Untitled-3-810x500.png

Trump kritizuje Kamalu Harrisovú za podporu transrodových operácií pre väzňov a nelegálnych cudzincov

8
Kultúra smrti

Do volieb zostáva menej ako 20 dní a Donald Trump a Kamala Harrisová sa voličom snažia predostrieť svoje posledné názory. Jedným z Trumpových’záverečných argumentov je, že Harrisová je v otázkach LGBT príliš radikálna. 

Niekoľko nedávno zverejnených Trumpových reklám osočuje Harrisovú za jej podporu operácií financovaných daňovými poplatníkmi pre väzňov so zmeneným pohlavím a uväznených ilegálnych cudzincov, ktorí sa identifikujú ako opačné pohlavie. 

“Prezident Trump sa v otázke transrodovosti chystá na jadrovú reakciu. Kamala podporuje aj transsexuálov a indoktrináciu detí,” uviedla známa de-transsexuálka Chloe Cole na X, pričom zdieľala jedno z videí. 

Reklama obsahuje klip, v ktorom sa Harrisová v roku 2019 rozpráva s mužom s pohlavným zmätkom Marou Keislingovou z Národného centra pre transrodovú rovnosť. Harrisová mu rozpráva o úsilí, ktoré vyvinula ako generálna prokurátorka Kalifornie, aby zabezpečila, že “trans” operácie budú dostupné pre väzňov.  

Inzerát obsahuje aj fotografie Sama Brittona, transsexuála z jadrového odpadu úradníka, ktorý pracoval v Bidenovej administratíve, ale bol vyhodený po krádeži batožiny na letisku, ako aj HHS asistentministra Richarda “Rachel” Levine.  

“Kamala’s pre nich/ich. Prezident Trump je pre vás,”znie reklama.  

Trumpov tím údajne vynaložil viac ako 11 miliónov dolárov na vysielanie reklamy v celej krajine v televízii a približne 361 000 dolárov na digitálnych platformách, uvádza FactCheck.org. 

Trumpova kampaň zrejme verí, že táto téma je účinným posolstvom v posledných týždňoch kampane, keďže tento pondelok sám Trump zdieľal na sociálnych sieťach ďalšiu reklamu odhaľujúcu Harris’ podporu tejto politiky. Ukazuje populárneho moderátora černošskej rozhlasovej relácie Charlamagneho, ktorý tvrdí, že Harrisová túto politiku jednoznačne podporuje. 

“Kamala dokonca podporuje, aby biologickí muži mohli súťažiť s našimi dievčatami v ich športoch!” pripomína sa tiež v reklame. 

Tento týždeň sa Harrisovej priamo opýtal, či stále podporuje “trans” operácie pre zločincov financované daňovými poplatníkmi, Bret Baier z Fox News’ v bombastickom rozhovore, ktorý bol podľa väčšiny odborníkov pre Harrisovú zlyhaním.  

“Budem sa riadiť zákonom,” odpovedala, pričom sa snažila argumentovať, že túto politiku podporuje aj Trumpova administratíva, ktorá nemusí byť nevyhnutne pravdivá, keďže Trump nikdy nevedol kampaň ani nevyjadril podporu tejto politike. 

Vyzval ju, aby objasnila svoj postoj, keď poznamenala, že bude mať “možnosť vyjadriť sa” k tomu, či sa táto politika ukončí alebo nie. Harrisová však jednoducho zmenila tému tvrdením, že reklama vytvára rozdelenie.  

Na otázku ACLU o jej postoji v roku 2019 Harrisová odpovedala kladne.  

“Je dôležité, aby transrodové osoby, ktoré sa spoliehajú na štátnu starostlivosť, dostali potrebnú liečbu, ktorá zahŕňa aj prístup k liečbe spojenej s premenou pohlavia,” povedala v dotazník. “Prechodná liečba je lekárska nevyhnutnosť.” 

Trump si počas kampane opakovane posvietil na Harris’ extrémne postoje LGBT. Na zhromaždení koncom minulého mesiaca v Pensylvánii povedal davu, že Harrisová “podporuje bezplatnú zmenu pohlavia pre nelegálnych cudzincov v záchytných centrách po celej našej krajine na náklady daňových poplatníkov!” 

Aj keď samotný Trump podporuje homosexuálne “manželstvá” a je podporovaný pro-LGBT Republikánmi z Log Cabin, neustále sľubuje, že bude držať pohlavne zmätených športovcov mimo ženských”športov.  

Túto stredu na Fox News povedal Harrisovi Faulknerovi, že prostredníctvom exekutívy “zakáže” mužom hrať proti ženám.  

“Je to’muž hrajúci v hre [žien’”, povedal. 

Trump zároveň upozornil kritiku zo strany sociálnych konzervatívcov, keď tento týždeň v Chicagu povedal Johnovi Micklethwaitovi, šéfredaktorovi Bloomberg News, že republikáni “nechcú transrodové operácie [detí] bez súhlasu rodičov.’’ Trump mal predtým povedal, že “zastaví” všetky takéto operácie neplnoletých, pričom nikdy nespomenul, že mu to nevadí, pokiaľ s tým súhlasia ich rodičia.