Dan-and-Jennifer-Mead-School-Building-810x500.jpg

Stredná škola v Michigane "sociálne transformovala" dievča celé mesiace bez toho, aby o tom informovala rodičov

14
Kultúra života

Školský poriadok bráni zamestnancom deliť sa o informácie s rodičmi.

Takýto odkaz poskytol riaditeľ strednej školy East Rockford v juhozápadnom Michigane Danovi a Jennifer Meadovým po tom, čo sa dozvedeli, že škola tajne liečila ich dcéru ako chlapca - celé mesiace.

Tento spôsob uvažovania odhaľuje množstvo problémov.

Na začiatok je v rozpore s logikou aj osvedčenými lekárskymi postupmi. Zdravý rozum hovorí, že deťom sa darí lepšie, keď ich rodičia vedia, čo sa v ich živote deje.

Takéto tvrdenia tiež stavajú deti proti ich rodičom, hoci v skutočnosti drvivá väčšina rodičov jednoducho chce pre svoje deti to najlepšie.

A takéto zmýšľanie porušuje základné právo rodičov riadiť výchovu, vzdelávanie a zdravotnú starostlivosť svojich detí.

Nanešťastie, East Rockford Middle School nie je ani zďaleka jedinou školou, ktorá pred rodičmi skrýva informácie o’rodovej identite’dieťaťa. Čo je horšie, nový zákon v Kalifornii výslovne zakazuje verejným školám zabezpečiť, aby zamestnanci informovali rodičov o’pohlavnom vyjadrení ich dieťaťa.

Kalifornský zákon SAFETY Act poškodzuje rodičov a deti

Kalifornský guvernér Gavin Newsom 15. júla 2024 podpísal kalifornský zákon Assembly Bill 1955. Zákon s klamlivým názvom “SAFETY Act” zakazuje verejným školám rešpektovať dôležitý vzťah medzi deťmi a rodičmi.

Zákon zakazuje verejným školám mať pravidlá, ktoré zabezpečujú, aby boli rodičia informovaní o “sexuálnej orientácii, rodovej identite alebo rodovom vyjadrení dieťaťa“.”

Inými slovami, školám sa zakazuje prijímať politiky, ktoré vyžadujú, aby zamestnanci školy informovali rodičov, keď dieťa vyjadrí nejasnosti ohľadom svojho pohlavia alebo požiada, aby sa o ňom hovorilo novým menom a zámenami, ktoré nezodpovedajú jeho pohlaviu. Tieto dôležité informácie by mohli byť pred rodičmi utajené, pokiaľ žiak nepovie inak.

Pred prijatím tohto nového zákona viaceré kalifornské školské obvody prijali zásady, ktoré učiteľom a zamestnancom prikazujú informovať rodičov, ak ich deti majú v škole problémy, od šikanovania až po zmätok v otázke svojho pohlavia. Tieto zásady predstavujú správnu rovnováhu vo vzťahu rodič - žiak - učiteľ, pretože dávajú rodičom úlohu vodiča. Koniec koncov, rodičia poznajú a milujú svoje deti najlepšie.

Kalifornský zákon SAFETY Act však tieto zásady zakazuje, čím zasahuje do práva rodičov’ byť informovaní o niektorých dôležitých záležitostiach týkajúcich sa ich dieťaťa.

‘Sociálny prechod’ skrytý pred rodičmi

Rodičia ako Dan a Jennifer Mead zažili, aké to je, keď sa pred nimi skrývajú dôležité informácie o ich dieťati. Dan a Jennifer boli pravidelne v kontakte so strednou školou svojej dcéry,’aby diskutovali o tom, ako prekonať niektoré nedávne študijné a sociálne problémy. Zamestnanci školy však Meadovcom nikdy nepovedali, že školský obvod “sociálne mení” ich dcéru a označuje ju novým menom a zámenami, ktoré nezodpovedajú jej pohlaviu.

Zamestnanci školy túto “sociálnu zmenu” pred Danom a Jennifer aktívne skrývali tým, že z dokumentov, ktoré Meadovci videli, odstraňovali akékoľvek odkazy na nové meno a zámená. O nečestnosti školy sa Meadovci dozvedeli až vtedy, keď jeden zo zamestnancov nechtiac odovzdal Danovi dokument, v ktorom sa v súvislosti s jeho dcérou používalo mužské meno a mužské zámená.

Dan a Jennifer okamžite stiahli svoju dcéru zo školy a právnici Alliance Defending Freedom podali v ich mene žalobu. Školy nemôžu pred rodičmi skrývať dôležité informácie o ich deťoch.

Nanešťastie, kalifornský zákon o bezpečnosti otvára dvere ďalším príbehom, ako je ten Meadovcov. Ale jedno víťazstvo, ktoré ADF už dosiahla, dokazuje, že keď vláda porušuje rodičovské práva, tieto práva môžu a mali by byť chránené na súde.

ADF pokračuje v ochrane rodičovských práv

Keď 12-ročná dcéra Tammy Fournier’bojovala s nejasnosťami ohľadom svojho pohlavia, Tammy povedala úradníkom v Kettle Moraine School District že chce urobiť to, o čom vie, že je pre jej dcéru najlepšie, a to používať jej pravé meno a správne zámená. Predstavitelia školy Tammy povedali, že ona do toho nemá čo hovoriť a že budú používať nesprávne meno a zámená, ak ich o to dcéra požiada.

Tammy svoju dcéru zo školy stiahla a našťastie sa jej dcéra lepšie vyrovnala so svojím pohlavím a pracuje na prekonaní psychických problémov, ktorým čelila. Tammy však nikdy nemala byť nútená odobrať svoju dcéru zo školy, aby dosiahla tento pozitívny výsledok.

Advokáti ADF podali v mene Tammy a ďalších osôb žalobu proti školskému obvodu Kettle Moraine na ochranu ich rodičovských práv a v októbri 2023 súd vo Wisconsine rozhodol, že politika školského obvodu’je protiústavná.

Existuje dôvod, prečo Boh stvoril rodiny tak, ako ich stvoril, a hoci kalifornský’zákon vážne ohrozuje rodičovské práva, prípad Tammy’ukazuje, že ešte nie je neskoro chrániť puto medzi rodičom a dieťaťom pred zásahom štátu.

Publikované so súhlasom Alliance Defending Freedom.