Poľský minister: Nová vláda verí v Boha a vlasť

803
Kultúra života

Waszczykowski tiž dodal, že predchádzajúca vláda sledovala určitú koncepciu ľavicovej politiky

Nový minister zahraničných vecí Poľska Witold Waszczykowski odmietol kritiku vládnucej strany PiS – «Právo a spravodlivosť», ktorú vyslovila Európska komisia.

“Chceme iba uzdraviť náš štát od niektorých chorôb, aby sa mohol nanovo obrodiť,” obhajoval minister sporný postup svojej vlády voči štátnym médiám v interview pre nemecké noviny Bild 4. januára.

Waszczykowski ďalej povedal: Predchádzajúca vláda sledovala určitú koncepciu ľavicovej politiky.

“Akoby sa svet podľa marxistického príkladu musel automaticky pohybovať iba jedným smerom – k novej zmesi kultúr a rás, k svetu cyklistov a vegetariánov, ktorí stavajú už iba na obnoviteľných energiách a bojujú proti každej forme náboženstva. To nemá s tradičnými poľskými hodnotami už nič do činenia!”

“Strana PiS naproti tomu stavia na tom, čo hýbe väčšinou Poliakov: na tradíciách, historickej pamäti, láske k otčine, na viere v Boha, na normálnom rodinnom živote muža a ženy. A v týchto dňoch si my ešte aj želáme ‘Veselé Vianoce’, a nie ‘Pekné sviatky’ – pretože my ešte slávime Ježišovo narodenie. Je to možno šok pre našich protivníkov ‘veriacich v pokrok': že 25 rokov ľavicovej a liberálnej indoktrinácie nedokázalo tieto tradičné hodnoty odstrániť. A že sme s tým dokonca aj vyhrali voľby,” zdôraznil minister.