Kolonizácia Británie Islamom: uniforma škótskej polície bude zahrňovať hidžáb

893
Jakub Betinský
Kultúra smrti

Hidžáb bude voliteľnou súčasťou uniformy škótskej polície v snahe povzbudiť viac moslimských žien do policajných zložiek.

Škótska polícia potvrdila plány, že hidžáb sa stane voliteľnou súčasťou ich uniformy.

Už v júni unikla informácia, že policajné zložky prinesú túto možnosť s cieľom presvedčiť viac žien z moslimských komunít, aby uvažovali o kariére v policajnom zbore.

Čísla ukazujú, že v 2015/2016 práve 127 prihlášok prišlo od čiernych a ázijských kandidátok.

Polícia teraz dúfa, že tento krok ich povzbudí viac.

Náčelník Constable Phil Gormey povedal: „Som potešený, že môžem urobiť toto vyhlásennie a privítať jeho podporu ako z moslimskej komunity tak i širšej komunity policajtov a policajného personálu.

„Ako mnoho iných zamestnávateľov, prevažne vo verejnom sektore, i my pracujeme tak, aby sme zabezpečili, že naša služba reprezentuje komunity, ktorým slúžime. Dúfam, že tento prídavok k našim možnostiam uniforiem prispeje k tomu, že náš policajný personál bude rôznorodejší. A taktiež pridá k životným zručnostiam, skúsenostiam a osobným kvalitám tým, že naši policajti a personál ich prinesú do spoločnej ochrany komunity Škótska.

Tento krok bol podporený Fahad Bashirom, predsedom Scottish Polica Muslim Association, ktorý ho opísal ako krok správnym smerom.

Bashir povedal: „Toto je pozitívny krok správnym smerom a som potešený, že škótska polícia robí produktívne kroky s cieľom zabezpečiť, aby bola naša organizácia vnímaná ako inkluzívna a reprezentujúca rôzne komunity, ktorým slúžime naprieč Škótskom. Nie je pochýb o tom, že tento krok povzbudí viac žien moslimského a etnicko-menšinového pôvodu, aby sa pridali ku škótskej polícii.