Ochrana kresťanov v EÚ parlamente nikoho nezaujíma. Príslušným návrhom sa šéfovia strán nemajú chuť zaoberať

841
Kultúra smrti

O tom, že najprenasledovanejšou skupinou v dnešnom svete sú kresťania, bolo už povedané a napísané veľa. Platí to najmä na územiach ovládaných IS a všeobecne v moslimskom svete. Kresťanskí utečenci nie sú v bezpečí ani v Európe, kde sa najmä v utečeneckých táboroch stávajú terčom útokov zo strany ostatných moslimských imigrantov.

Vzhľadom na tieto skutočnosti, predložil v decembri minulého roka poľský europoslanec Marek Jurek, rezolúciu pod názvom “Uznesenie Európskeho parlamentu o potrebe vyvinúť špeciálnu politickú podporu pre kresťanských utečencov“, v ktorej vyzýva príslušné orgány, aby oddelili kresťanských utečencov od moslimských prisťahovalcov a požaduje informovať o všetkých prípadoch prenasledovania kresťanských utečencov.

Z textu rezolúcie cituje francúzsky server L´observatiore de la Christianophobie, ktorý upozorňuje na to, že rezolúcia leží v EP už 6 mesiacov a všíma si zjavnú neochotu predsedov politických skupín k jej prerokovaniu.

Rezolúcia sa odvoláva na viaceré uznesenia EP a konkrétne uvádza príklady prenasledovania kresťanských utečencov:

– prípad z apríla 2015, ktorý sa odohral na talianskej lodi prepravujúcej utečencov, kedy sa “utopilo” 12 kresťanov. Moslimovia na palube tejto európskej lode napadli modliacich sa kresťanov a hodili ich cez palubu.

– skupina alžírskych imigrantov v nemeckom Hemeri, napadla utečenca z Eritreje a jeho tehotnú manželku len kvôli tomu, že mali na krku krížik.

– fyzické násilie a vyhrážky voči irackej kresťanskej rodine v utečeneckom tábore vo Freisingu, ktorými danú rodinu nakoniec prinútili vrátiť sa do Mosulu.

– asýrsky kresťan podnikajúci a žijúci vo švédskom Göteborg sa stal terčom vyhrážok zo strany moslimov.

– vyhlásenie Ústrednej rady východných kresťanov v Nemecku ktorým odsúdila ticho, obklopujúce z ideologických dôvodov prenasledovanie kresťanských utečencov

Rezolúcia zároveň žiada:

– inštitúcie EU a médiá, aby odsúdili prejavy nenávisti voči kresťanom

-príslušné orgány, aby zabránili všetkým aktom prenasledovania kresťanov

-vyzýva vlády, aby zrýchlili a uľahčili presun prenasledovaných kresťanov do iných táborov, nakoľko v pôvodných sa nachádzajú v nebezpečenstve.

Na túto situáciu zareagovali aj bežní Francúzi. Ako príklad možno uviesť list, adresovaný Európskemu súdnemu dvoru francúzskym občanom, v ktorom pisateľ konštatuje: “Podotýkam, že Uznesenie Európskeho parlamentu o potrebe vyvinúť špeciálnu politickú podporu pre kresťanských utečencov“, predložené poľským poslancom Markom Jurekom zo skupiny konzervatívcov, čaká už 6 mesiacov na to, aby ho predsedovia politických skupín prerokovali. Toto popieranie reality ma šokuje a absencia reakcie je podľa môjho názoru možné charakterizovať ako aktívnu alebo tichú spoluúčasť,ktorá zhoršuje prenasledovanie.

Určite nezabudnem tento názor tlmočiť i vybraným voleným zástupcom, ale žiadam vás aby ste mi špecifikovali aké kroky mám podniknúť k podaniu žaloby za kresťanofóbiu a neposkytnutie pomoci osobe nachádzajúcej sa v nebezpečenstve“…