Čo má spoločne Islam, terorizmus a Nový Svetový Poriadok? (časť 2)

1,078
Jakub Betinský
Kultúra smrti

(pokračovanie)

Preto nie je divu, že ten istý druh ľudí, ktorý chce na Východe prekonať stredovek tým, že bude implementovať osvietenú „slobodu a demokraciu“, tiež dotuje heretické protestantské sekty, ktoré sa snažia odkatolíčtiť niekdajšie katolícke krajiny, prevažne v Latinskej Amerike. Nezáleží teda či sa niekto nachádza v tábore ľavičiarskych nezvaných pomocníkov alebo  „západniarskych“ „konzervatívcov“ – vždy bojuje za Revolúciu. [Pozn. editora: Predanie Fox News Channel gejskej lobby je toho dobrým príkladom. Jedna či dve osobnosti z FNC sa možno stále hádajú ohľadne myšlienky „homosexuálneho manželstva“ (prevažne kvôli finančným dôvodom, ktoré sa týkajú daňových úľav pre rodiny vychovávajúce deti), ale nikto z nich už nemá problém s týmto konkrétnym hriechom, ktorý kričí do nebies po pomste. S pádom Fox, padá aj americký konzervativizmus. Nikto by sa to však neodvážil označiť ako konšpiráciu. MJM]

No čo tie skutočné nekultivované hordy, ktoré ohrozujú kresťanov na Východe a medzičasom aj tých v Európe? Po prvé: ohrozujú moslimské obyvateľstvo tým istým spôsobom ako kresťanov (toto ale nie je miesto na to, aby sme išli hlbšie do celého problému sunitského a šiítskeho konfliktu a tých najrôznejšich problémov, ktoré s konfliktom súvisia).

Po druhé: Islam má naozaj veľký potenciál byť násilný. V Európe máme skúsenosť so stretnutím s „našimi moslimami“ pred bránami Viedne. Po páde Osmanskej ríše však Islam prestal hrať významnú rolu vo svetových dejinách a od tej doby Východ pomaly zaostával.

To, čo oživilo Islam ako politickú moc bol Islamizmus, ktorý z teoretického uhla pohľadu vzišiel zo zlúčenia učenia Koránu s leninizmom a inými západnými revolučnými ideológiami. A tie skutočné nekultivované hordy – či už je to Taliban, Al-Qaida, ISIS alebo ktokoľvek iný – by nikdy nezískali takú vojenskú (a teroristickú) moc bez západného financovania, výcviku, výzbroje (čo je práve prípad Turecka), logistickej podpory a atď.

Pozrite sa na územie, ktoré ISIS dobil za tak krátky čas. Nekultivované hordy by to bez pomoci západných generálnych štábov, špeciálnych síl a leteckých prieskumov nikdy nedokázali. A to ani nehovoríme o ich moderných zbraniach a vozidlách, ktoré boli platené „čerpacími stanicami“ v národoch ako Qatar a Saudská Arábia, ktorých skorumpovaní vodcovia sa neodvážia ani len pohnúť bez dovolenia Amerického Ministerstva zahraničných vecí alebo Pentagonu.

Súčasný „Západ“ je silou osvietenej Revolúcie. Ľudia, ktorí riadia celú túto šou, poznajú svojho Hegela. A ako dobrí hegeliáni, vedia o čom je celá jeho dialektika a ako vybudovať politický a geostrategický prístup k dialektike. Vedia, že zo strategického hľadiska nie je najlepším modus operandi ísť priamo za svojimi cieľmi. Oveľa lepšia cesta je zaobchádzať s nimi ako so syntézami, ktoré sú produktom boja medzi tézou a antitézou. Tie sú tou prvou vecou, ktorú musíme skonštruovať, aby sme sa mohli pohodlne usadiť a pozerať ako sa naše ciele vynárajú z tohto boja „samé od seba“. Ajaj; pozrite sa: ten nezastaviteľný dejinný vývoj už vytvoril niečo, čo je pre nás prospešné.

Zákulisné hnacie sily tejto Revolúcie používajú „stredoveký“ (i keď v skutočnosti „leninský“) Islamizmus, pohŕdanie Východnou kultúrou a politicky korektné odsúdenie každého nezávislého a kritického pohľadu ako „nenávistnú reč“, a to všetko z jedného a toho istého dôvodu: deštrukcia tradičného kresťanstva, ktoré musí ustúpiť nezadržateľnému „dejinnému vývoju“. Z tohto pohľadu je celý konflikt medzi konzervatívcami a ľavičiarmi iba strojené dramatizovanie, ktoré má upútať našu pozornosť.

Západ nezaujíma konverzia moslimov na pravdu ohlasovanú Ježišom, ale usporiadanie konfliktu medzi Východom a Západom tak, aby nás všetkých konvertovali na pravdu veľkého plánu ľudskej seba-spásy, ktorá pripravuje cestu vláde Antikrista. Ten bol skutočným cieľom Revolúcie od jej samého začiatku bez ohľadu na to, či jej začiatok identifikujeme so „Slávnou revolúciou“ z 1689, Americkou revolúciou z 1776 alebo Francúzskou revolúciou z 1789, čo je mimochodom ten istý rok, keď sa slobodomurár George Washington stal prvým prezidentom Spojených štátov.

