Biblia sa dostala na zoznam nevhodných kníh, ktoré by mali byť odstránené z verejných knižníc. Korán nevadí

2,440
Kultúra smrti

Biblia sa dostala na oficiálny zoznam nevhodných kníh. S týmto jasným verdiktom prišla Asociácia amerických knižníc. Aj takáto drobnosť ukazuje, že svet sa prudko mení a nás všetkých čaká plno zásadných zmien. Takéto verdikty umožňujú v zásade hlavne zmeny v morálke. Biblia, ktorá bola dosiaľ osnovou morálky našej civilizácie, sa stáva prekážkou pre novú morálku, ktorá našu spoločnosť postupne ovláda.

Asociácia amerických knižníc, ktorá každoročne vyhodnocuje ohlasy na knihy, ich popularitu, čítanosť, predávanosť, ale aj kritiku a sťažnosti, v tohtoročnom zostavenom registri kníh na index nevhodných kníh zaradila medzi prvých desať kníh aj Bibliu. Biblia sa tak ocitla medzi nedoporučovanými knihami a je adeptom na cenzurovanie na vyradenie z verejných a školských knižníc.

Asociácia zostavovala zoznam podľa názoru spoločnosti: “Niektorí ľudia sa ozývajú, že keď školská knižnica má k dispozícii Bibliu, porušuje tým odluku štátu od Cirkvi,” hovorí James La Rue, riaditeľ úradu spadajúceho pod asociáciu. 

Medzi Prvú desiatku nevhodných kníh sa tradične dostávajú knihy s vulgárnym jazykom, plné zvrátenosti, násilia, s hrubým sexuálnym obsahom znásilňujúcimi ľudskú morálku, mentalitu psychiku.

Biblia je vraj vnímaná ako naliehavo postulujúca a vnucujúca svoj náboženský pohľad na svet. Na korán bolo sťažností omnoho menej.