Shutterstock_2209628079-810x500.jpg

Kanada využíva tisíce dolárov daňových poplatníkov na financovanie "medzisektorovej feministickej" revízie vesmírnych ciest

11
Kultúra smrti

Nedávno zverejnené dokumenty ukazujú, že “intersekcionálne feministické” preskúmanie kanadského vesmírneho programu, ktoré označilo súčasný prístup k cestovaniu do vesmíru za “rasistický” a “maskulinizovaný” a nedostatočne “inkluzívny”, bolo financované z peňazí daňových poplatníkov vo výške viac ako 30 000 USD.

Podľa Kanadskej federácie daňových poplatníkov (CTF) dokumenty získané prostredníctvom žiadosti o prístup k informáciám ukazujú, že kanadské’ministerstvo národnej obrany (DND) vynaložilo 32 250 dolárov na projekt prebudenia výskumného inštitútu so sídlom na univerzite vo Waterloo s názvom Project Ploughshares.

CTF uviedla, že intersekcionálna “feministická” správa financovaná DND dospela k záveru, že “súčasné prístupy k vesmíru sú ‘silne západné, štátne orientované, militarizované, maskulinizované a koloniálne’ a podporujú postupy, ktoré sú ‘rasistické, vykorisťovateľské, elitárske a environmentálne deštruktívne’.”

Project Ploughshares sa označuje ako výskumné pracovisko, ktoré “sa zameriava na úsilie o odzbrojenie a medzinárodnú bezpečnosť,” a ako uvádza CTF, získalo ďalšie štyri federálne zmluvy v hodnote 155 875 USD.

Podľa Krisa Simsa, ktorý pôsobí ako riaditeľ CTF’v Alberte, je “tu na Zemi veľa problémov a možno by sme sa mali sústrediť na ich odstránenie skôr, ako minieme desaťtisíce dolárov na rozhovory o tom, ako hovoriť o vesmíre.”

“Myslím, že mnohí Kanaďania si vedia predstaviť veľa príčin, ktoré potrebujú o 32 250 dolárov viac,” poznamenala, podľa tlačovej správy CTF z 13. septembra.

CTF uviedla, že správa tvrdí, že “koloniálne založené termíny ako ‘prieskum’ a ‘dobývanie’ ” normalizujú “násilie a vykorisťovanie” tým, že “zobrazujú vesmír ako ‘nepriateľské a pusté prostredie, ktoré nie je osídlené/ľudské a kontrolované, aby mohlo poskytovať ťažiteľné zdroje.’”

Podľa CTF bol projekt “predložený” DND ako “príležitosť ‘čerpať z feministickej/rodovej analýzy s cieľom aplikovať (rodovo orientovanú analýzu) na kanadskú a medzinárodnú politiku vesmírnej bezpečnosti’.”

Zpráva vyvrátila predstavy o tom, čo nazvala “koloniálnymi konotáciami” prostredníctvom opisných slov ako “prieskum” spolu s “predstavou vesmíru ako hranice.”

Zpráva tiež zachádzala až tak ďaleko, že “mnohé hlasy” dlho “chýbali” v “diskusiách o vesmírnej bezpečnosti”, a to od žien, spolu s “tými z globálneho Juhu; čiernymi, domorodými a inými farebnými ľuďmi (BIPOC); a 2SLGBTQ+ osobami.”

Podľa Simsa, “na zaplatenie tejto štúdie bolo treba ekvivalent účtu za daň z príjmu v hodnote štvrte’”

“Zaradila by niektorá z týchto rodín túto správu medzi svojich 100 obáv? Je’čas prestať míňať peniaze daňových poplatníkov’na takéto štúdie,” poznamenala.

Trudeauova vláda už roky presadzuje pro-LGBT woke agendu, ako poznamenal prispievateľ LifeSiteNews Jonathon Van Maren, s pomocou kanadských’dlhoročných vládnych inštitúcií.

“Aby sme to vystihli: Vaše mzdy sú každý mesiac strhávané na financovanie organizácií, ktoré organizujú ideologické prevzatie kanadských inštitúcií — vrátane verejných a katolíckych škôl,” poznamenal.

“LGBT hnutie je aktivistické hnutie presadzujúce spornú ideológiu, s ktorou milióny Kanaďanov hlboko nesúhlasia — napriek tomu kanadská vláda každoročne berie peniaze ťažko pracujúcim mužom a ženám a odovzdáva ich LGBT hnutiu.”

;