Rokovanie o Juvenílnej stratégii na odoberanie detí! Podporte pripomienkovanie CBR!!!

1,874
Kultúra života

CBR potrebuje nazbierať minimálne 500 podpisov pod túto hromadnú pripomienku CBR k Národnej stratégii na ochranu detí pred násilím, ktorú predložilo Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny. Hrozí, že sa budú odoberať detí z kresťanských rodín, kým utýranie potratom štát ďalej podporuje.

Národná stratégia MPSVR - odoberanie detí zodpovedným rodičom a požehnanie štátu utýraniu potratom

Centrum pre bioetickú reformu iniciovalo hromadnú pripomienku k návrhu Národnej stratégie pre ochranu detí pred násilím, v ktorej žiada celý dokument prepracovať so zapojením širokého okruhu občianskej spoločnosti. Dokument považuje za neprijateľný, pretože na 28 stránach nevenuje ani len vetu najvážnejšiemu a najrozšírenejšiemu násiliu, ktoré sa deje na 25 deťoch denne utýraných na smrť umelým potratom. Druhým najrozšírenejším problémom násilia na deťoch je utrpenie spôsobené rozvodmi a nezáväzným spolunažívaním, ktoré umožňujú rodičom sa rozísť a obrať dieťa o stabilné rodinné zázemie.
 
Jana Tutková, riaditeľka CBR uvádza: "Návrh stratégie reaguje na účelo zhotovený a zmanipulovaný prieskum o násilí a zanedbaní medzi deťmi. Z textu stratégie existuje opodstatnená obava medzi rodičmi, že povedie k manipulovaniu detí proti ich rodičom, keď samé nebudú vedieť posúdiť ešte dôsledky. Hrozí, že toto povedie k násiliu na deťoch, ktoré budú odobraté i proti svojej vôli rodičom len preto, že sa niekde preriekli o treste, ktorý ktosi vyhodnotí ako neprimeraný. Tento teror spôsobený "politikou na ochranu pred násilím" je už realitou v niektorých západných štátoch."
 
Hromadná pripomienka, ktorá je v týchto dňoch na online podpis, ďalej kritizuje, že návrh stratégie je zameraný na zásah do rodiny namiesto skutočnej prevencie násilia zmenou politík štátu, ktoré by zabezpečovali stabilné manželstvo rodičov detí, právo detí narodiť sa, slobodu od násilného daňového vykorisťovania štátu, obmedzenie propagácie násilia a promiskuity v licencovaných médiách, zákaz pornografie, či ďalšie osvetové programy na pomoc rodičom vo výchove a manželstve.