Untitled-18-810x500.png

Bývalý moderátor CNN Don Lemon bol odsúdený za rúhavé komentáre o sv. Jozefovi

33
Kultúra smrti

Bývalý moderátor CNN Don Lemon navrhol, že svätý Jozef bol “homosexuál”, pričom príbeh o Narodení Pána prestavil ako pokus homosexuála’žiť v prísnej spoločnosti.

V rozhovore z 3. októbra v podcaste Michaela Steela sa otvorene homosexuálny Lemon rúhal svätému Jozefovi, otcovi Ježiša a manželovi Márie, tvrdiac, že mohol byť “homosexuál.”

“Možno bol Jozef taký gay, ktorý povedal … ” navrhol Lemon a so smiechom povedal poslucháčom Steeleho, aby sa zdvihli “z podlahy.”

Lemon, ktorý bol prepustený zo CNN po objavili sa správy o tom, že sa vyhrážal spolupracovníkovi a znevažoval ostatných kolegov, pokračoval vo svojom rúhačskom príbehu, keď hovoril tak, ako si predstavoval, že by si Jozef pomyslel, keď počul, že Mária nosí dieťa Ježiša.

“Nechcem, aby“zomrela alebo aby ju ukameňovali,”povedal, keď hovoril ako Jozef, “alebo čokoľvek, pretože otehotnela a nie je“vydatá … a potom nie som ženatý, alebo čokoľvek. Takže, dobre, to je tak trochu dokonalé.”

“Pretože to bol starší pán, slobodný pán,” dodal Steele.

“Áno, a tak je to’tak trochu dokonalé,” odpovedal Lemon. “A tak ju zobral z jej mesta a vzal ju do Betlehema.”

“A dostal sa aj z toho mesta!” dodal Steele.

“Ja“len hovorím,”povedal Lemon a vysvetlil, že Bibliu považuje skôr za “mytológiu,” “alegórie,” a “ponaučenia” než za historické udalosti.

Lemonove’komentáre sú nielen rúhavé, ale aj v priamom rozpore s Matúšovým evanjeliom 1, 18 - 25, ktoré vysvetľuje Jozefovo’rozhodnutie oženiť sa s Pannou Máriou po tom, ako mu povedala, že čaká Ježiša.

Aj keď bol Jozef spočiatku prekvapený Máriiným’zjavením a plánoval ju v tichosti prepustiť, po tom, čo sa mu v spánku zjavil anjel, sa rozhodol postarať sa o Máriu a Dieťa Krista.

“Jozef, syn Dávidov, neboj sa vziať si Máriu domov za manželku, lebo to, čo sa v nej počalo, je od Ducha Svätého,” povedal mu anjel. “Porodí syna a ty mu dáš meno Ježiš, lebo on zachráni svoj ľud od hriechov.”

Podľa posvätnej tradície žili Jozef a Mária v manželstve v celibáte, a preto splnili obe povolania, panenstvo aj rodičovstvo.

Nie je jasné, prečo sa Lemon rozhodol rúhať Svätej rodine, ale mohlo to vyplynúť z túžby ospravedlniť svoj homosexuálny životný štýl, najmä po tom, ako ho na to upozornila konzervatívna komentátorka a katolícka konvertitka Candace Owensová.

“Si v hriešnom vzťahu. V skutočnosti neverím, že manželstvo môže byť medzi dvoma mužmi,” Owensová povedala Lemonovi v nedávnom rozhovore.

“No, to’je určite názor,” Lemon napísal titulok k ukážke z rozhovoru.

“Biblia nie je názor,” Owens odpovedal v opätovnom zverejnení klipu na X.

Mnohí používatelia X potvrdili svoju podporu Owensovmu biblickému názoru na homosexuálne “manželstvo,” vrátane herca Kevina Sorba, ktorý odpovedal na Lemonov príspevok: “Má pravdu.”

Podobne boli Lemonove rúhačské komentáre ostro odsúdené na X, predtým známom ako Twitter, pričom mnohí ho vyzývali, aby sa podobným spôsobom rúhal Mohamedovi.

“Don Lemon’tvrdil, že Jozef bol homosexuál, čím podkopával božstvo Krista’je čistá zbabelosť, ktorá sa snaží upútať pozornosť,” jeden z používateľov komentoval. “Keby mal skutočnú odvahu,’navrhol by to isté o Mohamedovi, ale to neurobí’…, pretože vie, že moslimovia by sa mohli pomstiť. Namiesto toho sa zameriava na kresťanov a spolieha sa na ich pokojnú reakciu.”

“Liberalizmus je duševná choroba,” napísal ďalší názor.