DenverStraightPride-810x500.jpg

Federálny sudca zamietol žiadosť rodičov o umiestnenie vlajok "heterosexuálnej hrdosti" v triedach podporujúcich LGBT

10
Neutral

Dvojité štandardy medzi homosexuálnou a heterosexuálnou “hrdosťou” môžu v denverských štátnych školách (DPS) platiť aj naďalej, rozhodol federálny sudca, ktorý zamietol žalobu rodiča, ktorý požadoval, aby boli v triedach vyvesené vlajky “heterosexuálnej hrdosti”.

Colorado Politics informoval, že prípad sa týka žaloby v hodnote 3 miliónov dolárov, ktorú podal otec Nathan Feldman, ktorý obvinil DPS z diskriminácie za to, že vyvesila vlajky reprezentujúce “nebinárnych a ne-pohlavných študentov”, ale odmietla žiadosť o vyvesenie vlajok reprezentujúcich jeho dve heterosexuálne deti bez pohlavného zmýšľania.

V roku 2020 okres prijal uznesenie “Inklúzia pre našich zamestnancov, študentov a členov komunity LGBTQIA+”, v ktorom potvrdil “právo svojich zamestnancov vyvesiť v triedach, kanceláriách alebo na chodbách dúhovú vlajku alebo iný znak podpory študentov alebo zamestnancov LGBTQIA+, pretože ide o symboly, ktoré sú v súlade s učebným plánom založeným na rovnosti’okresu.”

Dňa 26. septembra sudkyňa okresného súdu USA Regina Rodriguez zamietla Feldmanovu’žalobu s odôvodnením, že vlajky LGBT predstavujú vlastný prejav školského obvodu’a ako také nemajú povinnosť byť spájané s opačnými názormi.

“Politika DPS odráža starostlivé zváženie toho, aké názory môžu byť vyjadrené a že všetky prejavy musia odrážať politiku DPS’rovnosti a inklúzie. Súd preto konštatuje, že DPS si zachovala kontrolu nad zobrazovaním vlajky,”rozhodol Rodriguez.

Súdca amerického magistrátu Scott Varholak mesiac predtým odporučil žalobu zamietnuť, pričom sa odvolal na precedens z roku 2022, ktorý vypracoval bývalý liberálny sudca Najvyššieho súdu USA Stephen Breyer, podľa ktorého “keď vláda hovorí sama za seba, prvý dodatok nevyžaduje vysielací čas pre všetky názory.”

“V tomto prípade si DPS vybrala vlajku Pride, a nie vlajku žalobcov” ako reprezentujúcu posolstvo, ktoré chcela DPS odovzdať,” napísal Varholak v auguste. “Naopak, neexistuje žiadne tvrdenie, že DPS v minulosti prijala na vyvesenie iné vlajky predložené verejnosťou.”

V priebehu rokov sa hŕstka prorodinných aktivistov pokúšala “straight pride” posolstvami v rôznych formách, ako sú vlajky a sprievody, spochybniť všadeprítomnosť dúhových zástav určených na počesť homosexuality a transgenderizmu.

Kým obhajcovia LGBT napadajú takéto snahy ako “homofóbne,” kladú si zjavné otázky o logickej konzistentnosti spoločnosti’pri prijímaní uznania homosexuálnej hrdosti a zároveň odsudzovaní samotného konceptu heterosexuálnej hrdosti. Heterosexuálni zástancovia hrdosti argumentujú, že ich prejavy môžu byť pre LGBT Američanov určitým spôsobom urážlivé len vtedy, ak je pravdou aj opak a LGBT hrdosť nesie nejaké porovnateľné posolstvo, na ktoré by sa heterosexuáli právom pohoršovali.