Švédi zo strachu neposielajú deti do školy. Bijú ich tam malí migranti

1,165
Kultúra smrti

V miestnej škole v Kristianstade, ktorú navštevujú deti z mestečka a jeho okolia, sú aj deti utečencov. Tí sa však k svojim spolužiakom správajú agresívne, brutálne ich bijú a ponižujú.

“Moje deti sú od stredy doma, necítia sa v škole bezpečne a ja ich nechcem nútiť, aby tam išli,” hovorí pani Malin, matka dvoch chlapcov, ktorí sa stali predmetom šikanovania zo strany svojich utečeneckých spolužiakov.

Podľa švédskych novín uvádza český blesk.cz aj takýto príklad: “Keď jeden z chlapcov povedal, že s nimi nechce hrať futbal, pretože imigranti podvádzajú, dvaja z nich na neho zaútočili. Chlapec skončil celý zakrvavený, kým ich nezastavili dospelí.” Okrem toho vraj deti imigrantov prenasledujú iné deti po škole, nadávajú im a mlátia ich.

Znepokojení rodičia sa obrátili na riaditeľku školy Anniku Perssonovú, ktorá im však na to prekvapivo povedala, “aby sa tieto deti utečencov snažili pochopiť, že prežívajú rôzne traumy”. Pani Madeleine sa pýta: Ako mám deťom vysvetliť, že je v poriadku, že ich škrtia a mlátia?”