tmp_1722871662680-810x500.jpg

Vojna vo Svätej zemi sa nezačala 7. októbra: tu je dôvod

47
Kultúra smrti

Povedzte Kongresu, aby zastavil financovanie vojen na Ukrajine a v Izraeli zo strany Bidenovej administratívy

Spoluzakladateľ LifeSiteNews Steve Jalsevac sa nedávno stretol s Jamesom Corbettom, nezávislým novinárom a zakladateľom The Corbett Report, aby s ním diskutoval o histórii konfliktu medzi Izraelom a Gazou, sionistickej agende, zaobchádzaní Izraela s palestínskym ľudom, udalostiach z 11. septembra 2001 a ďalších.

Problémy s rozprávaním Izraela’o útoku zo 7. októbra

Jalsevac začal rozhovor otázkou, čo Corbett zistil o konflikte medzi Izraelom a Gazou. Corbett najprv poznamenal, že vždy, keď sa o tejto téme diskutuje, obhajcovia izraelskej vlády začínajú 7. októbrom 2023, teda dňom útoku Hamasu, ale konflikt siaha ďalej. Potom začal diskutovať o mnohých nezrovnalostiach v oficiálnom príbehu izraelskej vlády o útokoch zo 7. októbra. 

“Vieme, že izraelská vláda o týchto útokoch vedela; varoval ju pred nimi napríklad Egypt a ďalšie krajiny. Vieme napríklad, že v rámci Izraelských obranných síl [IDF] a izraelských bezpečnostných síl existovala veľká miera spravodajských informácií o potenciálnych plánoch niečoho podobného, vrátane toho, že Hamas údajne vytváral tieto základne, ktoré boli založené na základniach IDF na druhej strane hranice, kde nacvičovali nájazdy. Ale okrem toho to, čo sa odohralo 7. októbra, alebo to, čo sa od nás’žiada, aby sme verili, že sa odohralo, je prakticky nemožné,” povedal Corbett.

Novinár potom podrobne opisuje, ako vzhľadom na množstvo intenzívnych pozorovaní na izraelskej hranici mali izraelské sily spozorovať Hamas. “Toto nepochádza odo mňa; toto pochádza od ľudí, ktorí sú v pozícii, aby to vedeli, od ľudí, ktorí skutočne pracovali na tejto hranici, ktorí poznajú intenzívne množstvo sledovania, ktoré prebieha na tejto hranici, ktorí vedia, že taká mačka, ktorá naruší plot, by bola zachytená týmito pozorovateľmi a bola by okamžite vyšetrovaná silami IDF.”

Corbett pokračoval: “Ale z nejakého dôvodu 7. októbra títo ľudia nielenže mohli úplne beztrestne ručne preletieť alebo preletieť na paraglide cez hranicu, ale bolo im umožnené pôsobiť hodiny a hodiny a hodiny doslova bez vojenskej podpory alebo reakcie počas niekoľkých hodín, čo je opäť nemysliteľné a nemožné. Citujem ľudí ako Efrat Fenigson, ktorá sama pracovala na tejto hranici, vie o bezpečnostných opatreniach, ktoré boli zavedené, a povedala, že to, čo sa stalo v ten deň, je jednoducho nemysliteľné.”

Ale okrem nepredstaviteľných tzv. bezpečnostných zlyhaní Corbett zdôraznil, že teraz už vieme, že izraelské sily 7. októbra skutočne zabili niekoľko izraelských občanov prostredníctvom Hannibalovej smernice. Táto smernica je “stálym rozkazom, ktorý existuje v izraelských bezpečnostných silách v prípade takejto situácie, aby sa uistili, že nie sú zadržaní rukojemníci, aby jednoducho všetkých zabili. ‘Zabite ich všetkých a potom sa pýtajte’ je v podstate to, na čo sa tento rozkaz zužuje,” povedal Corbett.

“To všetko znamená, že aj to, čo nám bolo povedané o 7. októbri 2023, je prinajmenšom neúplné, ale myslím si, že veľmi podozrivé, pokiaľ ide o úplný a totálny prienik do pohraničnej obrany, akoby vôbec neexistovala, ktorý sa v ten deň odohral.”

