Hollande si už pripravil pôdu pre klonovanie, embryonálny výskum či selektívne potraty kvôli pohlaviu

1,611
Kultúra smrti

Namiesto toho, aby vláda zmenila názor vo veľkých etických otázkach, vláda radšej zmení etickú komisiu

Počas uplynulého víkendu boli vo Francúzsku zverejnené mená nominantov do Národnej poradenskej rady pre etické otázky CCNE (la Comité consultatif national d´ethique). Jedná sa o rešpektovaný poradenský zbor s dlhoročnou históriou, ktorý vydáva stanovisko k závažným etickým otázkam ako je eutanázia, embryonálny výskum, inštitút náhradnej matky apod. Polovica miest v 39-členom zbore sa každé dva roky obmieňa, čo však neznamená automaticky výmenu členov na daných miestach, ale často po dokončení 4-ročného mandátu, býva mandát obnovený na ďalšie obdobie. Členovia zboru by mali byť rešpektované a nezávislé osobnosti z celého spektra spoločnosti.

Mená nových členov zboru priniesol denník Le Figaro a okamžite vyvolali búrku nesúhlasných reakcií. Po prvýkrát v 30-ročnej histórii organizácie, v Rade nedostali priestor žiadni náboženskí predstavitelia. Pätnásť nových členov Rady sú blízki priatelia prezidenta Hollanda a ľudia blízki ľavicovej vláde. Nielenže predstavitelia cirkví nedostali v rade svoje zastúpenie, ale na miesta, ktoré boli už tradične vyhradené zástupcom religióznych obcí, neboli so žiadnym z religióznych predstaviteľov konzultované mená vhodných kandidátov a miesta boli obsadené laikmi. Svoje rozhorčenie a úžas nad zložením zboru vyjadrili nielen zástupcovia cirkví, ale aj opozičná UMP, ktorá vládu prezidenta Hollanda obvinila zo zámerného postupu a premyslenej stratégie. O čo ide? V júni CCNE v pomere 80% odmietol legalizáciu eutanázie a odmietavo sa staval aj k povoleniu inštitútu tzv. “náhradnej matky“ (GPA) pre homosexuálne páry.

Portál „24 heures actu„ vyjadruje presvedčenie, že vláda si týmto pripravuje cestu pre legalizáciu PMA a GPA, pokusom na embryách (medzitým schválenému vládou) a pokusom s klonovaním. Portál zároveň upozorňuje na blízkosť niektorých členov k LGBT lobby. Cituje z článku uverejnenom na stránke homoesexuálnej komunity YAGG pod názvom : „Nominácie: Smerom ku CCNE viac LGBS friendly“, v ktorom redaktorka a zároveň zakladateľka webu Judith Silberfeld vysvetľuje:

“Medzi ostatnými váženými nominantmi je advokát Jean-Pierre Mignard, blízky priateľ F. Hollanda a spoluriaditeľ gay-friendly týždenníka Témoignage chrétien, menovaný premiérom Jean-Marc Ayraultom, ďalej senátorka Michelle Meunier, ktorá zvlášť uvažuje o tom, ako vyriešiť problémy transgendrových osôb pri dosiahnutí legalizácie zmeny stavu, vybraná predsedom Senátu Jean-Pierre Belom… Je takisto naklonená umožneniu prístupu k PMA .“

Túto teóriu podporuje aj denník LeFigaro, podľa ktorého išlo o predvídateľný krok, po tom ako bol zákon o homosexuálnych manželstvách ťažko pretlačený cez široký odpor verejnosti a po verdikte CCNE ohľadne eutanázie. Denník dal priestor pre vyjadrenie bývalému členovi Rady za protestantskú cirkev pastorovi Louis Schweitzer: „Toto sa vláde nepáčilo a preto si pripravuje terén pre ďalšiu debatu. “Predstavitelia náboženských obcí vyjadrili svoje výhrady písomne ministerstvu vnútra.

Podľa zástupcu opozičnej strany UMP Jean Leonetti „odkaz je jasný: zbavíme sa zástupcov náboženstva, povoláme aktivistov, aby sme dosiahli zhodu názoru CCNE s názorom vlády. Namiesto toho, aby vláda zmenila názor vo veľkých etických otázkach, vláda radšej zmení etickú komisiu!!!“ rozhorčene dodáva Leonetti.

Portál 24 heures uzatvára svoj článok vo veľmi štipľavom duchu: „Takže keď všetkých kritikov zákona Christine Taubira nechali označiť za katolíckych homofóbov, naši dobrí socialisti sú presvedčení, že už nebudeme klásť žiadne otázky … Medzitým očakávame klonovanie, výber spermií podľa katalógu, selektívne potraty kvôli pohlaviu (to už existuje neďaleko nás) – genetické modifikácie kvôli farbe očí (už sme skoro tam). Huxley a Orwell o tom mali nočnú moru a PS (pozn. vládna socialistická strana) to zrealizovala!“

Katarína Hanzlíková, Paríž