Robertovi McNamarovi. Civilné vedenie ich však zrejme odmietlo a takmer 40 rokov neboli zverejnené.

Autor, ktorého cituje ABC News, správne poznamenal:

Celým zmyslom demokracie je, aby vodcovia reagovali na vôľu verejnosti, a tu ide o úplný opak: armáda sa snaží oklamať americký ľud, aby viedol vojnu, ktorú chce, ale ktorú nikto iný nechce.

Aj keď sa to nedá rozviesť, akcia oklamania Američanov pomocou falošnej vlajky znie veľmi podobne ako prezident Biden’a viceprezidentka Kamala Harris’ “Nudge Unit.”

A pre túto diskusiu je mimoriadne užitočné niekoľko citátov z odtajnených dokumentov. Zamestnanci americkej vlády navrhovali využitie terorizmu alebo “teroristických kampaní” v rámci krajiny a iných hoaxov:

Teroristická kampaň by mohla byť namierená proti kubánskym utečencom, ktorí hľadajú útočisko v Spojených štátoch. Mohli by sme potopiť loď plnú Kubáncov na ceste na Floridu (skutočnú alebo simulovanú). Mohli by sme podporiť pokusy o atentát na kubánskych utečencov v Spojených štátoch, a to aj v rozsahu zranení v prípadoch, ktoré by boli široko medializované. Pri projekcii myšlienky nezodpovednej vlády by pomohlo aj odpálenie niekoľkých plastických bômb na starostlivo vybraných miestach, zatknutie kubánskych agentov a zverejnenie pripravených dokumentov dokazujúcich kubánsku účasť. (Strana 9, zvýraznenie pridané)

a:

Je možné vytvoriť incident, ktorý presvedčivo preukáže, že kubánske lietadlo zaútočilo a zostrelilo charterové civilné lietadlo na ceste zo Spojených štátov na Jamajku, do Guatemaly, Panamy alebo Venezuely. Cieľová destinácia by bola zvolená len preto, aby trasa letového plánu prechádzala cez Kubu. Cestujúcimi by mohla byť skupina vysokoškolských študentov na dovolenke alebo akékoľvek zoskupenie osôb so spoločným záujmom podporiť prenájom nepravidelného letu. (Strana 10)

Tento konkrétny podvod by zahŕňal len zdanlivé obete prostredníctvom použitia duplikátu lietadla bez cestujúcich, ktorý by nahradil skutočné lietadlo s cestujúcimi so “starostlivo pripravenými prezývkami.” Lietadlo s cestujúcimi s prezývkami by bolo vyložené na samostatnom mieste. (Strana 10) dokumenty boli odtajnené niekedy pred rokom 2001, ale zrejme boli nahrané na národný novinársky’ archív na 30. apríla 2001.

(Dokumenty ukazujú, ako by vláda USA mohla pri podvode použiť značný počet Američanov s prezývkami; urobila by vláda USA podobnú vec dnes s “dôkladne pripravenými prezývkami?” Pokročilé technológie, ako napríklad smerované energetické zbrane, ktoré sa pohybujú rýchlosťou svetla, sú neviditeľné a sú ovládateľné z veľkých vzdialeností, by mohli niektorých zraniť reznými ranami alebo inými nezhubnými poraneniami, aby pomohli, aby sa “udalosti s hromadnými obeťami” zdali nevinným okoloidúcim realistickejšie."

Potrebujeme pochopiť, ako by mohli vojenskí a iní tajne operujúci zamestnanci americkej vlády používať alebo nesprávne používať svoj mozog. Ako ukazujú vyššie uvedené plány, takéto myslenie vládnych zamestnancov’by väčšinu ľudí prekvapilo.

Vyvolávanie terorizmu s násilím a dokonca smrťou, používanie nepravdivých zobrazení tohto terorizmu v Spojených štátoch a zabíjanie amerických vojakov s cieľom získať podporu pre vojnu na Kube naznačuje, že nepriatelia Ameriky’sa infiltrovali do vlády USA.

Príklady ukazujú prinajmenšom jeden problém FBI, spravodajskej komunity a ďalších tajne operujúcich vládnych subjektov. Ľahko si možno predstaviť, že protiamerickí alebo dokonca americkí občania používajú takéto hoaxy na “podnecovanie” Američanov, aby podporili tú či onú vec.

Takéto hoaxy by vláda mohla použiť na zabíjanie alebo iné poškodzovanie Američanov. Podobne existuje možnosť, že protiamerické subjekty ovládnu jednu alebo viacero terénnych kancelárií FBI v opozícii voči inej terénnej kancelárii FBI, policajnému oddeleniu alebo inému výrazne ozbrojenému vládnemu subjektu na inom mieste. Falošné pobočky FBI by sa potom mohli použiť na pokus o rozpútanie občianskej vojny v Amerike – aby to vyzeralo, že americkí občania bojujú za to alebo ono falošné “občianske právo” (ako napríklad falošné právo na potrat alebo falošné právo na “homosexuálne manželstvá”), zatiaľ čo ich ovládajú protiamerické subjekty s cieľom spôsobiť chaos a smrť Američanov.

Doplnkovo by mohli zamestnanci americkej vlády získať pracovné miesta v Katolíckej cirkvi a potom využiť svoje postavenie na vyvolanie súdnych procesov alebo iných právnych krokov proti Katolíckej cirkvi. Mohli by tiež podporiť inváziu do  Spojených štátov amerických pod zámienkou údajného humanitárneho úsilia.

Spomenutý zoznam by mohol pokračovať, ale to hlavné už bolo povedané. Podvody americkej vlády, najmä FBI a miestnej polície, by odhalili aspoň niektorí všímaví ľudia. Takéto hoaxy by mohli spôsobiť aj nepredstaviteľnú deštrukciu, až po vojnu, terorizmus a smrť v každom meste v Amerike. Hoaxy FBI a orgánov činných v trestnom konaní, ktorým pomáhajú pokročilé technológie, by mohli byť použité na ukončenie existencie Spojených štátov. 

ČÍTAJTE: Biskup Strickland: Zjavne existuje ‘militantná snaha zničiť Cirkev’