Izraelské vojnové zločiny v Gaze

Prechádzajúc k tomu, čo sa od incidentu zo 7. októbra stalo v pásme Gazy, Corbett zdôraznil, že len niekoľko dní po útoku izraelská vláda vyhlásila, že všetci v pásme sú zodpovední za útok a sú reálnym cieľom útoku.

“To samo o sebe je vojnový zločin, to priznanie v podstate pred genocídou. To, že absolútne každý muž, žena a dieťa, dieťa a dojča má byť brané na zodpovednosť a zodpovedné za to, čo sa stalo 7. októbra, nie je len smiešne, je to’morálne poburujúce,”povedal. “A myslím si, že každý, kto by sa toho držal, ani nevstúpil do sféry morálnej komunikácie a pravdepodobne si zaslúži byť vylúčený z akejkoľvek skutočnej debaty o tom, čo by sa malo alebo nemalo uskutočniť v prípade incidentu, aký sa stal 7. októbra.”

Corbett sa venoval niekoľkým príkladom izraelských vojnových zločinov a genocídnych snáh od októbra, ako sú desaťtisíce zabitých Gazanov a “milióny, ktoré boli vysídlené a postihnuté bombardovaním nemocníc, úplným zničením infraštruktúry, opakovaným viacnásobným vydávaním varovaní a príkazov izraelským silám, aby Gazania opustili určitú oblasť, aby vstúpili do určitej inej bezpečnej oblasti, a následným bombardovaním tejto bezpečnej oblasti, ďalšími jednoducho očividnými vojnovými zločinmi, ktoré sa odohrávajú už niekoľko mesiacov. Opäť je to prinajmenšom morálne poburujúce."”

Pozadie konfliktu medzi Izraelom a Gazou

Vracajúc sa k jednej z Corbetových’poznámok, že konflikt medzi Izraelom a Gazou siaha oveľa ďalej ako do 7. októbra, Jalsevac sa Corbetta opýtal, kedy sa konflikt začal. Corbett síce zdôraznil, že konflikt siaha tisíce rokov do minulosti, ale môžeme ho presne určiť až do obdobia, ktoré viedlo k založeniu izraelského štátu v 40. rokoch 20. storočia prostredníctvom terorizmu.

Corbett poznamenal, že pred 11. septembrom 1946 Bombový útok na hotel Kráľa Dávida v Jeruzaleme bol považovaný za jeden z najsmrteľnejších teroristických útokov na svete’a historici ho považujú za podstatnú súčasť vyhnania Britov z mandátu Palestína.

“Išlo o 350 kilogramov výbušnín, ktoré boli použité na kompletné vyrovnanie šiestich poschodí jedného krídla tohto rušného a okupovaného hotela, pričom v konečnom dôsledku zahynulo 91 ľudí, okrem iných aj zamestnanci hotela a pracovníci britskej vlády,” povedal Corbett. “Izraelčania celé roky tvrdili: ‘Ach, bolo vopred vydané varovanie, ’ varovali a Briti na toto varovanie nezareagovali, nevypratali hotel, a preto všetci tí ľudia zahynuli. Briti to spochybňujú a tvrdia, že žiadne varovanie nebolo. Tak ktorej strane budete veriť?"

Corbett dodal, že teroristi zodpovední za bombový útok sú teraz uctievaní ako zakladatelia izraelského štátu a v skutočnosti 60. výročie bombového útoku bolo oslávené pamätnou tabuľou, ktorú neumiestnil nikto iný ako Benjamin Netanjahu.

“To aspoň začína dávať tento obraz do súvislostí. Že násilie a terorizmus sa často považujú za platné a úžasné až po tom, čo sa stali účinným politickým nástrojom ľudí pre získané výhody,” povedal Corbett.

Pozrite si alebo vypočujte celý rozhovor, v ktorom sa dozviete viac o sionistickej agende, zaobchádzaní Izraela’s Palestínčanmi, histórii konfliktu medzi Izraelom a Gazou a ďalších témach.

Povedzte Kongresu, aby zastavil Bidenovu administratívu od financovania vojen na Ukrajine a v Izraeli