lisa-robinson-810x500.jpg

Ontárijský mestský radca by mohol čeliť tisícom súdnych poplatkov po tom, čo sa postavil proti vlajke "hrdosti", drag show

8
Kultúra smrti

Mestská radkyňa z Ontária, ktorá sa postavila proti LGBT agende, sa minulú stredu na súde dozvedela, že jej hrozí, že bude musieť zaplatiť viac ako 20 000 dolárov za právne služby a ďalších 50 000 dolárov, ak neuspeje vo svojom prípade proti mestskej rade Pickeringu.

Ako sa uvádza v právnej aktualizácii, ktorú LifeSiteNews zaslal jeden z jej obhajcov, bývalý poslanec za Konzervatívnu stranu Kanady Derek Sloan, sudca požadoval od radnej mesta Pickering Lisy Robinsonovej a “druhej strany, aby sa počas dňa dohodli na nákladoch” na súde.

Ako uviedol Sloan, “zatiaľ čo Lisa urobila rozumnú ponuku, druhá strana - aj keď prešlo dosť súdnych pojednávaní na to, aby vedela, že jej prípad určite nie je šlamastikou, trvala na svojom nároku na 50 000 dolárov nákladov - ak vyhrá.”

“Mohlo by sa stať, že majú inštrukcie, ako Lisu prilepiť, aj keď to znamená, že v prípade prehry stratia na svojej strane viac. Sú to predsa len peniaze daňových poplatníkov,”dodal.

Robinsonová je predmetom dvoch súdnych preskúmaní kvôli dvom správam komisára pre bezúhonnosť proti nej spolu so sankciami, ktoré jej udelila mestská rada.

O súdne preskúmania požiadala začiatkom roka. Jeden bol proti mestu Pickering a druhý proti spoločnosti Principles Integrity, ktorá ju vyšetrovala po podaní sťažností a potom uviedla, že potrebuje disciplinárne opatrenia. Robinsonová chce dosiahnuť, aby súd zrušil správu a sankcie, ktoré boli voči nej vznesené.

Obe preskúmania sú teraz spojené a dohliadajú na ne traja sudcovia vyššieho súdu na divíznom súde v Oshawe. Sudcovia ešte nepredložili svoje úplné zistenia.

LifeSiteNews vlani informoval, že Robinsonová, ktorá je slobodnou matkou, dostala 60-dňové pozastavenie vyplácania mzdy po vyšetrovaní obvinení, že obhajovala “homofóbne” a “transfóbne” návrhy.

Mestská rada mesta Pickering 23. októbra 2023 jednomyseľne hlasovala za pozastavenie platu Robinsonovej kvôli jej návrhom, ktoré sú proti ideológii LGBT.

Robinsonová prišla pod paľbu po zasadnutí&nbsp15. mája 2023 v&nbspŠkolskej rade okresu Durham, počas ktorého oznámila, že má v úmysle navrhnúť návrhy zakazujúce vystúpenia drag queen a sprievody hrdosti, ak sú na nich prítomné deti, a zakazujúce vyvesenie “vlajky hrdosti” na území mesta.

Robinsonová sa zasadzovala za oddelené umyvárne a šatne pre mužov a ženy a zároveň za univerzálny priestor, ktorý by mohli využívať obe pohlavia, pričom sa odvolávala na obavy komunity o bezpečnosť v tejto situácii.

Sloan poznamenal, že Robinsonová by mohla mať na účte “viac ako 20 000 dolárov na súdnych poplatkoch a v prípade prehry možno ďalších 50 000 dolárov.”

Právnik radnej’hovorí, že mesto sa ju snaží cenzurovať

Právnik Robinsonovej’Michael Alexander podľa Sloana poznamenal, že “toto všetko je jasný pokus len cenzurovať Lisu a spútať jej možnosť robiť svoju prácu.”

Sloan poznamenal, že Alexander na súde uviedol hlavné argumenty týkajúce sa slobody prejavu.

“Tvrdil, že v tejto krajine máme základné právo vyjadriť menšinový alebo odlišný názor na akúkoľvek otázku, najmä na veci verejného významu ktoré sa týkajú vlády,” povedal Sloan.

Sloan poukázal na to, že Alexander povedal: “Pozrite, čo tu robia, je to, že hovoria, že máme právo vás&nbsptrestať, pretože sa nám vaše návrhy zdajú nepríjemné alebo urážlivé, alebo sa nezhodujú s našimi vlastnými názormi a stanoviskami.”

“To je v Kanade jednoznačne zakázané a ja sa snažím dosiahnuť právne uznanie tejto skutočnosti.”

Sloan poznamenal, že Alexander poznamenal, že “toto všetko je jednoznačne pokusom len cenzurovať Lisu a spútať jej možnosť vykonávať svoju prácu. Mnohí ľudia mi povedali, že je to len spôsob, ako ju potrestať za to, že sa postavila za svoje presvedčenie.”

Tí, ktorí by chceli Lisu’podporiť, tak môžu urobiť na tomto odkaze.