Fotografie údajného eucharistického zázraku v Brazílii sa šíria na Facebooku

2,365
Kultúra života

Vyhlásenia o eucharistickom zázraku v brazílskej farnosti sa šíria internetom prostredníctvom sociálnych médií.

Podľa informácií zverejnených na Facebooku, slúžil kňaz sv. omšu vo farnosti Najsvätejšieho srdca Ježišovho v meste Tangará da Serra v sobotu, 14. augusta. Položil premenenú hostiu do kalicha s predrahou krvou a vypil predrahú krv. Keď skončil, všimol si niečo zvláštne: hostia sa nalepila na stenu kalicha a na nej sa objavila tvár Ježiša. Iní uvádzajú, že z hostie tiekla alebo ešte tečie krv. Ďalší hovoria, že sa hostia premenila na mäso.

Ľudia, ktorí to na Facebooku komentovali, odpovedali prostredníctvom modlitieb k Bohu. „Pane, požehnaj nás, aby sme viac milovali a dôverovali Tvojej najsvätejšej Eucharistii.“ „Znamenia čias! Sláva Bohu!“ „Nech je zvelebený Boh!“

To, že sa hostia ponorená do tekutiny prilepila na sklenený kalich, sa nám teraz nezdá zvlášť nezvyčajné. Na fotografiách tiež nevidíme žiadnu tvár, ani žiaden iný dôkaz o krvácaní. Dokonca to nevyzerá ani ako mäso.

Internetovej stránke ChurchPOP sa podaril získať krátky telefonický rozhovor so sekretárom farnosti - Jamesom Marcalom. Povedal, že jeho farníci túto udalosť nepovažujú za zázrak per se, ale za určitý znak od Boha.

Tu sú fotografie, posúďte sami:

 

Čo si o tomto zázraku myslíte? Dajte nám vedieť vo FB komentoch!