Shutterstock_2469773335-810x500.jpg

Thajsko ako prvé v juhovýchodnej Ázii legalizovalo manželstvo osôb rovnakého pohlavia

16
Kultúra smrti

Thajsko sa stalo prvou krajinou juhovýchodnej Ázie, ktorá legalizovala manželstvá osôb rovnakého pohlavia.

Thajský kráľ dal koncom minulého mesiaca tejto neusporiadanej praxi svoj kráľovský súhlas.

Kráľ Maha Vajiralongkorn 24. septembra schválil svojou kráľovskou pečaťou nový zákon o manželstvách osôb rovnakého pohlavia, ktorý v júni schválil parlament. Podľa denníka South China Morning Post nový zákon vstúpi do platnosti o 120 dní, čo znamená, že Thajsko by mohlo zažiť prvé “svadby” osôb rovnakého pohlavia v januári 2025.

Nový thajský zákon”obsahuje aj rodovo neutrálne pojmy namiesto “muži,”  “ženy,” “manželia” a “manželky,” a dokonca rozširuje adopčné a dedičské “práva” na páry rovnakého pohlavia,” uviedla Union of Catholic Asian News.

Po rozhodnutí kráľa je Thajsko oficiálne treťou krajinou v Ázii, ktorá odmietla božské a prirodzené právo a povolila “párom rovnakého pohlavia” uzatvárať manželstvá,” po podobných krokoch, ktoré už urobili Taiwan a Nepál.

Prekvapivo, pro-LGBT aktivisti privítali krok kráľa”napriek nemorálnej povahe zákona a ničivým dopadom, ktoré má ideológia LGBT na krajiny, najmä na Západe, ktoré pred rokmi legalizovali manželstvá “rovnakého pohlavia”.

“Zákon je monumentálnym krokom smerom k rovnakým právam v Thajsku,” povedal Waaddao Chumaporn, pro-LGBT aktivista, ktorý dúfa, že 22. januára, v prvý deň, keď sa má zákon uskutočniť, zorganizuje v hlavnom meste Bangkok hromadnú svadbu pre viac ako 1 000 párov rovnakého pohlavia”.

Odvtedy, ako Holandsko ako prvá krajina na svete právne uznala homosexuálne “manželstvo”, nasledovalo jeho kroky 30 krajín po celom svete.

Legalizácia tejto praxe na celom svete prichádza napriek nemennej realite, že manželstvo je zväzkom jedného muža a jednej ženy. Túto skutočnosť potvrdzuje aj Katolícka cirkev, ktorá učí a vždy bude učiť, že homosexuálne akty sú vo svojej podstate neusporiadané a odporujú Božiemu i prirodzenému zákonu.