Lia-Thomas-810x500-1-810x500.jpg

Matka plavkyne, ktorá súťažila proti "Lii" Thomasovej, tvrdí, že jej dcéra bola "verejne ponížená

11
Kultúra smrti

Matka jednej z plavkýň, ktorá bola nútená súťažiť s mužom Williamom “Lia” Thomasom, nedávno prehovorila o skúsenostiach svojej dcéry, ktorá bola “verejne ponížená” v dôsledku tejto skúšky, jedného z najznámejších prípadov nasadzovania mužov do ženských športov v mene rodovej “citlivosti.”

Thomas je bývalý plavec Pensylvánskej univerzity, ktorého pustili do dievčenského’ tímu, pretože sa “identifikoval” ako žena, napriek tomu, že je nielen muž, ale údajne si zachoval poštové pohlavné orgány a naďalej ho priťahujú ženy. Po prechode z mužského tímu začal rýchlo dominovať v ženskom plávaní a spôsobil nepokoj svojim spoluhráčkam, pretože sa s nimi delil o skrinky a navyše si nárokoval na ceny a uznanie, ktoré by pripadli skutočným dievčatám. Napriek tomu Národná asociácia kolektívnych športovcov (NCAA) údajne tlačila na plavcov a ich rodičov, aby sa nevyjadrovali.

The Daily Caller uvádza, že Kim Jonesová, spoluzakladateľka Nezávislej rady pre ženský šport (ICONS), sa nedávno pripojila k podcastu americkej senátorky Marshy Blackburnovej (R-TN), aby poskytla rozhovor na túto tému. Jonesová, bývalá americká tenistka na Stanforde, je matkou jednej z dievčat, proti ktorým Thomasová súťažila.

“Sledovať, ako vašu dcéru verejne ponižuje a znevažuje muž, pretože to vyhovuje jeho túžbam a cíti sa tak lepšie, na to niet slov,”povedala a vyjadrila ľútosť nad tým, ako jej dcéru pripravili o všetku prácu, ktorú vynaložila na to, aby mohla súťažiť proti iným dievčatám, akoby to bol len žart.”Situáciu ešte zhoršoval fakt, že “nemala nikoho, kto by jej bránil hlas,” dodala Jonesová.

K Blackburnovej a Jonesovej sa v programe pridala aj Jennifer Seyová, bývalá americká reprezentantka v gymnastike a generálna riaditeľka spoločnosti XX-XY Athletics. Seyová povedala, že táto otázka ju vyhnala z Demokratickej strany, do ktorej predtým patrila ako “celoživotná feministka”, pretože “stratila pojem o dobre a zle” a namiesto toho, aby bola stranou žien, teraz “obetuje dievčatá na oltár vkusu.”

Blackburn predložila uznesenie, aby sa 10. október pripomínal ako “Deň amerických dievčat v športe” s cieľom zvýšiť povedomie o tejto problematike.

Povinné začleňovanie osôb s pohlavnou inklúziou do športov opačného pohlavia propagujú ľavičiari ako vec “inklúzie”, ale kritici zdôrazňujú, že dopriatie “transrodovým” osobám; športovcov podkopáva pôvodný racionálny základ pre existenciu športov špecifických pre dané pohlavie, a tým pripravuje športovkyne o uznanie a profesionálne alebo akademické príležitosti, ako aj narúša základné práva hráčok na bezpečnosť a súkromie tým, že ich núti zdieľať sprchy a šatne s príslušníkmi opačného pohlavia.

V minulosti sa vyskytli mnohé vysokopostavené príkladov v posledných rokoch o muži vyhrávajúženské’súťaže a výskumy potvrdzujú, že fyziológia dáva mužom výrazné športové výhody, ktoré nemožno negovať hormonálnymi liekmi.

V článku z roku 2019, ktorý uverejnil Journal of Medical Ethics, novozélandskí vedci zistili, že “zdraví mladí muži [nestrácajú] významne svalovú hmotu (ani silu), keď sa im na 20 týždňov znížila hladina cirkulujúceho testosterónu na (pod úroveň smerníc Medzinárodného olympijského výboru),” a “nepriame účinky testosterónu” na faktory, ako je štruktúra kostí, objem pľúc a veľkosť srdca “sa [hormónmi pre rôzne pohlavia] nezmenia;” preto “výhoda [pohlavne znevýhodnených mužov], ktorú poskytujú smernice [Medzinárodného olympijského výboru], je neprípustná nespravodlivosť.”