andy-beshear-1-810x500.jpg

Demokratický guvernér Andy Beshear výkonným nariadením zakazuje "konverznú terapiu

5
Kultúra smrti

Demokrat Andy Beshear, guvernér štátu Kentucky, vydal tento týždeň nariadenie, ktorým zakázal takzvanú konverznú terapiu pre neplnoleté osoby.

Obehol tým republikánmi vedený štátny zákonodarný zbor, ktorý už predtým podobné opatrenia zablokoval.  

Príkaz označuje akýkoľvek pokus pomôcť dospelým a mladým ľuďom vyrovnať sa s neželanou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu alebo rodovou dysforiou “za nehumánny” a “diskrimináciu” voči “našim LGBTQ+ bratom a sestrám vrátane našej LGBTQ+ mládeže” a v súčasnosti sa považuje za “neprijateľný v tomto Commonwealte.” 

“Konverzná terapia nemá žiadny medicínsky ani vedecký základ a môže našim deťom spôsobiť značné dlhodobé škody vrátane zvýšeného počtu samovrážd a depresií. Ide o ochranu našej mládeže pred nehumánnou praxou, ktorá im ubližuje,” Beshear tvrdil v vyhlásení. 

Podľa výkonného nariadenia, ktoré podpísal Beshear, je síce používanie štátnych alebo federálnych finančných prostriedkov na poskytovanie konverznej terapie maloletým nezákonné, ale zároveň dáva licenčným radám právomoc prijať disciplinárne opatrenia proti držiteľom licencií, o ktorých sa zistí, že vykonávajú konverznú terapiu pre maloletých. 

“Najmenej 23 štátov a District of Columbia nejakým spôsobom zakazuje používanie konverznej terapie u neplnoletých, a to buď tým, že zakazuje svojim agentúram vynakladať štátne a federálne doláre na konverznú terapiu u neplnoletých, alebo tým, že umožňuje zapojenie sa do konverznej terapie zakázaným činom alebo neprofesionálnym správaním pre licencovaných lekárov a vystaviť ich disciplinárnemu konaniu za porušenie tohto zákazu, uvádza sa v guvernérovom príkaze.  

‘Guvernér Beshear: Nechajte deti na pokoji!’ 

Čistým efektom guvernérovho’opatrenia bude, že mnohým mladým ľuďom odoprie pomoc, ktorú hľadajú, aby si vyriešili neusporiadané sexuálne pudy, a zároveň bude trvať na tom, že v štáte Bluegrass je legálne len potvrdzovanie týchto pudov.  

Konzervatívni štátni zákonodarcovia a rodinní aktivisti rýchlo zareagovali. 

“Prečo je Andy Beshear odhodlaný udržať zraniteľné deti zmätené?"” opýtal sa na sociálnych sieťach poslanec Josh Calloway  “Budem proti tomu bojovať každým vláknom svojej bytosti. Ak budem opätovne zvolený, hneď v prvý deň predložím legislatívu, aby som tomuto guvernérovi zabránil v presadzovaní jeho škodlivej krajne ľavicovej agendy na deťoch, ktoré zápasia s problémami. Skúmam aj ďalšie právne možnosti, ako zastaviť ohavné prekročenie právomocí.”  

“Guvernére Andy Beshear, nechajte deti na pokoji!” žiadal.  

“Rodičia majú právo vychovávať svoje deti spôsobom, ktorý je založený na biblických normách, a pomáhať svojim deťom pri poradenstve založenom na viere,” písal senátor Robby Mills na X. Príkaz guvernéra znamená ochladenie a stigmatizáciu kresťanského poradenstva uprostred krízy duševného zdravia v Kentucky.” 

ČÍTAJTE: Demokratický guvernér Millsics, ktorý sa v roku 2012 stal predsedom vlády, sa v súvislosti s týmto článkom vyjadril, že "je to pre nás veľmi dôležité. Andy Beshear sa odmieta ospravedlniť za to, že naznačil, že člen rodiny JD Vance by mal byť znásilnený

Zmrzačenie kresťanských poradcov 

“Toto nariadenie, podobne ako predchádzajúce neúspešné legislatívne snahy, má za cieľ propagovať falošné LGBTQ ideológie a umlčať kresťanských poradcov, terapeutov a pastorov, aby pomáhali deťom, ktoré zápasia so sexuálnou orientáciou alebo zmätenosťou rodovej identity,” povedal David Walls, výkonný riaditeľ The Family Foundation.  

