shutterstock_2065669019-e1727262394135-810x500.jpg

Poslanec Novej demokratickej strany predkladá návrh zákona, ktorý by kriminalizoval "popieranie" nedokázaného príbehu o rezidenčných školách

11
Kultúra smrti

Podpredsedníčka parlamentu zo socialistickej Novej demokratickej strany (NDP) predložila nový návrh zákona, ktorého cieľom je kriminalizovať popieranie nedokázaného tvrdenia, že systém rezidenčných škôl, ktorý kedysi fungoval v Kanade, bol “genocídou.” 

Nový návrh zákona, ktorý predložila poslankyňa NDP Leah Gazanová, by v prípade schválenia mohol viesť k možnému uväzneniu tých, ktorí čo i len spochybnia oficiálny vládny príbeh týkajúci sa kedysi povinných rezidenčných škôl.  

Zákon C-413 v znení, v akom je napísaný, by obvinil tých, ktorí “podporujú nenávisť voči pôvodnému obyvateľstvu tým, že schvaľujú, popierajú, bagatelizujú alebo ospravedlňujú systém indiánskych rezidenčných škôl v Kanade prostredníctvom vyhlásení, ktoré boli oznámené inak ako v súkromnom rozhovore.” 

Zákon NDP tvrdí, bez dôkazov,že “systém rezidenčných škôl bol genocídou” a že bol “navrhnutý na vyhladenie pôvodných kultúr, jazykov, rodín a dedičstva. Zľahčovať, popierať alebo ospravedlňovať ho je kruté, škodlivé a nenávistné. Toto by nemalo mať v Kanade miesto.” 

Tí, ktorých uznajú vinnými podľa navrhovaného zákona, by mohli dostať pokutu 5 000 dolárov alebo dva roky väzenia.  

Na správu o návrhu zákona sa okamžite vrhli tí, ktorí poukazujú na to, že kriminalizovať “popieranie” stále nedokázaného a pochybného tvrdenia je za hranicou únosnosti. 

“Radikálny ľavicový poslanec NDP práve predložil návrh zákona, ktorý by kriminalizoval popieranie tzv. rezidenčných škôl. Ak by prešiel, bolo by v Kanade nezákonné tvrdiť, že systém rezidenčných škôl NEbol genocídou…, čo nebol. To je úplne šialené,” písal politický komentátor a novinár z Pravého severu Harrison Faulkner.

LifeSiteNews nedávno informovalio tom, ako spoločnosť Spotify cenzurovala jednu z epizód podcastu Faulkner’s, ktorá hovorila o rezidenčných školách, pretože išlo o “nebezpečný obsah.”  

Corey Morgan z Western Standard, ktorý rozsiahlo písal o tom, že oficiálny vládny’príbeh o “genocíde” nie je podložený jediným orgánom ani žiadnym pádnym dôkazom, “sa odvážil”, že v prípade prijatia tohto zákona pôjde vláda po ňom.  

“Počet mŕtvych v Kamloops Residential School zostáva na nule. Obviňte ma. Vyzývam vás,”napísal Morgan.

Ako informoval LifeSiteNews v auguste federálny kabinet premiéra Justina Trudeaua uviedol, že rozšíri niekoľkomiliónový fond, ktorý je zameraný na zdokumentovanie doteraz nepodložených tvrdení, že stovky malých detí zomreli a boli tajne pochované v dnes už zatvorených rezidenčných školách, z ktorých niektoré riadila Katolícka cirkev. 

Kanadské’ministerstvo pre vzťahy medzi korunou a pôvodným obyvateľstvom dokonca potvrdilo, že vynaložilo milióny na hľadanie “neoznačených hrobov” v dnes už zatvorenej rezidenčnej škole kedysi prevádzkovanej katolíckou cirkvou, pričom sa nenašli žiadne ľudské pozostatky. 

V rokoch 2021 a 2022 sa mainstreamové médiá a federálna vláda rozbehli s podnetné a pochybné tvrdenia o tom, že stovky detí pochovali a ignorovali katolícki kňazi a mníšky, ktorí viedli niektoré školy. 

Prvý národ Tk’emlups te Secwepemc bol viac-menej dôvodom veľkého medzinárodného rozhorčenia v roku 2021, keď tvrdil, že našiel 215 “neoznačených hrobov” detí v rezidenčnej škole v Kamloops. Tvrdenia o pozostatkoch však neboli podložené fyzickými dôkazmi, ale išlo skôr o poruchy v pôde zachytené georadarom. 

Prvý národ teraz zmenil svoje tvrdenie o 215 hroboch na 200 “potenciálnych pohrebov.” 

Kanadské domorodé rezidenčné školy, hoci ich prevádzkovala katolícka cirkev aj iné kresťanské cirkvi, boli nariadené a zriadené federálnou vládou a fungovali od konca 19. storočia až do zatvorenia poslednej školy v roku 1996. 

Aj keď sa niektorí katolíci skutočne dopustili vážneho zneužívania domorodých detí, nedokázaný príbeh o “masových hroboch” viedol od roku 2021 k rozsiahlym protikatolíckym náladám. 

Od jari 2021 sa viac ako 100 kostolov, väčšinou katolíckych, bolo vypálených alebo vandalizovaných po Kanade.