Brand-and-Peterson-810x500.png

SLEDUJTE: Russell Brand a Jordan Peterson vedú modlitbu proti tyranii globalizmu

27
Kultúra života

Pred rokom by to bolo považované za veľmi nepravdepodobné, ale v nedeľu sa to stalo na zhromaždení Rescue the Republic v areáli Washingtonovho monumentu pred očami Bidenovho Bieleho domu: Russell Brand a Dr. Jordan Peterson padli na kolená, keď Brand viedol obrovský dav v úprimnom príhovore za národ, ktorý zakončil modlitbou Pán’s.

Brand predtým hovoril o “desakralizácii” našej kultúry, “odstránení Boha zo všetkých vecí.”

“Zdá sa, že existuje globalistický a totalitný plán, ktorého cieľom je zásadne nahradiť Boha, odstrániť Boha z rozhovoru, aby si globalistický štát mohol nárokovať nariadenia, ktoré by sme predtým dopriali nášmu Pánovi a Spasiteľovi, jedinému pravému živému Bohu,” povedal Brand.

“Nebeský Otče, Pane Ježišu Kriste, pri tejto príležitosti vzývam tvoje meno, nech rozšíri éru pokoja,” povedal Brand vo svojej príhovornej modlitbe, zatiaľ čo Peterson po jeho boku sklonil hlavu v modlitbe. “Nech natiahneme ruky v priateľstve najmä k tým, o ktorých by sme si mohli myslieť, že sa im postavíme na odpor.”

Brand pokračoval:

Aby sa tieto inštitúcie, ktoré boli kedysi považované za posvätné — v skutočnosti také posvätné, že akýkoľvek zásah do nich, ako 6. januára, bol považovaný za istý druh kacírstva — aby sa do popredia vrátili hodnoty, ktoré oprávňujú tieto budovy, tieto inštitúcie, túto vlajku, tento národ považovať za jeden národ pod Bohom.

Modlím sa, Pane Ježišu Kriste v tvojom svätom mene, aby sa všetci Američania všetkých kultúr, farieb a presvedčení zjednotili v tvojom mene.

Prosím, nebeský Otče, o novú éru mieru; aby bol v tvojom mene vyhnaný satan vo všetkých svojich podobách, no najmä v bizarnej kafkovskej, huxleyovskej, orwellovskej podobe totalitnej byrokracie v mene ‘starostlivosti.’”

Pane, prosím o pravé republikánstvo a pravú demokraciu, (aby) každý jednotlivec mohol pocítiť svoju slobodu, slobodu otvorene a v dobrej viere sa zapojiť do vzájomnej diskusie a rozhovoru; koniec klamstva, lží, cenzúry a kontroly. Rešpektuj česť jednotlivca, suverenitu jednotlivca, aby sme všetci boli padlými jednotlivcami a aby sme mohli slúžiť v tvojom mene v (tento) deň sviatku svätého Michala.

Prosím ťa, Pane, aby tvoje sväté svetlo zažiarilo v Amerike a na celom svete pre novú dobrovoľnú jednotu, nie zhora nanútenú jednotu.

Pán, prosím, aby sme sa v týchto princípoch zjednotili pod tvojím menom.

“Modlím sa za Ameriku,”povedal Brand,“a ak dovolíte, dámy a páni,”zakončíme modlitbou Pán”. Stačí urobiť verziu, ktorú poznáte.”

Otče náš, ktorý si na nebesiach,

pochválené buď tvoje meno;

priď kráľovstvo tvoje,

udiž sa vôľa tvoja

ako v nebi, tak aj na zemi.

Daj nám dnes náš každodenný chlieb,

a odpusť nám naše viny,

ako aj my odpúšťame svojim vinníkom;

a neuveď nás do pokušenia,

ale zbav nás od zlého.bret

Amen.

Keď obaja muži vstali, Brand zakričal “Aleluja!” a Peterson zaťal päsť do vzduchu.

Míting vo Washingtone, ktorý inicioval Bret Weinstein, spojil tak rozdielne hlasy ako demokrat Robert F. Kennedy Jr. a republikán senátor Ron Johnson, a plukovník Douglas Macgregor a Rep. Tulsi Gabbard, aby vyzvali na masový odpor voči “konglomerátu priemyselných komplexov”, ktorý útočí na národ zvnútra.

Hnutie má korene v ôsmich pilieroch viery, pričom sa odvoláva na masívne priemyselné komplexy, ktoré boli postavené proti obyčajnému človeku:

Udalosť bola vyhlásená za príležitosť “osláviť podstatu toho, čo robí Ameriku a Západ takými výnimočnými.”