Odvtedy je slovo „Revolúcia“ iným menom pre zmenu režimu. Žiadna skutočne úspešná revolúcia nikdy nevzišla zo vzbury „ľudu“, ako nám to hovoria v školách. Všetky revolúcie boli veľmi nákladné a dobre organizované za účelom zmanipulovania ľudu v záujme „slobody a demokracie“ a s cieľom nahradiť prirodzene odrastené tradičné elity tými novými a osvietenými.

Z toho dôvodu musia byť prirodzené a tradičné stránky východného života a mentality očiernené, aby bola v dlhodobom horizonte zničená ľudská prirodzenosť a tradícia ako celok. Nesmie tu byť žiadny poriadok, ktorý by sme neboli sami vynašli. Po objektívnej stránke sú moslimovia naozaj v istom ohľade naši nepriatelia, pretože sú nepriateľmi nášho náboženstva a niekedy sa tak i správajú – aj keď nie vždy. Ale oni nie sú našimi najhoršími nepriateľmi. Našim najhorším nepriateľom je Revolúcia. Tá je (niekedy) tiež nepriateľom moslimov a zároveň ich (niekedy) používa ako revolučný nástroj.

Cieľom kresťanov na Západe nie je, aby exportovali „slobodu a demokraciu“ (čokoľvek tento slogan znamená) tak ako sme to spravili v prípadoch Iránu (1953), Iraku, Egypta, Líbye, Sýrie a mnoho iných krajín. Taktiež nie je ich cieľom šíriť myšlienky osvietenstva (lepšie povedané: zatemnenia). Povinnosťou kresťanstva je skôr robiť to, čo Cirkev robila od dní Konštantína Veľkého v neskorej Rímskej ríši a neskôr v Svätej rímskej ríši: zhromažďovať svet do Kristovho kráľovstva, ktoré očividne zahŕňa i sociálne kráľovstvo Krista. Táto skutočnosť bola zdôraznená pápežom Piom XI nie v stredoveku, ale v priebehu 20. storočia.

Celé dejiny sa sústreďujú na Krista a odvíjajú sa ako ustavičný boj medzi Kristom a Antikristom, medzi svetlom a tmou. Toto bolo vždy učením Cirkvi. Poprepájané globálne elity veľkých peňazí, veľkého štátu a veľkých médií, ktoré sú tými dominujúcimi revolučnými silami „Západu“, si samozrejme vybrali tmu.

Ako informovalo online vydania denníka New York Times 19. marca – odvolávajúc sa na UPI z 28. decembra 2015, model vstupnej brány Bálovho chrámu (v pôvodnej veľkosti s výškou 15,24 metra), ktorá bola zničená pri útokoch ISIS, bude vztýčená na Times Square v New Yorku a súčasne na Trafalgar Square v Londýne po dobu aspoň jedného týždňa. [Pozn. editora: Po značnom proteste bola táto iniciatíva odložená na neskôr, ale pointa pána Starka zostáva tá istá. MJM]. Táto udalosť bola oficiálne vysvetlená ako protest proti ničeniu kultúrneho dedičstva ľudstva jednotkami ISIS. A naozaj: ničenie pozostatkov antickej architektúry musí byť považované za akt barbarstva, proti ktorému je potrebné protestovať.

Otázkou ale zostáva, prečo je tento legitímny protest vyjadrený vztýčením symbolu Bálovho kultu v úplnom centre najreprezentatívnejších západných miest? Bál je mužské kanánske božstvo mladosti, plodnosti, hojnosti a bohatstva. Spomedzi mnohých je práve Bálov kult najvážnejšie odsúdený Starým Zákonom. Všetci proroci Izraela proti nemu bojovali ako proti náboženstvu, ktoré je najnepriateľskejšie voči Bohu.

Bálov kult je spojený so sexuálnou mágiou, heterosexuálnou a homosexuálnou chrámovou prostitúciou a rituálnymi orgiami (1 Kr 15, 12; 2 Kr 23, 7) a s obetovaním detí tomuto božstvu upálením. Starý Zákon identifikuje uctievanie Bála ako dôvod zničenia Izraelského kráľovstva a jeho exilu (2 Kr 17).

A teda ešte raz: Prečo používajú západné metropoly symbol nejakého náboženstva a tak sa identifikujú práve s tým, ktoré je –  podľa Svätého Písma – najväčším pohoršením Bohu? Možno je to preto, lebo toto náboženstvo posväcuje úspech, bohatstvo a predovšetkým sexualitu vo všetkých jej prirodzených a neprirodzených podobách a tým reprezentuje niektoré zo „západných hodnôt“, ktorých sa tak zúfalo nechceme vzdať. Tých hodnôt, s ktorými – práve naopak – chceme potešiť zvyšok celého sveta, vrátane Východu. Medzi tie patria: cudzoložstvo, promiskuita, homosexualita, voľný prístup k pornografii; a ako ich následok potom: antikoncepcia a potraty ako moderný druh obetovania detí nejakému zlému idolu?

Pravdou ale zostáva, že je na každom kresťanovi, aby sa rozhodol kde by mal hľadať skutočných nepriateľov Boha, Cirkvi a teda ľudstva ako celku. A práve tu leží začiatok skutočného osvietenia.