Untitled-43-810x500.png

Tulsi Gabbardová vstúpila do Republikánskej strany, počas Trumpovho zhromaždenia odsúdila "pro-vojnovú" Kamalu Harrisovú

8
Kultúra života

Pomôžte dopraviť do Gazy nákladné autá s pomocou: Bývalá demokratická zástupkyňa z Havaja, ktorá podporovala prezidentskú kampaň Bernieho Sandersa’ v roku 2016, to oznámila včera večer na zhromaždení s bývalým prezidentom Donaldom Trumpom. Gabbardová sa uchádzala aj o nomináciu Demokratickej strany na prezidentské voľby v roku 2020 a bola podpredsedníčkou Národného výboru Demokratickej strany, než v roku 2016 odstúpila, aby podporila Sandersa.

Gabbardová uviedla, že Demokratická strana Kamaly Harrisovej je “proti slobode, za cenzúru, za otvorené hranice a za vojnu.” Opustila Demokratickú stranu v roku 2022 a v auguste tohto roku podporila Trumpa. Bývalý republikánsky prezident povedal, že Gabbardová bude v jeho prechodnom tíme spolu s Robertom F. Kennedym ml.

“Bezostyšne prijala schválenie a podporu vojnových štváčov, ako sú Dick Cheney a Liz Cheneyová a ďalší, ktorým viac záleží na moci a živení vojensko-priemyselného komplexu ako na vás, americkom ľude a mieri,” povedala Gabbardová na zhromaždení v Severnej Karolíne.

Liz Cheneyová, bývalá republikánska kongresmanka, vedie kampaň za Harrisovú. Cheneyová povedala, že je “za život”, ale chce, aby potraty boli legálne, a nedávno zopakovala vyvrátené tvrdenie, že dve ženy z Georgie zomreli kvôli štátnym’obmedzeniam na zabíjanie nenarodených detí.

Gabbardová je vojnová veteránka a dôstojník v Národnej garde.

Trumpov’sľub “ukončiť vojny” je dôvodom, prečo “Demokratická strana Kamaly Harrisovej a Dicka Cheneyho” urobila všetko, čo mohla, aby bývalého prezidenta zastavila, povedala Gabbardová v súvislosti so zbrojením federálnej vlády.

Gabbardová sa sama stala terčom Deep State, keď minulý mesiac odhalila, že bola zaradená na “tajný zoznam sledovaných teroristov” po tom, čo kritizovala Harrisovú.

Politička uviedla, že Trump sa usiluje o to, aby sa GOP stala “stranou ľudí” a “stranou mieru”, a preto oznámila, že sa pridáva k republikánom.

Trump má “odvahu a silu bojovať za mier,” dodala.

Gabbardová vyzvala Američanov, aby sa spojili a “zachránili našu krajinu.”

“Nič menšie ako to nie je, to”je na hranici, ”povedala a argumentovala, že “hlas pre prezidenta Trumpa je hlasom pre stranu s veľkým otvoreným stanom, ktorá víta ľudí zo všetkých prostredí a všetkých spoločenských vrstiev.”

Zopakovala, že Trump bude chrániť hranice a nastolí mier.

Vyhlásenie je pre Gabbardovú najnovším krokom pri prechode na politickú pravicu. Ako zákonodarkyňa štátu Havaj podporovala biblické manželstvo, ale neskôr vo svojom politickom živote od tejto podpory ustúpila a podporila manželstvo “osôb rovnakého pohlavia.”

V posledných rokoch sa však vyslovila za určité, aj keď minimálne, obmedzenia potratov.

Takisto bola kritická voči mužom súťažiacim so ženami v športe a zastávala sa spolu s Mattom Walshom z The Daily Wire’a ďalšími proti chirurgickému a chemickému mrzačeniu detí so zmeneným pohlavím. Bývalý demokrat tiež podporoval floridský zákon, ktorý obmedzuje verejné školy v diskusii so žiakmi 3. ročníka o sexuálnych témach.

Aj keď Gabbardová práve vstúpila do Republikánskej strany a v posledných rokoch sa začala otvorenejšie vyjadrovať k niektorým konzervatívnym otázkam, s Trumpom ju spájajú už dlho.

Krátko po prekvapivom víťazstve bývalého prezidenta’v roku 2016 sa Gabbardová, vtedy demokratická kongresmanka, stretla s Trumpom, aby s ním prediskutovala zahraničnú politiku. “Zvolený prezident Trump ma požiadal, aby som sa s ním stretla o našej súčasnej politike týkajúcej sa Sýrie, nášho boja proti teroristickým skupinám, ako sú al-Káida a ISIS, ako aj o ďalších zahraničnopolitických výzvach, ktorým čelíme,” povedala vtedy ako informovala televízia CNN.

“Považovala som za dôležité využiť príležitosť stretnúť sa so zvoleným prezidentom teraz, skôr než nás bubny vojny, do ktorých bijú neokonzervatívci, vtiahnu do eskalácie vojny s cieľom zvrhnúť sýrsku vládu,” Gabbardová uviedla, že vojna “už stála státisíce životov a prinútila milióny utečencov opustiť svoje domovy a hľadať bezpečie pre seba a svoje rodiny.”

Pomôžte priviezť nákladné autá s pomocou do Gazy: LifeFunder