Barbarské praktiky potratovej organizácie. Mikolášik žiada zastavenie financovania zo zdrojov EÚ

1,250
Kultúra života

Prednedávnom sa v Spojených štátoch prevalil škandál odkrývajúci barbarské praktiky najväčšej potratovej organizácie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo.

Skupine pro-liferov z organizácie pre ochranu života – Center for Medical Progres, vydávajúcich sa za potenciálnych kupcov biotechnologickej firmy sa podarilo natočiť video, ktoré usvedčuje potratovú spoločnosť z nelegálneho obchodovania s telíčkami potratených detí. Väčšina amerických médií sa snažila túto správu ignorovať, avšak po tom, ako pro-life organizácia zverejnila ďalšie šokujúce nahrávky, škandál sa už nepodarilo ututlať.

V poslednom, v poradí piatom, zverejnenom videu, zástupkyňa Spoločnosti pre plánované rodičovstvo, vysvetľuje ako funguje predaj „úplne neporušených“ telíčok potratených detí. Na to, aby potratová organizácia mohla získať neporušené telíčka, musí upraviť potratové procedúry, čo znamená, že môže porušovať americký zákon, ktorý vyžaduje, aby deťom, ktoré sa narodia živé počas potratu, bola poskytnutá lekárska starostlivosť. Zaujímavé, že „zhluk buniek“ alebo „ produkt počatia“, čiže nie ľudská bytosť, ako sa nenarodené deti nazývajú v potratovom priemysle, sa môžu po zbabranom potrate zrazu stať ľudskými bytosťami, ktoré potrebujú lekársku starostlivosť. Zákon hovorí jedno, prax je však iná, kedy sa živo narodené deti nechávajú zomrieť bez pomoci.

Ďalším spôsobom, ako získať neporušené telíčka je tzv. pôrod čiastočným potratom, kedy sa dieťa otočí nožičkami dopredu, porodí sa telíčko a zatiaľ čo hlava stále zostáva v pôrodných cestách, potratár mu prestrihne miechu. Táto hrôzostrašná prax bola po určitý čas úplne legálna v Spojených štátoch. Na videu Výskumná riaditeľka texaskej pobočky Spoločnosti pre plánované rodičovstvo Melissa Farrell, potvrdzuje domnelým kupcom, že pri špecifickej požiadavke na nepoškodené pozostatky potratených detí, sa upravujú potratové procedúry a vyššia cena za takýto „materiál“ sa papierovo kryje pod položkou zvýšených časových a administratívnych nákladov. Riaditeľka neskrýva ani fakt, že financie z predaja telíčok vylepšujú rozpočet spoločnosti, ktorá je oficiálne neziskovou organizáciou štedro dotovanou daňovými poplatníkmi.

V nahrávke je vidieť i to ako Farrell kontroluje svoju e –mailovú poštu a nachádza mail z imunologického laboratória, ktoré požaduje pozostatky nenarodeného dieťaťa pre ich projekt vytvorenia “humanizovanej myši”…

Škandál sa rozrástol nielen v USA, kde štáty Južná Karolína, Florida, Tennessee, Massachusetts, Kansas, Missouri, Arizona, Indiana, Ohio, Georgia, Texas, Lousiana a takisto členovia Kongresu zahájili vyšetrovanie.

Téma rezonuje aj v Európe, kde táto potratová organizácia prevádzkuje svoje pobočky, vrátane Slovenska.

Americký server lifenews.com, ktorý o celom škandále podrobne informuje, si všíma aj vývoj kauzy na európskej scéne a špeciálne sa vo svojom článku venuje iniciatíve nášho europoslanca Miroslava Mikolášika. Server vyzdvihuje, že pán Mikolášik, ako „člen Európskeho parlamentu požiadal EÚ, aby pozastavila financovanie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo počas doby, kedy prebieha vyšetrovanie americkými vládnymi organizáciami. Server informuje o písomnej interpelácii, ktorú pán Mikolášik zaslal Európskej komisii v súvislosti so zverejnenými nahrávkami. Server sa vo svojom článku odvoláva na Alliancie Defending Freedom a cituje jej vyjadrenie:“

MEP Miroslav Mikolášik požiadal Európsku komisiu o informáciu, či si je vedomá nahrávok, zverejnených Centrom pre medicínsky progress a či zamýšľa odsúdiť chovanie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo a zároveň pozastaviť jej financovanie, pokiaľ americké orgány neuzavrú vyšetrovanie a či zabráni potratovej spoločnosti, aby sa pripojila k súdnemu sporu Európskej komisie voči veľmi úspešnej celoeurópskej iniciatíve “Jeden z nás”, ktorej cieľom bolo dosiahnuť ukončenie financovania potratového priemyslu z peňazí európskych daňových poplatníkov.”

“Nikto by nemal byť nútený financovať bohatú korporáciu, ktorú zachytila kamera pri vyjednávaní o predaji telíčok potratených detí. Peniaze európskych daňových poplatníkov by nemali slúžiť k financovaniu takýchto zverstiev. Dúfame, že Komisia odpovie na interpeláciu tým, že okamžite zruší financovanie Spoločnosti pre plánované rodičovstvo vo svetle týchto odhalení.”

Server newlife.com pripomína svojim čitateľom, že Európska komisia má 6 týždňov na vypracovanie svojej odpovede.

Bude to zaujímavé sledovať, nakoľko táto potratová organizácia má veľmi silných zástancov a podporovateľov medzi ktorých patrí aj prezident Obama, alebo kandidátka na prezidentku Hillary Cllinton, či mnoho hollywoodskych celebrít ako napr. Scarlett Johansson, Lisa Kudrow, Meryl Streep a iné, ale aj také osobnosti ako Mark Zuckerberg a mnohé medzinárodné korporácie.

Katarína Hanzlíková