Screenshot-2024-09-25-at-11.43.57-AM-810x500.png

Protestujúci za rodinu, mestský radca požadujú rodičovské práva pred školskou radou v oblasti Toronta

10
Kultúra života

Prorodinní Kanaďania, vrátane miestneho mestského radcu, protestovali minulý týždeň pred sídlom školskej rady v Ontáriu v rámci pochodu Million Person March proti indoktrinácii LGBT v školách.  

20. septembra sa protestujúci za rodinu zhromaždili pred sídlom Durhamskej okresnej školskej rady, ktorá sa nachádza na predmestí Toronta Whitby v Ontáriu, aby vyjadrili svoj nesúhlas s vyučovaním LGBT ideológie u detí. Podujatie, ktoré zorganizovala skupina DDSB Concerned Parents, vyzývalo na posilnenie rodičovských práv a konalo sa súčasne s celonárodným pochodom Million Person March for Children.

“To, čo dnes hovoríme, je, že rodičia musia byť v popredí rozhodnutí, ktoré ovplyvňujú ich deti,” povedala davu členka mestskej rady Pickeringu Lisa Robinsonová. “Odmietame akceptovať systém, ktorý hovorí deťom, aby pred svojimi rodičmi (…) tajili, že presadzuje mätúce a rozdeľujúce ideológie.” 

“Žiadny bezpečný dospelý by od detí nežiadal, aby držali v tajnosti svoje patenty,” vyhlásil Robinson. “Učebné osnovy, ktoré sa zavádzajú v našich školách, najmä učebné osnovy, ako sú učebné osnovy SOGI, vyvolávajú vážne obavy.”  

“Rodičom sa zatvárajú ústa, nechávajú sa v nevedomosti a hovorí sa im, že ich obavy sú nepodstatné,” pokračovala. “Ale dovoľte mi povedať, že hlasy rodičov už nebudú umlčané.   

Ďalší rečník zdôraznil, že “je to len zdravý rozum”, aby školské osnovy zostali “primerané veku.” 

Protestujúci sa zoradili na ceste pred Durhamskou okresnou školskou radou a v rukách držali transparenty s nápisom “Nechajte naše deti na pokoji” a požadovali “materiály primerané veku.” Súčasťou podujatia boli aj prejavy a spievanie petície požadujúcej rodičovské práva v školskom systéme.   

  

Na prorodinné protesty reagovali LGBT aktivisti, ktorí sa snažili podujatie narušiť pokrikmi počas prejavov. Ako zhromaždenie pokračovalo, protestujúci LGBT boli čoraz agresívnejší. 

Ke koncu, keď sa prorodinní protestujúci balili na odchod, aktivista LGBT stol niektoré z prorodinných nápisov. To spôsobilo hádku, ktorú rýchlo ukončila polícia.  

Tento protest bol len jedným z mnohých, ktoré sa minulý piatok konali v Kanade, keď tisíce Kanaďanov vyšlido ulíc, aby sa zúčastnili na druhom pochode Milión ľudí za deti.  

Na podujatiach, vrátane hlavného podujatia v Ottawe, sa vyskytli hlásenia o kontraprotestujúcich, ktorí videli konfrontácie medzi ľavicovými, pro-LGBT aktivistami a niektorými účastníkmi pochodu. Objavila sa aj ďalšia správa o tom, že “radikálni trans aktivisti” sa pokúšali naštvať účastníkov pochodu v Ottawe.  

Udalosť zorganizovali moslimskí prorodinní aktivisti Kamel El-Cheikh  

“Odmietame sa prizerať, ako vláda a školský systém umožňujú šírenie sexuálne explicitného obsahu a rodovej ideológie v našich triedach,” on povedal. 

Organizácia El-Cheikh’Ruky preč od našich detí spolupracuje s ďalšími prorodinnými skupinami vrátane CLC, Mama Bears, Veterans for Freedom a nedávno aj s Kanadou za pravdu.   

Hlavným posolstvom skupiny’podľa jej webovej stránky je, že “za morálku a výchovu svojich detí’sú zodpovední rodičia, nie politici, a preto je našou povinnosťou ozvať sa a nechať sa počuť, keď hovoríme, HANDS OFF OUR KIDS.’”