Vyhral TRUMP. Kultúra života oslavuje, slniečkári v slzách

2,620
Kultúra života

Máme za sebou neuveriteľné politické predstavenie, ktoré raz za štyri roky upúta svet a ktoré familiárne voláme voľby prezidenta USA. OK, odmyslime si, že sa v krajine za morom toho volilo, referendovalo a kampaňovalo viac. Komické bolo, čo si nik neuvedomuje. Priznaním, že tieto voľby, ktorých sa nikto z nás nemá právo zúčastniť a ktoré mnohí tak intenzívne prežívali, nás ovplyvňujú, dokazujeme svoj podriadený submisívny, priam koloniálny status našich krajín. Je to rovnaká situácia ako za čias Rímskej ríše, keď “občania Ríma” volili cisára, aby rozhodnutie aj s následkami rozhlásili po celom impériu. Bohužiaľ, je to pravda.

V princípe nám môže byť jedno, koho Američania a s akým zámerom zvolia. Ak im kvôli tomu začne buď kolabovať, či stúpať ekonomika, pocítime to, ale až sprostredkovane. Horšie následky má politika zahraničná. A tu sa vždy treba zastaviť a prichystať sa.

Donald Trump nie je mierotvorca. Je to tvrdý obchodník, ktorý na jednu misku váh dáva potrebu riešiť vnútropolitické problémy a na druhú potrebu obhajovať americké záujmy vo svete. Aj keď deklaruje snahu riešiť veci dohodou a aj keď ho neplatia ropní šejkovia, americké záujmy nepustia. Možno chce menej vojen a peniaze použiť skôr doma, tieto veci začne riešiť pri kontakte s realitou. Dôkazom, že predvolebné reči netreba brať príliš vážne je jeho náhla ochota “kamarátiť sa” s Hillary Clinton, rovnako ako nie príliš často spomínaný zámer navýšiť financie na armádu. Na druhej strane má veľký mandát verejnosti, jeho víťazstvo bolo drvivé, takže nie je možné ignorovať všetky sľuby. Z nich je asi pre nás najdôležitejší prestať klásť prekážky pri likvidácii islamských teroristov, prestať ich podporovať, či dokonca vytvárať. Vzhľadom na to, že si túto hračku Amerika pestovala na hranici Európy, bude fajn, keď sa prestane hrať s teroristickými zápalkami.

Ďalšou komickou vecou je konečne priznanie, že masmediálny trh je trhom politickej reklamy. S objektívnosťou to nemá nič spoločné. Hillary Clinton aj Donald Trump boli legitímni kandidáti. Avšak zo ženy, ktorá v politike 40 rokov podvádzala, zrádzala,klamala a korumpovala, médiá urobili sväticu. Z normálneho obchodníka, ktorý bol roky miláčikom médií, urobili splodenca pekla. Po týchto voľbách radím každému nepredĺžiť predplatné novín. Je to taká istá situácia, ako keby si človek platil reklamy v televízii zvlášť 

A nakoniec, ale ako úplne najkomickejšiu poznámku k celým voľbám. Tí, ktorí majú najviac plné ústa slobody, demokracie a boja proti fašizmu či inému extrémizmu vystupovali proti Trumpovi, ktorý chce práve viac slobody, demokracie a práv pre legálnych občanov USA. Sloboda nemôže byť postavená na anarchii a diktatúre menšín, ale na spoločenskom konsenze. Ronením krokodílych sĺz nad prehrou Hillary Clinton priznávajú, že im je blízky model spoločenstva, kde menšiny ovládajú spoločnosť ako diktatúru. Pľutie jedovatých slín na každého, kto nezdieľa ich názor, len dokazujú svoj iracionálny status. Odmietať demokratickú voľbu amerického ľudu, lebo sa nam to “nepáči” zas hovorí o totalitných manieroch uvedených ľudí.

Mimochodom, Donnie, gratulujeme a skús splniť aspoň niečo z toho nákladu sľubov, ktoré si do volieb priviezol.

VIDEO (FB): Clintonovej tábor v šoku a slzách.

Voliči Clintonovej v strete s realitou.