Scott-Moe-e1698751587749-810x500.jpg

Saskatchewan bude budúci týždeň obhajovať prorodinné zákony v súdnom spore s aktivistami LGBT

9
Kultúra života

Saskatchewan sa na budúci týždeň obráti na súd proti skupine LGBT aktivistov, ktorá napadla ich nové prorodinné zákony. 

Apelačný súd v meste Regina v štáte Saskatchewan bude 23. a 24. septembra prerokúvať prípad medzi pro-LGBT aktivistickou skupinou UR Pride Centre for Sexuality and Gender Diversity pri Univerzite v Regine a provinciou Saskatchewan. Táto pro-LGBT skupina napadla prorodinný zákon saskatchewanskej vlády, ktorý vyžaduje súhlas rodičov, aby deti mladšie ako 16 rokov mohli v škole vystupovať pod iným menom alebo “pohlavím”.  

“Toto je veľmi dôležitý dátum,”povedal pre LifeSiteNews Jack Fonseca z prorodinnej organizácie Campaign Life Coalition”. “Odvolací súd má príležitosť urobiť správnu vec a potvrdiť ústavnú právomoc, ktorú má každá provinčná vláda, odvolávať sa na klauzulu o neporušení Charty’a chrániť tak svoju legislatívu bez zásahov aktivistických sudcov, ktorí si chcú uzurpovať úlohu zákonodarcov tým, že tvoria legislatívu z lavíc.”  

Politika zámen je len jednou zo súčastí nového “Parental Inclusion and Consent Policies,”ktoré obsahujú aj ustanovenia, ktoré zabezpečujú, že rodičia budú môcť svoje deti zo sexuálnej výchovy vylúčiť a že prezentácie tretích strán od skupín, ako je napríklad Plánované rodičovstvo, sú zakázané.   

Fonseca označil nové zásady za “absolútne nevyhnutné,” a vysvetlil, že “chránia deti pred tým, aby ich učitelia posunuli na cestu blokátorov puberty, krížových pohlavných hormónov a nakoniec chemickej kastrácie a chirurgického zmrzačenia, ktoré sa spája s 19-násobne vyššou mierou samovrážd v neskoršom veku.” 

“Preto tým, že školy budú musieť získať súhlas rodičov pred sexuálnou premenou ich maloletých detí a budú chrániť právo rodičov s láskou viesť svoje deti cez prechodné obdobie zmätku, tento zákon o právach doslova zachráni životy,” pokračoval.   

“Zachráni ich pred spáchaním samovraždy v neskoršom veku, keď budú ľutovať chemické kastrácie, amputácie penisu, hysterektómie a dvojité mastektómie, ktoré podstúpili vďaka indoktrinácii rodovou ideológiou, ktorú dostali v škole,” upozornil Fonseca.  

Krátko po zavedení týchto zásad ich napadla organizácia UR Pride, ktorú zastupuje Egale Canada.  

Po tom, ako sudca rozhodol v prospech skupiny LGBT, premiér Saskatchewanu Scott Moe oznámil že sa odvolá na klauzulu svojej vlády’notwithstanding, aby ochránil legislatívu pred súdmi.    

Na doložka o výnimke, zakotvená v článku 33 kanadskej Listiny práv a slobôd, umožňuje provinciám dočasne zrušiť časti Harty chrániť nové zákony pred zrušením, kým vyššie súdy rozhodnú o ústavnosti zákona.   

Ve februári 2024 však sudca kráľovskej lavice rozhodol, že vo veci Charty sa môže pokračovať aj napriek použitiu klauzuly notwithstanding.  

Ako už bolo oznámené, Saskatchewan podporí Alberta, ktorá sa zaviazala intervenovať na podporu prorodinnej legislatívy tejto provincie’.  

“Alberta sa bude snažiť presadiť právne argumenty, podľa ktorých by Saskatchewan’použitím článku 33 Charty (klauzula o nadradenosti parlamentu) mal zabrániť tomu, aby Saskatchewan’;s Court of King’s Bench od preskúmania ústavnosti legislatívy Education (Parent’s Bill of Rights) Amendment Act, 2023,”sľúbila provincia.    

Napriek tvrdeniam pro-LGBT ideológov prieskumy ukázali, že Moe koná v záujme rodičov Saskatchewanu.

Podľa August 2023 survey, 86 percent účastníkov zo Saskatchewanu sa vyslovilo za rodičovské práva, čím podporili nový prístup provincie’

Viac ako 40 000 Kanaďanov sľúbilo svoju podporu Saskatchewanu’v boji za rodičovské práva v triede a zároveň vyzvalo všetky ostatné provincie, aby nasledovali jeho príklad.      

“Vláda Scotta Moea musí proti tejto výzve nátlakových skupín LGBT bojovať každým vláknom svojej bytosti a všetkými dostupnými právnymi a politickými prostriedkami,&#rdquo; vyhlásil Fonseca. “Vláda Moea nemôže dovoliť, aby zástancovia chemickej kastrácie a chirurgického zmrzačenia zvíťazili. Musíme chrániť naše deti pred týmto zneužívaním detí.” 

“Vyzývame všetkých Kanaďanov, aby sa modlili za vládu Scotta Moea, aby bola v tomto súdnom spore úspešná, v najlepšom záujme detí, rodičov a pravdy,” apeloval Fonseca. “Nech im Boh príde na pomoc.”  

Dôležité je poznamenať, že napriek tvrdeniam LGBT aktivistov, závažné množstvo dôkazov ukazuje, že “potvrdzovanie” zámeny pohlavia nesie so sebou vážne škody, najmä ak sa robí s vnímavými deťmi, ktoré nemajú dostatočný mentálny vývoj, emocionálnu zrelosť a životné skúsenosti na to, aby zvážili dlhodobé dôsledky rozhodnutí, ktoré sa im vnucujú, alebo úplné vedomosti o dlhodobých účinkoch chirurgických a chemických zákrokov, ktoré menia život, fyzicky ho transformujú a často sú nezvratné.

Štúdie zistili, že viac ako 80 percent detí trpiacich rodovou dysfóriou z nej do konca dospievania samy vyrastú a že “transformačné” procedúry, vrátane “chirurgickej zmeny”, nedokážu vyriešiť pohlavne zmätených jedincov’ zvýšený sklon k sebapoškodzovaniu a samovraždám– a  dokonca ju ešte zhoršujú, a to aj tým, že posilňujú ich zmätenosť a zanedbávajú skutočné základné príčiny ich duševných ťažkostí.