NENECHAJTE SI ÚJSŤ 26.4. Bratislavské Hanusové Dni - Vatikanista Edward Pentin podá informacie z prvej ruky o kontroverzii na Synode a novej pápežovej exhortácie - Amoris Laetitia.

1,260
Kultúra života

V utorok 26. 4. 2016 vystúpi na Bratsilavských Hanusovych dňoch žurnalista Edward Pentin, ktorý je považovaný za jedného z popredných odborníkov na dianie vo Vatikáne. Témou prednášky bude dianie na zasadnutiach synody o rodine v roku 2014 a 2015 ako aj nová apoštolská exhortácia Amoris laetitia.

Edward Pentin získal pozornosť svetových médií okrem iného rozhovorom s kardinálom Kasperom, v ktorom kardinál ostro kritizoval afrických biskupov a naznačil, že o niektorých témach sa s nimi nedá diskutovať. Kardinál Kasper tieto výroky po ich zverejnení najprv poprel, až po zverejnení zvukového záznamu sa Afričanom ospravedlnil. Pentin je tiež autorom knihy The Rigging of a Vatican Synod?, v ktorej rozoberá podozrenia ohľadom pokusov o manipuláciu synody.

Prednáška Edwarda Pentina bude 26. 4. o 18:00 v Pisztoryho paláci na Štefánikovej 25 v Bratislave. Po samotnej prednáške bude nasledovať diskusia s publikom, celé podujatie bude simultánne tlmočené do slovenského jazyka. Vstup je zdarma.

 

Viac info tu:
http://www.bhd.sk/program/kontroverzna-synoda/