Gubernátorský zákaz ide “hrubo cez prvý dodatok,” povedal Daniel Schmid, ústavný právnik a zástupca viceprezidenta pre právne záležitosti v Liberty Counsel. Ide o medzinárodnú neziskovú, súdnu, vzdelávaciu a politickú organizáciu zameranú na podporu náboženskej slobody, posvätnosti života a rodiny. 

Bývalý homosexuál: ‘Ich definícia konverznej terapie nie je našou definíciou konverzie’ 

Gubernátor’nariadením ignoruje rastúci počet dôkazov, že mnohí muži a ženy, dospievajúci chlapci a dievčatá, robia unikli okovom homosexuality a transgenderizmu, pričom im často pomáha poradenstvo duchovných alebo licencovaných odborníkov poskytujúcich terapeutickú pomoc.  

Muži a ženy, ktorí našli Krista, prijímajú realitu svojej príťažlivosti k rovnakému pohlaviu alebo transgenderových impulzov. Od ostatných osôb s príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu sa však líšia tým, že svoju individuálnu sebahodnotu hľadajú v Kristovi, nie vo svojich sexuálnych chúťkach. 

Jich život podkopáva politiku woke-identity, ktorá dnes ovláda čoraz viac marxistickú Demokratickú stranu.   

Jich príbehy nie sú založené na “reparatívnej terapii,” takzvaných pokusoch “vymodliť sa k homosexuálom,” alebo iných snahách o zmenu sexuálnej orientácie. Hovoria len o obrátení k Ježišovi Kristovi a prijatí svojej novej identity adoptovaného Božieho dieťaťa. 

Elizabeth Woningová z Vybavení k láske — služby, ktorá čerpá zo spoločných skúseností mnohých ľudí, ktorí odišli od homosexuality, aby pomohli iným — považuje pokusy zdiskreditovať a postaviť mimo zákon všetky zdroje zamerané na pomoc ľuďom s nežiaducou príťažlivosťou k rovnakému pohlaviu za útok na kresťanstvo.  

“Každý by mal mať právo vyhľadávať také poradenstvo, aké chce,” povedal Woning v roku 2019 LifeSiteNews. “Mali by mať právo formovať svoju vlastnú sexualitu.” 

“LGBT komunita má právo realizovať to, čo chce,” povedala. “Mali by sme mať možnosť to robiť aj my.”  

Gabriel Pagan, ktorý pred desiatimi rokmi opustil homosexualitu, povedal, že tí, ktorí odmietajú svedectvá ľudí, ktorí odišli od životného štýlu LGBT, jednoducho nechápu, že to, o čom on a ostatní účastníci Pochodu slobody hovoria, je “Ježišovo dielo.”   

I’m najšťastnejší, aký som kedy vo svojom živote bol,” povedal Pagan v rozhovore pre LifeSiteNews 

“Žiadna konverzná terapia,” dodal. 

Pagan a jeho manželka majú teraz tri krásne deti.    

Prežil masaker v nočnom klube Pulse — kde strelec zavraždil 49 homosexuálov — uvádzajú na pravú mieru niečo, v čom sa sekulárne médiá a LGBT aktivisti neustále mýlia: obrátenie. 

“Toto nie je konverzná terapia,” povedal Luis Ruiz.  “Toto nie je elektroliečba. Toto nie je šoková terapia.”  

“Toto všetko je o Duchu Svätom” a o “človeku, ktorý zomrel na kríži,” povedal Ruiz.   

“Ich definícia konverznej terapie nie je našou definíciou konverzie,” povedal Ruiz pre LifeSiteNews.  

ČÍTAJTE: Pro-LGBT katolícke učiteľské odbory útočia na kanadský’pochod milióna osôb za deti